Určení stádia těhotenství

26.1.14 10:15

určení stádia těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak rychle dokáže gynekolog určit, ve kterém týdnu těhotenství se nacházím a jak je to asi přesné? Předem díky za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69125
26.1.14 10:18

Ultrazvukem a je to zpocatku presne tak +- tyden, pozdeji mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 10:19

Děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
26.1.14 10:20

Jo jo, tím utz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.1.14 10:23

Moje to poznala pohmatem - utz nemá, poslala mě na něj, ale nespletla se ;) Stejně tak zkušený doktor či asistentka pozná, jak je tam dítko uložené pouhým okem a pohmatem. To samozřejmě až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.1.14 10:23

Jinak já teda byla už v desátém týdnu, tam už je to samozřejmě zřetelnější. Ranné těhotenství asi pohmatem nepozná, abych tu zase nešířila bludy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 10:38

V 10.tydnu? Takže jsi dostala v průběhu těhotenství ještě menstruaci? Já ji měla naposledy před měsícem, normálně silnou a běžně dlouho, takže předpokládám, že k otěhotnění muselo dojít až po ní… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
26.1.14 11:26

@BreeVanDeKamp při první UTZ s přesností na den, ve 12tt už byl rozdíl pár dnů asi 4. Vím, kdy jsem měla OVU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.1.14 11:29
@BreeVanDeKamp píše:
V 10.tydnu? Takže jsi dostala v průběhu těhotenství ještě menstruaci? Já ji měla naposledy před měsícem, normálně silnou a běžně dlouho, takže předpokládám, že k otěhotnění muselo dojít až po ní… 8o

Ano přesně tak. Měla jsem menstruaci, normálně silnou, ale trošku kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 13:47

Zdravím :mavam:
Já jsemteda měla podezření, tak jsem si udělala test, objevila jsem silnou čárku a jednu extra slabou, tak jsem šla k mudr. ta mi řekla po pohmatu, že to na těhu nevypadá, tak mě poslala na UZV a tam mi řekli, že těhotná jsem, ale že jsem na úplném začátku, byla jsem začátek 6. týdne, ale už bylo na uzv vidět, jak nám buší srdíčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.14 09:12

Díky moc za odpovědi. Doktorka mi včera řekla, podle utz, že jsem ve druhém týdnu těhotenství. Poslední menstruaci jsem měla 24.12. a bohužel 7.2. jsem měla styk s jiným mužem, než s mým partnerem. Teoreticky by to tedy na druhý týden sedět mělo, že to dítě není jeho, ale moje doktorka mi řekla, že vyvrátit to nemůže, i když je to nepravděpodobné. Jsem z toho dost nešťastná, protože to samozřejmě ovlivní moje rozhodnutí, zda v těhotenství pokračovat, nebo ne. Nemáte někdo tušení, jak přesný ten utz je, a zda je možné, že by se „sekla“ o týden, v tak ranném stadiu těhotenství? Předem moc děkuju za případné odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.1.14 09:20

@BreeVanDeKamp celé je to nesmysl, druhý týden není na ultrazvuku vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
31.1.14 09:25

Nebude to druhy tyden (druhy tyden je okamzik ovulace), ale otehotneni pred dvema tydny. Takze ti tam mezi starim dle utz a starim dle styku hapruje tyden, coz neni nic. Jednak k ovulaci muze dojit i par dni po styku a spermie do te doby preziji, druhak presnost ultrazvuku je v techhle stadiich tak +- tyden, ja vedela oplodneni (ne styk, oplodneni) na hodinu presne a stejne mi prvni ultrazvuk ujel o pet dni jednim smerem a za 14 dni o 4 druhym. Takze shrnuto - pokud dr. vcera zkonstatovala, ze jsi otehotnela asi pred dvema tydny, tak ano, ze sexu 7.1. to docela dobre byt mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.14 11:35
@Sibyla0 píše:
@BreeVanDeKamp celé je to nesmysl, druhý týden není na ultrazvuku vidět.

Asi tím myslela, že jsem otěhotněla před dvěma týdny, byla tam vidět miniaturní tečka.. Co já vím, nejsem doktor a nerozumím tomu, a proto se snažím získat informace ještě z jiných zdrojů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí