Určení otcovství - stačí kopie rodného listu?

536
20.8.14 21:52

určení otcovství -rychlá rada

Hezký večer, přítel zapomněl rodný list, zítra jdeme určovat otcovství. Mám tu jeho kopii, ale ne originál, musel by pro něj jet přes 100 km. Neví někdo -bude stačit kopie? děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1675
20.8.14 22:06

Kopie staci určíte neb je tam razítko ze je to kopie z originálu. Jsem socialka takže to vím stopro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
20.8.14 22:09

Pokud je to ověřená kopie, tak stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
20.8.14 22:23

Ne, ověřená kopie to není…jen barevná z kopírky, co jsem nesla do porodky. Stačí tedy ta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
20.8.14 22:43
@dinulka píše:
Ne, ověřená kopie to není…jen barevná z kopírky, co jsem nesla do porodky. Stačí tedy ta?

To se velmi obávám, že ne. I dle první rady, kopie co sis vyjela z kopírky určo žádné razítko neobsahuje… Si udělejte výlet, no, kolikrát za život to bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
20.8.14 23:04

Po nas chteli jen OP a tehot. prukazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
20.8.14 23:40

@dinulka z kopírky bohužel nestačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
20.8.14 23:46

@dinulka I my jsme potřebovali jen občanky a těhu. průkazku. Rodné listy jsem měla s sebou a nebyly potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
20.8.14 23:48

Tak u nás chtějí i rodné listy:-(.
No nic, asi to riskneme a ráno v osm tam zavoláme, jsme objednaní na devátou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
21.8.14 01:08

A matrika mu ho nevydá? I kdyz v jiném meste? Snad je evidence elektronická, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
21.8.14 01:36

Žádost si se myslím podává jen na matriku, která vydala původní rodný list, protože zde je záznam v matriční knize, který je pro vydání druhopisu potřeba.
Rodné listy obou by měly být potřeba standardně, je pro mě novinka, že někde určí otcovství souhlasným prohlášením rodičů jen na občanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
21.8.14 05:06

Ach jo, tak nakonec jede, ať to do devíti stihne. Jsem zvědavá, co nám pak řeknou, to bude možná lepší se neptat :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
21.8.14 07:28

@dinulka já teda musela předložit originály RL u určení otcovství. Ono asi jak která je i tam úřednice striktní. Některým stačí OP a některé tě budou buzerovat i kvůli zmuchlané průkazce. :D jinak buď ještě v klidu, já musela OP a RL nechat přeložit do češtiny (přítel je Rumun). Paní překladatelka chtěla ověřené kopie. Tak jdu na matriku si nechat ověřit RL a paní mi tam říká: No jo, ale bez překladu vám nemůžu udělat ověřenou kopii… a já na ní koukám a povídám: Ale ona mi paní neudělá překlad bez ověřené kopie. A paní: No tak to máte smůlu. Tak jsem se otočila na přítele a povídám: Dej mi dvě stovky. Tak jsem jí strčila 2 stovky a umluvila jsem jí ať mi to udělá, že za 2 měsíce rodím a potřebujeme to. OP mi odmítla potvrdit a řekla mi, že jestli z toho bude nějakej problém, tak mě přijde uškrtit. Ověřenou kopii OP mi všude odmítli udělat, že se to nedělá. Naštěstí to překladatelka vzala a přeložila mi to. Přenášela jsem 15 dní a 8 dní před porodem jsem měla podepsané otcovství, protože to paní poslala pozdě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí