Úřední psaní s dodejkou, co to může být?

155
3.11.16 16:39

Uredni psani

Ahoj, prosim co vsechno je brano za uredni psani? Mam na poste dopis - uredni psani s dodejkou, ktera bude vracena zpet odesilateli - predpokladam, ze to tedy nebude nic od soudu ( exekuce apod.). Zitra ho jdu vyzvednout, jen mi to vrta hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65315
3.11.16 16:53

Tam je fakt napsáno úřední psaní? To slyším poprvé. Jinak se dá podle čísla na tom lístku dohledat, z jakého města to bylo odesláno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
3.11.16 16:56

No to naopak může být cokoli a raději bych si ho vyzvedla. Uplynutím uložní doby na poště se bere jako doručené…a to jsou pak ty zaklady exekucí

Klidně to může být i nějaká blbost, např. soused chce upravovat plot, pokuta za rychlost…ale bále bych si ji nevyzvednout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
3.11.16 16:57

Tipuji spíš dopis z katastrálního úřadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
3.11.16 16:58

Určitě vyzvednout. Může to být z jakéhokoliv úřadu, mně teď furt bombardují z katastru jen kvůli nějaké digitalizaci či co, prostě jen nějaká oznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.11.16 17:23

Tak zrovna z exekučního úřadu jsem posílala dopisy vždy s dodejkou.

• Citovat
  • Upravit
155
3.11.16 17:38

Ja prave vubec netusim co to je, nic necekam…A vsude se doctu, ze to jsou vetsinou exekuce apod… :nevim: ale zase si myslim, ze to by bylo po uplynuti ulozni doby vhozeno do schranky aby to bylo brano jako dorucene nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
3.11.16 18:31

A myslíš jako že když si exekuční dopis nevyzvedneš, že to jak vylepšíš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.11.16 18:42
@uklidcb píše:
Ja prave vubec netusim co to je, nic necekam…A vsude se doctu, ze to jsou vetsinou exekuce apod… :nevim: ale zase si myslim, ze to by bylo po uplynuti ulozni doby vhozeno do schranky aby to bylo brano jako dorucene nebo se pletu?

To není pravda, může to být jakékoli úřední psaní, může to být třeba ze stavebního, můžeš být účastník nějakého řízení, cokoli. Vůbec to nemusí být nic závažného.
Nevim, proč ti tu všichni píšou něco o nevyzvedávání, když píšeš, že si to jdeš zítra vyzvednout :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.16 19:57
@ivvet píše:
Tipuji spíš dopis z katastrálního úřadu

ne ty na to kašlou a posílají obyč :) i finančák posílá obyč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
3.11.16 20:01

Jezis to muze byt jen modry pruh a tam pokuta za rychlou jizdu nebo parkovani :) bud v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.11.16 20:11

Tak u nás katastr posílá do vlastních rukou :think:

• Citovat
  • Upravit
155
3.11.16 20:34

Ja jsem nepsala, ze si dopis nepujdu vyzvednout preci :) jen jsem dnes nasla ve schrance vyzvu k vyzvednuti uredniho dopisu s dodejkou, jelikoz nic neocekavam a ani si nejsem vedoma, ze bych neco provedla tak jsem patrala po tom co to muze byt a jako prvni na me vybehla exekuce, tak me to trochu vydesilo…to je cele ;) Zitra dopis vyzvednu a uvidim, diky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65315
3.11.16 20:38

@uklidcb nemůžou to být dětské přídavky? Ty taky takhle chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
4.11.16 12:10

Mně takhle přišla výpověď, ale může to být cokoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel