Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak rychle dokáže gynekolog určit, ve kterém týdnu těhotenství se nacházím a jak je to asi přesné? Předem díky za odpověď ![]()
Ultrazvukem a je to zpocatku presne tak +- tyden, pozdeji mene.
Moje to poznala pohmatem - utz nemá, poslala mě na něj, ale nespletla se
Stejně tak zkušený doktor či asistentka pozná, jak je tam dítko uložené pouhým okem a pohmatem. To samozřejmě až později.
Jinak já teda byla už v desátém týdnu, tam už je to samozřejmě zřetelnější. Ranné těhotenství asi pohmatem nepozná, abych tu zase nešířila bludy.
V 10.tydnu? Takže jsi dostala v průběhu těhotenství ještě menstruaci? Já ji měla naposledy před měsícem, normálně silnou a běžně dlouho, takže předpokládám, že k otěhotnění muselo dojít až po ní… ![]()
@BreeVanDeKamp při první UTZ s přesností na den, ve 12tt už byl rozdíl pár dnů asi 4. Vím, kdy jsem měla OVU.
@BreeVanDeKamp píše:
V 10.tydnu? Takže jsi dostala v průběhu těhotenství ještě menstruaci? Já ji měla naposledy před měsícem, normálně silnou a běžně dlouho, takže předpokládám, že k otěhotnění muselo dojít až po ní…
Ano přesně tak. Měla jsem menstruaci, normálně silnou, ale trošku kratší.
Zdravím ![]()
Já jsemteda měla podezření, tak jsem si udělala test, objevila jsem silnou čárku a jednu extra slabou, tak jsem šla k mudr. ta mi řekla po pohmatu, že to na těhu nevypadá, tak mě poslala na UZV a tam mi řekli, že těhotná jsem, ale že jsem na úplném začátku, byla jsem začátek 6. týdne, ale už bylo na uzv vidět, jak nám buší srdíčko ![]()
Díky moc za odpovědi. Doktorka mi včera řekla, podle utz, že jsem ve druhém týdnu těhotenství. Poslední menstruaci jsem měla 24.12. a bohužel 7.2. jsem měla styk s jiným mužem, než s mým partnerem. Teoreticky by to tedy na druhý týden sedět mělo, že to dítě není jeho, ale moje doktorka mi řekla, že vyvrátit to nemůže, i když je to nepravděpodobné. Jsem z toho dost nešťastná, protože to samozřejmě ovlivní moje rozhodnutí, zda v těhotenství pokračovat, nebo ne. Nemáte někdo tušení, jak přesný ten utz je, a zda je možné, že by se „sekla“ o týden, v tak ranném stadiu těhotenství? Předem moc děkuju za případné odpovědi…
@BreeVanDeKamp celé je to nesmysl, druhý týden není na ultrazvuku vidět.
Nebude to druhy tyden (druhy tyden je okamzik ovulace), ale otehotneni pred dvema tydny. Takze ti tam mezi starim dle utz a starim dle styku hapruje tyden, coz neni nic. Jednak k ovulaci muze dojit i par dni po styku a spermie do te doby preziji, druhak presnost ultrazvuku je v techhle stadiich tak +- tyden, ja vedela oplodneni (ne styk, oplodneni) na hodinu presne a stejne mi prvni ultrazvuk ujel o pet dni jednim smerem a za 14 dni o 4 druhym. Takze shrnuto - pokud dr. vcera zkonstatovala, ze jsi otehotnela asi pred dvema tydny, tak ano, ze sexu 7.1. to docela dobre byt mohlo.
@Sibyla0 píše:
@BreeVanDeKamp celé je to nesmysl, druhý týden není na ultrazvuku vidět.
Asi tím myslela, že jsem otěhotněla před dvěma týdny, byla tam vidět miniaturní tečka.. Co já vím, nejsem doktor a nerozumím tomu, a proto se snažím získat informace ještě z jiných zdrojů…