Usáma bin Ládin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
4.5.11 18:05
lucie.t píše:
pokud je mrtvej, jedine dobre. rika se - skoda dobreho cloveka- a on urcite dobry nebyl, takze me oslavovani jeho smrti neva.
blby je, ze se urcite najde nekdo, kdo ho nahradi

Už nahradil, on už prý nebyl v centru dění, už byl symbolem.....nemění nic na tom, že spáchal mnoho zločinů.....

Kdybysme o všeho viděli, divili bysme se co se děje

• Citovat
  • Upravit
byron
4.5.11 18:07
Markita píše:
me proste nejde do hlavy jak ta skvela amerika nezabranila utoku

Američani určitě nejsou svatouškové.......ale udělali mnoho dobrých věcí

• Citovat
  • Upravit
2000
4.5.11 18:10
byron píše:
Markita píše:
Američani určitě nejsou svatouškové.......ale udělali mnoho dobrých věcí

dobrych veci, no to asi jo, ale valka ktere vedou nejsou vsechny zrovna dobre, nikdo uz jen nemluvi o tom kolik ve svych valkach zabili civilistu, a taky proc o tom mluvit kdyz to jsou vsechno muslimove, takze to jsou i teroriste ze???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.5.11 19:48

me je uplne jedno jestli byl muslim, katolik, zid, american nebo cech. byl to hlavne terorista.
nic jineho nez smrt si nezaslouzil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
4.5.11 22:00
Markita píše:
byron píše:
Markita píše:
dobrych veci, no to asi jo, ale valka ktere vedou nejsou vsechny zrovna dobre, nikdo uz jen nemluvi o tom kolik ve svych valkach zabili civilistu, a taky proc o tom mluvit kdyz to jsou vsechno muslimove, takze to jsou i teroriste ze???

Jo,ale to je přece v každé válce,ne?Padájí bohužel i civilisté a to ale na obou stranách a troufám si říct,že teroristé mají přece za svůj cíl zabít co nejvíce civilistů…o to jim přeci jde. :wink: Já neříkám,že nenávidím všechny muslimské země,ale tyhle jako je Afgánistán a Pákistán..atd.bych já doopravdy vymazala z mapy,jsou to země,kde se to „zlo“rodí. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
4.5.11 22:26
kecačka píše:
Markita píše:
byron píše:
Markita píše:
dobrych veci, no to asi jo, ale valka ktere vedou nejsou vsechny zrovna dobre, nikdo uz jen nemluvi o tom kolik ve svych valkach zabili civilistu, a taky proc o tom mluvit kdyz to jsou vsechno muslimove, takze to jsou i teroriste ze???
Jo,ale to je přece v každé válce,ne?Padájí bohužel i civilisté a to ale na obou stranách a troufám si říct,že teroristé mají přece za svůj cíl zabít co nejvíce civilistů…o to jim přeci jde. :wink: Já neříkám,že nenávidím všechny muslimské země,ale tyhle jako je Afgánistán a Pákistán..atd.bych já doopravdy vymazala z mapy,jsou to země,kde se to „zlo“rodí. :-?

tohle vse je opravdu jen o lidech, nechci obhajovat teroristy, ale spousta veci co se deje je strachu
podivejte se treba na palestinu, jsou utlacivani izraelem a kde je ta spasna amerika co vsem pomaha, proc neosvobodi palestince?
ja jsem v islamske zemi nejaky ten patek zila a mam spoustu kamaradu muslimu s ruznych statu a chci vam rict jejich pohled na vec : predstavte si jejich pozice, do vasi zeme prijede armada at uz osn nebo americanu nebo kohokoliv jeneho, ty lide vam seberou dum a pudu, znasilni manzlku a dcery zabiji vam dcery a co vy udelate??? reknete jim vitej??? mozna se vam to zda prehnane ale ve valce to tak chodi a vy mate moznost vytvorit bombu, tak co s ni budete se snazit zabit i kdyby jedineho vojaka a jestli u toho bude civilista jeho narodnisti vam bude jedno, u nas se v televizi davaji jen chtene zpravy, ale pamatuje si nekdo z udalost kdy izrael vystrelil bombu na osn hlidanou skolu plnou muslimskych deti? asi nikdo si na to nezpomene, videl nekdo video kde se muslimove brani kamenama a proti nim jdou vojaci, a bezohledne do nich strili samopalama a mezi muslimi nejsou jen muzi ale i zeny a deti??? tohle neni terorizmus? tohle je v poradku? a kdo je velitel takovych vojaku, izraelsky prezident v boji s palestinou? a co irak? nebo afganistan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.11 22:37

Markito, Palestinci se do této pozice dostali po roce 1967 (kdy se chovali v šestidenní válce jako pátá kolona v zádech Izraelců, přesto Izrael tu válku vyhrál) a taky ještě předtím, v roce 1949 a v padesátých letech v arabsko-izraelských válkách od začátku zaujímali k Izraeli takový postoj, že je potřeba ho vymazat z mapy (sotva Izrael vznikl). Přitom pro většinu z nich jsou dodnes izraelské firmy nejlepší zaměstnavatel. Proč je nezaměstnávají vlastní lidi? Nebo proč nejezdí pracovat do Libanonu??? Nesmíš tolik věřit tomu, co ti navykládají… Mimochodem, před 35 lety byli v jižním Libanonu jako příslušníci mírových sil i vojáci z Brna. A sotva se vylodili, ještě se ani nestačili rozhlídnout, už po nich Palestinci začali střílet z minometu. Za minulého režimu dokonce museli tady žít pod změněnou identitou několik let, aby je stát ochránil před pomstou Palestinců za účast v mírové misi… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.11 22:44

Taky nemám ráda škatulkování muslim=terorista.
Samozřejmě, terorismus je hrůza. Ale ne každý muslim je takový.
v islámské zemi (zemích) jsem žila a můžu se zaručit, že jsou to opravdu úžasní lidé.. Tedy ne ti ortodoxní, že.

Navíc, oni američané taky nejsou svatoušci. Témeř každý (!) národ má za sebou nějaké „vyvražďování“ jak muslimské země, tak Japonsko, Německo, Rusko..

Myslím, že kdyby někdo z vás poznal araba, tak změní názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.11 22:45

Mně teď dostala v novinách zpráva o smrti toho mladého Itala, co Palestincům pomáhal. Byl tam dobrovolník, na jejich straně a Palestinci jej zavraždí.

Musím se přiznat, že chápání světa, jak ho mají nastavené někteří muslimové je mi naprosto cizí. Chápu, když jde o odvetu, chápu, že se vojáci chovají jak hovada, ale kolikrát mi přijde, že to je primárně nenávist k západnímu světu a je začarovanej kruh, když se to řeší vražděním. Navíc jakým stylem? Ženevské konvence pláčou. :-?

• Citovat
  • Upravit
18305
4.5.11 22:53

Třeba brněnští muslimové, kteří pocházejí z arabských zemí a tady se usadili, jsou celkem fajn. Ale v drtivé většině případů jsou to vysokoškoláci a mají jakýsi přehled o světovém dění - na základě toho si pak vytvořili vztah k okolnímu světu. U nich se ani v náznaku nedá předpokládat nějaká nenávist k nemuslimům. Možná i proto se jim tady daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
4.5.11 22:59
Markita píše:
kecačka píše:
Markita píše:
byron píše:
Markita píše:
Jo,ale to je přece v každé válce,ne?Padájí bohužel i civilisté a to ale na obou stranách a troufám si říct,že teroristé mají přece za svůj cíl zabít co nejvíce civilistů…o to jim přeci jde. :wink: Já neříkám,že nenávidím všechny muslimské země,ale tyhle jako je Afgánistán a Pákistán..atd.bych já doopravdy vymazala z mapy,jsou to země,kde se to „zlo“rodí. :-?
tohle vse je opravdu jen o lidech, nechci obhajovat teroristy, ale spousta veci co se deje je strachu
podivejte se treba na palestinu, jsou utlacivani izraelem a kde je ta spasna amerika co vsem pomaha, proc neosvobodi palestince?
ja jsem v islamske zemi nejaky ten patek zila a mam spoustu kamaradu muslimu s ruznych statu a chci vam rict jejich pohled na vec : predstavte si jejich pozice, do vasi zeme prijede armada at uz osn nebo americanu nebo kohokoliv jeneho, ty lide vam seberou dum a pudu, znasilni manzlku a dcery zabiji vam dcery a co vy udelate??? reknete jim vitej??? mozna se vam to zda prehnane ale ve valce to tak chodi a vy mate moznost vytvorit bombu, tak co s ni budete se snazit zabit i kdyby jedineho vojaka a jestli u toho bude civilista jeho narodnisti vam bude jedno, u nas se v televizi davaji jen chtene zpravy, ale pamatuje si nekdo z udalost kdy izrael vystrelil bombu na osn hlidanou skolu plnou muslimskych deti? asi nikdo si na to nezpomene, videl nekdo video kde se muslimove brani kamenama a proti nim jdou vojaci, a bezohledne do nich strili samopalama a mezi muslimi nejsou jen muzi ale i zeny a deti??? tohle neni terorizmus? tohle je v poradku? a kdo je velitel takovych vojaku, izraelsky prezident v boji s palestinou? a co irak? nebo afganistan?

Ano,souhlasím s tebou,že tohle všechno je o lidech,ale tady se právě bavíme o teroristech,netvrdím taky tady,že všichni muslimové jsou teroristé,tak to tak nemusíš obhajovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2046
4.5.11 23:04

Juro

vážím si tvých názorů, je vidět, že víš, o čem mluvíš, má to hlavu a patu, ne bláboly… chápu ženu, která se do muslima zamiluje, že je bude hájit a házet špínu na Ameriku. američani nejsou svatoušci, nijak je nemiluju, ale stála jsem v roce 2000 pod dvojčatama a vím, že tohle oni by si sami neudělali, jak tady padl už takový názor. Jak je to s Ládinem nevím, zda je to on nebo ne, zda ho zabili teď nebo dřív nebo vůbec, Obama si může říct co chce, určitě všechno přesně takhle nebylo, detaily zůstanou vždycky tajné a médiím se pustí to, co je vhodné, nebo co se zrovna hodí. Možná to celé pravda je, ale i kdyby byla, vždycky se najde mraky těch, kteří to budou zpochybňovat a budou si „jisti“. Asi nám nezbývá, než doufat, že se nás to příliš nedotkne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.11 23:12

Kači, já bych srovnal 11. září s Pearl Harborem. Tam se taky hledaly konspirační teorie a bylo to mnohem prostší - Američani se cítili natolik silní, že nechali část zpravodajské struktury prostě „zrezivět“. Tady byly jakési signály už od roku 1995, od prvních útoků na americké objekty v Africe. Bohužel ty signály vyhodnotili správně jen lidi „dole“.
(V souvislosti s tím malá poznámka k „našim venku“ - naši účast v misích za posledních 10 let považuju z jistých důvodů za docela problemtaickou a taky za časovanou bombu do budoucna. Detaily tady pitvat nemůžu, nezlobte se…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.5.11 23:15

A o tom, jsetli se nás to dotkne… Už pár let sleduju činnost některých českých firem, co exportujou do USA. A musím říct že 11. září přežily jen s vypětím všech sil. Některé odvrátily bankrot jen za minutu dvanáct a za cenu dost velkého propouštění (byť za pár měsíců nabíraly lidi zpátky…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
5.5.11 11:17

Moc nerozumím tomu jak se Obama brání zveřejnit fotky a na druhou stranu vypustí do světa popis toho jak Usáma umíral http://www.novinky.cz/…u-ranou.html jestli měl nějaké předsmrtné záchvěvy těla nebo ne tohle mi přijde morbiditou na úroven oněm fotkám. Je strašny jak jsou lidi lační po tom vidět detailní důkazy tedka je na novinkách zpráva od jednoho Pákistánce,který zveřejnil fotky po zásahu není tam sice Usámovo tělo ale už tak je to středověká oslava smrti a násilí pod rouškou spravedlnosti. Samozřejmě neschvaluju útoky na spojené státy z 11. září at už za tím stál kdo chtěl ale pokud nějaká spravedlnost existuje tak si myslím že takhle by vypadat neměla
Co se týče Blízkého východu oni byli dost v průběhu 19 a 20. století traumatizováni britskou nadvládou. Takový Irák byl v dějinách pro svou strategickou povahu vlastnictvím několika národnostních skupin at to byli Tataři, Peršané či Osmané. Po celou polovinu 20. století bojovali za suverenitu,která jim byla částečně Brity umožněna v první třetině 20. století ale s tím že vládnoucí suita bude s Brity spřátelená, králi loutkami atd.vyvrcholilo to tím že se Iráčané přidali na stranu fašistického Německa a Itálie ale byli poraženi a byl navrácen stav věcí do období ve 30.letech atd.
Já si myslím, že import demokracie o kterou se snaží USA je chybou už proto,že každá kultura z hlediska svých tradic a mentality na ni nazírá jinak. Právě z toho možná pramení i část nenávisti vůči Američanům ve světě. Obyvatelé těchto států to chápou jako útok na svou kulturu. Svět nelze sjednotit pod jedním hegemonem myslím si že aby byla udržována rovnováha je potřeba koloritu kultur

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová