Spaní miminka u prsu

589
5.5.17 14:01

Spaní miminka u prsu

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Mám skoro měsíční holčičku. Ze začátku spinkala krásně v postýlce budila se jen na kojení. Poslední týden je to katastrofa, chce být jen u prsa nebo v šátku. Jakmile jí odložím šílený řev!! Volala jsem laktační poradkyni a ta mi řekla, že je to normální a že jí u toho prsa mám nechat třeba celý den a v noci s ní spát abych nemusela pořád vstávat.. Ale mě to teda přijde nereálný. Přece jenom potřebuju obstarat i starší dceru a něco málo doma udělat. Nemáte nějaký trik jak dítě odnaučit spát jen u prsa? V noci se absolutně nevyspím, protože jakmile jí vyndám prso z pusy tak je vzhůru a chce zase :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
5.5.17 14:18

Chce to cas, mala potrebuje tvoji pritomnost, co zkusit satek? Bude u tebe a zaroven budes mit volne ruce…a na noc treba dudlik by nechtela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.5.17 14:18

Co dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
5.5.17 14:27

Jsme sice ve 21. století, ale ať chceme nebo ne, děti jsou prostě takové malé opičky, nastavené přírodou :nevim: vyžadují, co jim bylo dáno do vínku a nechápou, že to už máme jinak. mně malý taky okolo 3 týdnů spal krásně, usnul všude, pak jako by mu odlehly uši a vzbudil ho každý zvuk. Do 3 měsíců taky spí jen s mou přítomností či prsem, hodně nosím v šátku, od těch tří měsíců se to pomalu láme, teď má čtyři měsíce, je na prsu čím dál míň závislý a spává v pohodě sám. Některé děti to tak prostě potřebují, u nás byl těžší porod a myslím si, že je to způsobeno tím.

Myslím si, že je třeba cesta setrvat, uspat, položit, naučit… ale upřímně, pro mě s dvěma dalšími dětmi je jednodušší navázat do šátku a při činnostech s dětma malý usne.

Večer ho nosím do doby, než uspím ty starší, pak mám čas mu to prso nechat v puse jak dlouho potřebuje. V měsíci to taky bylo hodně často, čím je větší, tím míň ho vyžaduje

• Citovat
  • Upravit
414
5.5.17 14:39

Ahoj ja to tak jako ty nemela mala mi spala hezky ale kdyz byl problem a usinala jenom u prsa jak byla nakojena a V polospanku jsem ji rychle vyměnila bradavku za dudlik a prso ji jeste nechala pres ten dudlik u nosanku „takove obalamuceni“ pak jsem si po chvilce mohla vstat a odejit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.5.17 14:41

@monika25 Mám stejnou zkušenost včetně nutnosti péče o staršího sourozence, mám mezi dětmi 21 měsíců. I když jsem kojila ráda, tak nejsem ten typ, co snese být neustále ožužláván, nechtěla jsem fungovat jako chodící dudlík, není mi to příjemné. Kojila jsem často, pokud jsem viděla, že syn pije. Když už nepil, prso jsem vzala a měla malého v šátku. Vzhledem k tomu, že i tak chtěl mít neustále něco v puse, tak přišel ke slovu dudlík. Malý ho sice ze začátku odmítal, ale když zjistil, že nic jiného nebude, spokojil se s ním. V noci spal s námi, ale opět - odmítla jsem fungovat jako nonstop přísavka, ani tak nedokážu spát, takže nakojit, přitulit a ať řval, jak řval, musel se s tím spokojit. Pochopil a zvykl si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
5.5.17 14:42

Taky s tím bojuju a to už mám můj malý 14 měsíců… Večer usíná jedině u prsa a v noci když se vzbudí, tak ho kojím, on trochu usne, ale jakmile mu seberu prso tak je zas vzhůru a začne strašně nahlas řvát a všechny budí. Nemůžu ho nechat řvát protože by budil manžela a staršího brášku kteří se potřebujou vyspat. Takže buď ho jdu kojit znovu nebo stojím u postlky a hladím ho tak dlouho dokud neusne, takže mnohdy u něho v noci strávím třeba i hodinu. Jsem úplně vyčerpaná. Myslím že řešením by mohl být dudlík- starší syn ho měl a vůbec jsme takové problémy se spaním neměli. Mladšího syna jsme se marně snažili naučit na dudlík, zkoušeli jsme to několik měsíců několik druhů dudlíků a žádný ani za nic nechtěl. Takže si dělá dudlíka ze mě. :-( Takže radím zkoušet naučit na dudlík- u vás v měsíci by to ještě mohlo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.17 15:04

Malý mi do 4m spal krásně, nakojit, položit, spal, po 4m se to změnilo a prostě nakojit, položit a řev a bez nechat ho plakat mam ho u sebe v posteli a teď poslední 3 dny už je to lepší a vstává 3× maximálně 4× za noc a teda je pravda že se nechá ošulit dudlíkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
5.5.17 15:15

Nemůže to být růstový spurt? trvá povětšinou 7-10 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
5.5.17 15:57

Mala ma 8t a taky usne jen u mne výjimečně pak v autě v sedacce,,, zkus vazne dudlik, ja teda nakonec skončila u speciálního co vypadá trochu jako prsa nebo malicek a ten ji vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
5.5.17 16:01

@milwinka jako bych videla sebe..muj syn, dnes slavi rok, spi zasadne u prsa, se mnou v posteli, budi se 4-5× za noc, vezme prso, podudla a spi dal..dudaka si většinou nevezme, jen pres den na spani mu nevadi..vecer usina u prsa nebo na ruce..porad sem poslouchala, ze to neni normalni, ze se porad budi, at to resim s doktorama a pod, ze jejich deti spi celou noc! Doktori se mi vysmali, i v nemocnici, protoze je normalni, ze se deti v noci budi..prijala sem to, neresim to..dam prso a spim dal. uzivam si, ze ne potrebuje, za chvili vyroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
5.5.17 16:37

V šátku nosím skoro celý den, kromě vycházky v kočárku pak vydrží spát třeba dvě hodky, ale jinak ani náhodou. Mám to asi stejně jako Hoa Mai kojit chci, ale nechci fungovat jako dudák :)Nvíc u toho prostě neusnu, protože se mi malá často u kojení zakucká takže mám hrůzu z toho, že se mi udusí. Už jednou mi modrala.. Dudlík nabízím občas si ho vezme, ale spíš ho nechce. Stačilo by mi jen kdyby spala alespoň v noci přes den to s tím šátkem jde, ale vůbec nevím co s ní. Jelikož první jsem nekojila tak dopila flašku dostala dudlík a spala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
5.5.17 16:40
@pistamonta píše:
Ahoj ja to tak jako ty nemela mala mi spala hezky ale kdyz byl problem a usinala jenom u prsa jak byla nakojena a V polospanku jsem ji rychle vyměnila bradavku za dudlik a prso ji jeste nechala pres ten dudlik u nosanku „takove obalamuceni“ pak jsem si po chvilce mohla vstat a odejit

To jsem taky zkoušela a nechápu to, ale okamžitě to poznala a byla vzhůru.. Jen co jsem vrátila prso během mžiku byla zase tuhá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
5.5.17 16:44
@Bara04 píše:
Mala ma 8t a taky usne jen u mne výjimečně pak v autě v sedacce,,, zkus vazne dudlik, ja teda nakonec skončila u speciálního co vypadá trochu jako prsa nebo malicek a ten ji vyhovuje

Co je to za dudlík? Já mám ty silikonové placaté a už v porodnici mi říkali, že tyhle moc děti nechtěj, ale jiný jsem nesehnala zatím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
5.5.17 17:42

@Johny1892
To se divím že ti všichni říkali že to u kojeného dítěte není normální. Já ve svém okolí vidím hodně takových případů, moje kámošky které kojí řeší/řešily taky to samé- třeba i že se jim děti budí co hodinu, že spí jedině u prsa atd. Kojené děti to tak prostě mají, to jen ty Nutrilonoví spí celou noc. Spousta kámošek co kojila to právě řešila odstavením nebo přestupem na Nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí