Uřvané mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
432
7.5.17 06:26

Ještě doplním, že z toho období mám asi trochu trauma :roll: Vždy, když se teď někdy hystericky rozbrečí, mám z toho vředy, je mi úplně blbě a musím na chvíli opustit místnost a dát se do kupy a až pak můžu s ním něco dělat. Ty vzpomínky na ty šílené začátky… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
7.5.17 07:11

Měla jsem to samé…Bože, je mi na nic, když si na to vzpomenu. Malý řval denně, někdy i 8 h v kuse bez přestávky 8o trpěl na prdíky, nic nepomáhalo. Byla jsem vyřízená, v noci jsem ho při přebalování málem upustila nechtěně na zem. Nosítko nesnášel, malino bílý šum, ale spal tak 50 min a řev znovu, celou noc. Pořád visel u prsu, když nevisel, řval.
Chodila jsem spát s děsem a brečela, že už další noc a den nedám. Modlila se, at to skončí. Manžel trpěl, pač jsem byla protivná fúrie.
Dalo by se říct, že po příkrmech to přestalo, od 10. měsíce spal celou noc. Ted je mu 15 měsíců a něco a je zlatý, zábavný, hraje si sám, nemá problém být s někým jiným. Směje se a je hodně společenský.

Plánujeme druhé, ale děsím se, že bude stejné, prostě to napodruhé už nedám navíc s dalším dítětem :zed: Holky, uklidněte mě, že druhé dítě je jiné… :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.5.17 07:13

@diginiga zatiaľ som nečítala ostatné príspevky. My sme mali to isté. V noci spal tak dvakrát po dve hodiny, od desiatej do dvanástej a od druhej do štvrtej a to bolo všetko. Reval presne aj po nakojení, či neskôr dokŕmení. Najhoršie bolo práve počúvať ten plač a bezmocnosť, že mu neviem pomôcť a okrem toho extrémna nevyspatosť. Doteraz sa čudujem, že som sa fyzicky alebo psychicky nezrútila.
Lekári si ma posielali medzisebou a hovorili úplne protichodné veci. Že mám málo mlieka, tak že zato plače a ďalšia následne, že ho prekrmujem, tak preto. :roll:
No, nakoniec som si podľa príznakov (ale to už mal až 7 mesiacov) vygooglila, že má intoleranciu laktózy. Tak som kúpila bezlaktózové mlieko a konečne sa to postupne ukľudnilo. Nebolo to že úplne super, ale so stavmi predtým sa to absolútne nedalo porovnať. Následne to potvrdila aj gastroeneterologička a vravela, že sa vtedy bábätku zapaľuje črevo, má z toho bolesti veľké, tak zato aj taký veľký plač.
Jedným z prejavov je kyslo páchnuca stolica a môže mať veľmi nafúknuté bruško.
Tak skús prípadne aj to zvážiť. A držím palce, nech to v zdraví prežiješ.
Ešte pridám, že teraz už má 8 rokov a je to absolútne zlatíčko, naozaj úžasný je. Ale ja som minimálne 6 rokov bola presvedčená, že ďalšie dieťa už určite nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.5.17 07:28

@Emilie Díky za zajímavý příspěvek. V tvém starším dost vidém mého staršího.
Jak to zvládáš ty jako máma? Já taky chápu, že je to jeho naturel, se kterým moc nenadělám, ale to jeho upíření pozornosti a věnování se, mě pravidelně a bohužel v celku často naprosto přivádí k šílenství.
Protože já jsme zase člověk, který potřebuje každý den alespoň na chvillku někam zalézt a být jen sám se sebou, aby si trochu dobyl baterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
7.5.17 07:40

Je tu spousta super rad :palec:
Ja mam vybornou zkusenost s nocnikovanim od narozeni obou deti. Nerikala bych tomu bezplenkovka, ale dite pri potrebe podrzet nad kyblickem v klubicku. Vsechno se uvolni, gravitace zafunguje. Obe deti me bez radneho vyprazdneni neumely usnout, furt s sebou sily a byly nespokojene. Dala jsem vycurat, suchou plinku a najednou to slo.
Doporucuju, zda se to slozite, ale vubec neni a za spanek ditete i svuj to stoji vyzkouset :palec:

• Citovat
  • Upravit
7.5.17 08:02

Tak přesně takové hrozně uplakané miminko měla kamarádka, už byla na pokraji sil, po porodu zánět dělohy a k tomu vůbec nespala, malá pořád brečela usnula na 10 minut a zase řev. doktorka jí na to řekla že je to asi společenské dítě. když bylo malé asi 3 mesíce, tak kamarádka šla k postýlce a na poštářku hromadu hnisu. malá měla zánět středního ucha přitom rýmu neměla, od té doby má spokojenou holčičku akorád musí jezdit z Plzně do Prahy do motola kontrolovat sluch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
7.5.17 09:24
@Terez001 píše:
Měla jsem to samé…Bože, je mi na nic, když si na to vzpomenu. Malý řval denně, někdy i 8 h v kuse bez přestávky 8o trpěl na prdíky, nic nepomáhalo. Byla jsem vyřízená, v noci jsem ho při přebalování málem upustila nechtěně na zem. Nosítko nesnášel, malino bílý šum, ale spal tak 50 min a řev znovu, celou noc. Pořád visel u prsu, když nevisel, řval.
Chodila jsem spát s děsem a brečela, že už další noc a den nedám. Modlila se, at to skončí. Manžel trpěl, pač jsem byla protivná fúrie.
Dalo by se říct, že po příkrmech to přestalo, od 10. měsíce spal celou noc. Ted je mu 15 měsíců a něco a je zlatý, zábavný, hraje si sám, nemá problém být s někým jiným. Směje se a je hodně společenský.Plánujeme druhé, ale děsím se, že bude stejné, prostě to napodruhé už nedám navíc s dalším dítětem :zed: Holky, uklidněte mě, že druhé dítě je jiné… :oops: :mrgreen:

Z me zkusenosti je druhe dite jine. Prvni byla zlata az na par tydnu co ji trapily prdiky a druha… Katastrofa :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.5.17 09:24
@Svistice píše:
@Emilie Díky za zajímavý příspěvek. V tvém starším dost vidém mého staršího.
Jak to zvládáš ty jako máma? Já taky chápu, že je to jeho naturel, se kterým moc nenadělám, ale to jeho upíření pozornosti a věnování se, mě pravidelně a bohužel v celku často naprosto přivádí k šílenství.
Protože já jsme zase člověk, který potřebuje každý den alespoň na chvillku někam zalézt a být jen sám se sebou, aby si trochu dobyl baterky.

Už jsou velký a samosttaný - už je to dobré. Jen tu mateřskou „dovolenou“ si nějak nepamatuji, nevybavuji, snad jen díky fotkám - jen vím, že autora tohoto výrazu bych poslala na pět let na nucené práce 24/7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
7.5.17 10:02
@Emilie píše:
Už jsou velký a samosttaný - už je to dobré. Jen tu mateřskou „dovolenou“ si nějak nepamatuji, nevybavuji, snad jen díky fotkám - jen vím, že autora tohoto výrazu bych poslala na pět let na nucené práce 24/7.

Presne :palec: To mohl vymyslet jedine chlap :D kolotoc kojeni, revu, noseni a prebalovani to je dovca jedna radost :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.5.17 10:11

@Terez001 Je to loterie. Můj první nebyl klasicky uřvané mimino, jak je tu popisované. Ba naopak, byl spíš smíšek. Jen dráždivější, společenský, akční. Takže od 3 měsíců jsme bojovali s usínáním/uspáváním, jako pidi mimino v bdělém stavu spíš neodložitelný, jako větší mimino vyžadoval pozornost a zábavu (vařila jsem sytlem zahrkat hračkama, oškrábat dvě brambory, běžet zpět ke kvičícímu dítěti, opět hahrkat, poblbnout, bežet fofrem oškrábat další dvě brambory…). Tyhle „mouchy“ mu vydržely přes batolecí období do předčkolního, jen lehce transformovaly (teď má třeba období, kdy by Ti vykecal díru do hlavy a 50× po sobě se tě zeptá na jednu a tutéž věc, i když jsi mu na ní již 49× odpověděla totožně a k jeho spokojenosti). Je to s ním prostě docela náročné.

Mladší má sice taky svoje mouchy, ale v porovnání se starším jsou to jen mušky. Protože oproti bratrovi je v podstatě bezúdržbová a člověku tu energii nejen bere, ale i dává. Až s ní jsem pochopila ty matky, které tvrdí, že si mateřskou lze užít. S prvním jsem měla (a často neustále mám) spíš pocit nikdy nekončících galejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.5.17 10:16

Rok jsem spala cca pět hodin denně. Ne v tahu, známe to. Když si vzali děti na hlídání, na hodinku ven, ať se vyspím - nešlo to. Jenže nešlo ani nic jiného - byla jsem totálně vyšťavená, vycucaná, unavená… dostávaly mně rady typu, jdi si zasportovat, jdi mezi lidi, jdi na nějaký kroužek, dodá ti to energie. Pche. A kde jí vezmu na to, abych sehnala hlídání, sbalila, vzbudila - protože tutově jedno usnulo, nakrmila, uklidila kuchyni, odvezla - a šla cvičit? S vidinou, že vyzvednu, dovezu domů, uvařím, uklidím, budu uspávat a mezitím co jedno usne, druhé se vzbudí??? :zed: :zed: :zed:

Jak říkám, už dobrý - ale nic horšího než „mateřskou“ jsem vážně nezažila. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.5.17 17:04

Holky děkuji za odpovědi..já mám úplně sevřenou hruď, když začne a to skoro pořád..usinam za chůze a jsem vážně hotová..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.5.17 17:11
@Gabriela Joy píše:
@diginiga zatiaľ som nečítala ostatné príspevky. My sme mali to isté. V noci spal tak dvakrát po dve hodiny, od desiatej do dvanástej a od druhej do štvrtej a to bolo všetko. Reval presne aj po nakojení, či neskôr dokŕmení. Najhoršie bolo práve počúvať ten plač a bezmocnosť, že mu neviem pomôcť a okrem toho extrémna nevyspatosť. Doteraz sa čudujem, že som sa fyzicky alebo psychicky nezrútila.
Lekári si ma posielali medzisebou a hovorili úplne protichodné veci. Že mám málo mlieka, tak že zato plače a ďalšia následne, že ho prekrmujem, tak preto. :roll:
No, nakoniec som si podľa príznakov (ale to už mal až 7 mesiacov) vygooglila, že má intoleranciu laktózy. Tak som kúpila bezlaktózové mlieko a konečne sa to postupne ukľudnilo. Nebolo to že úplne super, ale so stavmi predtým sa to absolútne nedalo porovnať. Následne to potvrdila aj gastroeneterologička a vravela, že sa vtedy bábätku zapaľuje črevo, má z toho bolesti veľké, tak zato aj taký veľký plač.
Ešte pridám, že teraz už má 8 rokov a je to absolútne zlatíčko, naozaj úžasný je. Ale ja som minimálne 6 rokov bola presvedčená, že ďalšie dieťa už určite nie.

Děkuji za příspěvek..teď dr. udelala výtěr z konečníku a ještě mám donést stoličku..a kyselé zapáchající stoličku má vážně hodně????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
7.5.17 17:13
@Gabriela Joy píše:
Ešte pridám, že teraz už má 8 rokov a je to absolútne zlatíčko, naozaj úžasný je. Ale ja som minimálne 6 rokov bola presvedčená, že ďalšie dieťa už určite nie.

Děkuji za příspěvek..teď dr. udelala výtěr z konečníku a ještě mám donést stoličku..a kyselé zapáchající stoličku má vážně hodně????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
8.5.17 07:53
@Svistice píše:
@Terez001 Je to loterie. Můj první nebyl klasicky uřvané mimino, jak je tu popisované. Ba naopak, byl spíš smíšek. Jen dráždivější, společenský, akční. Takže od 3 měsíců jsme bojovali s usínáním/uspáváním, jako pidi mimino v bdělém stavu spíš neodložitelný, jako větší mimino vyžadoval pozornost a zábavu (vařila jsem sytlem zahrkat hračkama, oškrábat dvě brambory, běžet zpět ke kvičícímu dítěti, opět hahrkat, poblbnout, bežet fofrem oškrábat další dvě brambory…). Tyhle „mouchy“ mu vydržely přes batolecí období do předčkolního, jen lehce transformovaly (teď má třeba období, kdy by Ti vykecal díru do hlavy a 50× po sobě se tě zeptá na jednu a tutéž věc, i když jsi mu na ní již 49× odpověděla totožně a k jeho spokojenosti). Je to s ním prostě docela náročné.Mladší má sice taky svoje mouchy, ale v porovnání se starším jsou to jen mušky. Protože oproti bratrovi je v podstatě bezúdržbová a člověku tu energii nejen bere, ale i dává. Až s ní jsem pochopila ty matky, které tvrdí, že si mateřskou lze užít. S prvním jsem měla (a často neustále mám) spíš pocit nikdy nekončících galejí.

Děkuji, tohle mě vážně uklidnilo :kytka: taky bych si přála holčičku :srdce: Ale jinak ti strašně rozumím..Já si jakž takž začala mateřskou užívat spíš tak od 8.-10. měsíce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí