Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jednou jsem mela stejny problem s tim, ze jsem sla prvni k dr ja. Mela jsem nejakou pohlavni nemoc, uz nevim nazev.. Dostala jsem taky i pro pritele prasky a byla v soku, z my strany nic nebylo.. Partner se vymlouval a ze nic neudelal. Tak jsem pritlacila a rekla, ze teda leky pro nej zlikviduju.. Najednou je chtel a bylo mi vse jasny. Nasledoval rozchod. Ale nevim jak u vas, treba nelze, neznam ho.
Neni to pohlavni nemoc (rozhodne vubec ne jako kapavka nebo hiv), je to pohlavne prenosna bakterie. Ma ji 70-80% sexualne aktivnich lidi, a zlobi to jen pri prenozeni ke kteremu dochazi zejmena pri snizeni imunity, tady muze byt na vine i to telisko, cizi predmet v tele. Rado se to vraciva, je to nejaky cas v klidu, pak zase zacne zlobit. Clovek to muze mit leta, od kterehokoliv predchoziho partnera, aniz by to vedel. A proste to jen jednou zacne zlobit.
Nemusi to vubec byt znamka nevery. Takze bych dala za pravdu tvemu manzelovi.
Kdysi jsme ji taky měla (a tělísko též). Přeléčili jsme se s mužem oba, brali jsme asi měsíc silná ATB. od té doby jsme zdraví. Nevěrná jsem nebyla a manželovi taky věřím. Gyndr. mi řekl, že přenos je možný i nesexuální cestou a k nevěře vůbec dojít nemusí.
Pohlavni nemoc je to proto, ze se to prenasi i pohlavnim stykem…
Proto taky dostanou atb oba sexualni partneri. Ja jsem to napr. chytla na bazenu (jiny prenos si neumim predstavit a muz i ja jsme verni, verim mu), taky mi dr. rikal, ze nemusi jit o prenos sexualni cestou a vi, ze chodim na bazen, tak hned zminila ten, ze je to dost pravdepodobne. ![]()
Anonym zdr. stav dekuji.
Manžel nemusí lhát. Byla jsem ve stejné situaci. Taky se mi to po letech vrátilo a musela jsem se přeléčit já i manžel…
Taky jsem měla a může se přenášet i jinak než sexem takže bych manželovi věřila
Manželovi bych věřila, mě se to vracívá každé 3-4 roky, a vždycky dostanu nějaká antibiotika, ale málokdy zaberou napoprvé, ona ta potvůrka žije v moči ale i slinách, a stačí aby se někdo vyčural do bazénu, když máš periodu…poprve jsem to dostala když jsem byla ještě panna.
Prý to normálně má snad 60% zdravých dospělých a většinou to nic nedělá. Nejčastěji se na to přijde když se řeší neplodnost.
Můžu se zeptat,jak dlouho ti trvá,než se z té ureaplasmy dostaneš,když se ti vrací každé čtyři roky?Já to mám stejně už po třetí vždy po čtyřech letech a tentokrát se z toho nemohu dostat.Nález už mám negativní,ale problémy jako pálení v močové trubici a časté nucení na močení stále přetrvávají už asi tři měsíce po léčbě.Bralas i kromě antibiotik nějaké doplňky stravy?Už jsem z toho zoufalá.Bojím se,že už se z toho nedostanu.
Myslim nebo spise doufam,ze po preleceni atb mohou jeste doznivat bolesti rozdrazeneho vseho tam dole..snazne doufam..nebot ted je to peklo I po preleceni,bolesti v podbrisku,paleni..jako pri akutnim zanetu…zitra jdu zase na stery..a modlim.se,aby aspon papirove bylo vse negativni..holky,doporucuji wobenzyn nebo aspon betaglukan,pro koho je to moc drahe,lactobacillus a zvysovat imunitu..echinacea,hliva ustricna..i chlamysdyil extra jsem si koupila..budu moc rada,kdyz mi odpovite,napisete i neco ppzitivniho,jak jste se te mrchy zbavily..jelikoz ja jsem uz uplne jaksi znicena..
Tak rozhodne to neni z bazenu!!! Prenasi se to pohlavnim stykem a hodne lidi se utesuje bazenem. Kdyby to tak bylo tak by meli pohlavni nemoci i male holcicky nebo min na. To je blbost a to by si nikdo nerisk. Voda v bazenech je pravidelne kontrolovan a je to nesmysl.
Kamaratka se s tim dlouho lecila ale ta do bazenu vubec nechodi. Tenkrat zila dost promiskuitne. A taky to neni nejak bezna bakterie ze ji maj skoro vsichni. To je zase jen utesovani hlavne od tech co to maji. Je to pekny svinstvo.
Píšete nesmysly.
Ureaplasma parvum je podmíněně patogenní mikroorganismus vyskytující se v urogenitálním traktu. Slovo podmíněný znamená, že se může vyskytovat i u zcela zdravých jedinců a nemusí zde být absolutně žádný projev. Situace, kdy začne působit obtíže bývá například při poklesu imunity organismu, kdy dojde k přemnožení bakterii. Poté může způsobovat močové infekce až i poruchy plodnosti. Dotyčný/á může být nakažený již podstatně delší dobu, akorát o tom neví. Nákaza mohla proběhnout i v bazénu či sauně. Tyty mikroorganismy má v sobě přes 40% populace.
Kontrolování vody v bazénu tohle nevyřeší. To by jí museli vypouštět a napouštět po každém návštěvníkovi.
Ja si vzdy z verejneho bazenu prinesla nejaky" poklad",mykozy a podobne hnusy..Nekdo ma dobrou imunitu a vubec mu to nevadi,muze se hodiny rachat mezi stovkama lidi..
ale nektere zeny jsou na tyto zradne vody velmi citlive,takze ano..potvrzuji,da se tam polapit kde co..ovsem z rybnicnych vod a nebyly vzdy pruhledne jak jezero se mi nikdy nic neprihodilo..
Zdravim, jsem 7 let vdana a pred 8 mesici jsem se rozhodla pro nitrodelozni telisko a ted mam menstruaci skoro furt. Pry je to normalni…nevim, no, ale manzel si zacal stezovat, ze boli penis a ma ureoplasmu.
Tvrdi, ze uz to mel driv a ze to ma skoro kazdy, ze je to bezna bakterie, ktera se pry obcas zlblbne a premnozi. Ze se to rado vraciva. Doktorka mu dala antibiotika, a rikala, ze je mam brat i ja, a ze stejne prvni atb malokdy zaberou…
Příspěvek upraven 31.07.17 v 14:53