Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@monika25 píše:
Jo tak to je naprosto presny. Ted uz jsem se radovala jak jsem to vyresila a zase silenej rev 20min. Po kojeni ale nepomaha nic. Tatinek ji vzal do kocaru a slysim ji az doma jak rve
No u mě jak jsem prvního syna pořád jen kojila aby neřval, tak v necelých 2 měsících už měl dvojnásobek porodní váhy…
U druhého mimča jsem hodně nosila v šátku, musela jsem s ním ale pořád pochodovat a pohupovat, jakmile jsem se zastavila, tak zas řev. Když už konečně usnul v šátku, tak zas nešel přenést do postýlky, spícího jsem ho dala z šátku do postýlky a zas už byl vzhůru a řval… Nakonec jsme taky i večer uspávali v kočárku a pak spícího i s korbičkou přenesli domů. Taky jsem měla pocit že je snad slyšet po celé vesnici než usnul… Večery prostě byly nejhorší. Vydrž, bude líp, má to tak hodně miminek a po 3.měsící se to většinou hodně zlepší.
Dudlik si vezme nekdy, ale to spis v tech chvilich kdy je docela v klidu a vetsinou v satkz. Uz jsem i zkousela po tom co usnula ji ho strcit misto prsa, ale dvakrat podudlala a rev. Kocarek taky ndzabira. Zitra zavolam doktorovi abysme se prevazily, pribira taky hodne. Kdyz nas pustily z porodnice tak za pet dni pribrala 400g. Ale to jeste spala tri hodiny v klidu. Tohle zaclo tak pred tydnem a neco. Jinak v satku je to nejlepsi, ale taky nejde odlozit
Vcera se mi povedlo ji uhoupat v naruci a polozit do kosiku, ale to byl zazrak…
Tak dnes jsme byly na kontrole mala pribrala za dva tydny skoro pul kila takze hlad pry urcite nema. Dostala jsem nakazano vydrzet mezi kojenim alespon dve hodiny, protoze hodne blinka pry je neklidna, protoze se prejida a boli ji brisko. Takze musime najit jiny zpusob jak ji uklidnit ![]()
A nějaké kapky na to bříško asi už dáváš, že? My jsme dávali probiotika BioGaia- prý jsou nejlepší. A Sab simplex. Ale řval i tak. Ale aspoň ten pocit, že pro to něco dělám. Jinak ten šátek je nejlepší, u toho má člověk aspoň volné ruce a aspoň něco se dá udělat. Sice mě z toho bolely záda, ale lepší než se zbláznit… Jinak vím že ti každé řvaní připadá nekonečné, ale neboj, chce to jen vydržet, za pár měsíců určitě bude líp.
Davam bio gaia a infacol a ten si myslim zabira prdi jak blazen
A svete div se, ale dneska je od rana klidna a spinka
Ale nechci to zakriknout. A to jsem si u doktora stezovala jak porad place a ona zrovna dneska nic
Sestricka rikala, ze to mohl byt take spurt. Tak doufam, ze uz to preslo ![]()