Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dnes mi volala do práce učitelka, že se mé milované dcerušce stal úraz, abych hned přijela do školy a jela s ní na pohotovost. Jsem z toho ještě vytřepaná, nikdy jsem nic podobného nezažila a doufám, že už ani nezažiju nebo to bude moje smrt příště. Kluci se nějak honili ve třídě a strčili do mojí dcerky a ta spadla na takový botník, prostě mají tam převlečení na tělocvik a rozbila si hlavu o hranu toho nábytku. Tak naštěstí pracuji nedaleko, tak jsem tam vyklepaná nějakým způsobem přijela za pár minut a jeli do špitálu na šití. Má tam 4 stehy na hlavě ve vlasové části, takže naštěstí to nepůjde vidět ta jizva.
Manžel je rudý vzteky, večer má přijet domů z pracovní cesty a chce kolem toho udělat haló, do školy, k rodičům těch kluků. Vůbec nevím jak bych měla postupovat, nějaké odškodné? máme nárok od školy? Jsem relativně mladá maminka a dcerka má 8 let.
Manžel je schopný to vyřešit ručně stručně, čehož se obávám a na druhou stranu se mu nedivím, ještě že se nestalo nic horšího, dělali dcerce rentgen a naštěstí žádné krvácení do mozku nebo nějaká podobná hrůza. Ale rozhodně nad tím nehodláme mávnout rukou
Ručně stručně si to chce vyřídit s kým?
Tak pokud to děti neudělaly schválně, tak je to prostě úraz, pojištění záleží na škole pokud vy nemáte svoje. Nevim co na tom chceš víc řešit.
Ježiš to je nějakej rapl ne?
Klid prosím tě, chápu, že tě to vyděsilo, ale zase buďme soudní… Nebyl v tom úmysl, děti občas divočí a nedomýšlí, možná se tam jindy tvoje dcera honí s nimi
Zeptej se ve škole, zda jsou pojištění nebo to řeš s vaší pojišťovnou, pokud máte úrazovku pro dceru a to je asi tak všechno, co bych na tom řešila.
Tak se kluci honili a holt to blbě dopadlo. Škola vám zaplatí něco z pojistky. A proč bugr?
On se nikdy jako dítě nehonil a neblbnul?
Nějakej magor ne? Děti dělají blbosti a tohle se stává. Holka má od školy pojištění, takže by měla dostat bolestné. Prostě nehoda, syn takhle padnul hlavou na topení ve školce, nikdo sme nic nehrotili. Co by jako muž chtěl řešit? Zakázat dětem být dětmi?
Děti se strkaly a ona blbě spadla.
nic víc ním míň. Tobě nebo manželovi by se to doma zřejmě stát nikdy nemohlo. Je to nepříjemný, ale nijak bych to nehrotila. Ani by mě teda nenapadlo chtít od školy nějaký peníze. ![]()
Příspěvek upraven 03.12.21 v 15:01
@Netopýr1 píše:
Děti se strkaly a ona blbě spadla.nic víc ním míň. Tobě nebo manželovi by se to doma zřejmě stát nikdy nemohlo. Je to nepříjemný, ale nijak bych to nehrotila.
Ne, oni určitě celou přestávku seděli v lavici a pouze o hlavní si pomalým rozvážným krokem došli na záchod.
Ježíš kliiidek oba dva! Prostě se stane, chápu že si byla vyklepana, ale dělat z toho Haló?? Jako proč? Komu tím prospějes?? Hlavně vytřískat odškodné že???
![]()
Tak máš ještě I stejně starého syna, ne? Takže víš, jaký jsou i kluci.
![]()
Ty máš dvojčata, že ještě týden zpátky jsi měla synka, taktéž osmiletého. Že on byl jeden z těch dvou, co se honili?
Zkusím uklidnit manžela až přijede, stát se to může to chápu, ale učitelé byli zalezlí někde na kafé, dcerka plakala na celou školu a museli jít pro učitele spolužáci tak zřejmě nějaký dozor velký nad dětmi na prvním stupni na této škole není
@Kikiva píše:
Dnes mi volala do práce učitelka, že se mé milované dcerušce stal úraz, abych hned přijela do školy a jela s ní na pohotovost. Jsem z toho ještě vytřepaná, nikdy jsem nic podobného nezažila a doufám, že už ani nezažiju nebo to bude moje smrt příště. Kluci se nějak honili ve třídě a strčili do mojí dcerky a ta spadla na takový botník, prostě mají tam převlečení na tělocvik a rozbila si hlavu o hranu toho nábytku. Tak naštěstí pracuji nedaleko, tak jsem tam vyklepaná nějakým způsobem přijela za pár minut a jeli do špitálu na šití. Má tam 4 stehy na hlavě ve vlasové části, takže naštěstí to nepůjde vidět ta jizva.
Manžel je rudý vzteky, večer má přijet domů z pracovní cesty a chce kolem toho udělat haló, do školy, k rodičům těch kluků. Vůbec nevím jak bych měla postupovat, nějaké odškodné? máme nárok od školy? Jsem relativně mladá maminka a dcerka má 8 let.
Manžel je schopný to vyřešit ručně stručně, čehož se obávám a na druhou stranu se mu nedivím, ještě že se nestalo nic horšího, dělali dcerce rentgen a naštěstí žádné krvácení do mozku nebo nějaká podobná hrůza. Ale rozhodně nad tím nehodláme mávnout rukou
Tyhle hysterické rodiče vážně miluju. Co chce manžel řešit? Navíc ručně stručně? Způsobí víc škody než užitku ve finále. Ač je to nepříjemný, tak se nic nestalo, holka je v pořádku.
On i ten tvůj slovník vystihuhe to, že holka žije jak květinka ve skleníku. Hookyje mi líto, že má rozbitou hlsvu, ale i že má takhle hysterické rodiče. Bude v životě nešťastná, když jí budete od všeho chránit a řešit agresivně
A chce manžel seřezat ty kluky nebo jejich rodiče? To bude ještě veselo.
@Kikiva píše:
Zkusím uklidnit manžela až přijede, stát se to může to chápu, ale učitelé byli zalezlí někde na kafé, dcerka plakala na celou školu a museli jít pro učitele spolužáci tak zřejmě nějaký dozor velký nad dětmi na prvním stupni na této škole není
O přestávce bývá jeden dozor na chodbe, učitele totiž taky mají právo jít na záchod nebo se najíst, případně se připravit na další hodinu, takže nikdo nebude stát nad dětma každou vteřinu. Když se něco stane, někdo musí na chodbu a učitele zavolat, ani nad prvnakama nestojí učitelka celý den v kuse.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.