Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
michalka87 píše:kecačka píše:Markita píše:
prave se divam na novu a musim rict ze fotky s tyrani irackych veznu americkymi vojaky me prijde dosti nechutne, a ponizujici myslim ze tohle je dalsi vec co americe moc neslusia ty myslíš,že zase oni se k americkým zajatým vojákům chovají nějak hezky a v bavlnce???Určitě ne,akorád se to v televizi skoro vůbec neukazuje a mělo by…
u nich jako u recenych ,,teroristu"se to predpoklada, jak nam je nuceno v mediich.. u vojaku by se to z moralniho hlediska dit nemelonemělo,ale líto mi jich rozhodně není.
aha puvodne zeme zidu to sice je ale myslim ze velka morava taky zasahovala treba do nemecka rakouska a polska tak sup do vidne a zabereme ji vzdyt to puvodne taky bylo nase ne????
kecacka je velky odpurce muslimu co??? me jich teda lito je nikdo si nezaslouzi byt takhle ponizovan, at rozhodne spravedlivy soud a ne nejaky zamindrakovany vojak co si chce dokazat svoji silu.
nevim co ti vezni udelali, ale s fotek mi to prislo dost ponizujici a nechutny
ja nemam rada muslimy… a taky krestany, zidy… vsechny, co maji vymyty mozky nejakym nabozenstvim. At si kazdy veri v co chce, ale at sve presvedceni nevnucuje ostatnim a neomezuje tim nici svobodu.
lucie.t píše:
ja nemam rada muslimy… a taky krestany, zidy… vsechny, co maji vymyty mozky nejakym nabozenstvim. At si kazdy veri v co chce, ale at sve presvedceni nevnucuje ostatnim a neomezuje tim nici svobodu.
přesně tohle tvrdí moje babička a já s ní souhlasím
Má to jeden háček: pokud potáhneme „jeden hot a druhý čehý“, tak nás ve vlastních domovech převálcuje skupina (etnikum, atd…) s vyšší ukázněností, podřízeností autoritám a s vyšší uniformitou názorů. To je holt nebezpečí pluralitní demokracie. Aspoň se shodnout na základních principech je nezbytnost. A vzájemná spolupráce i přes rozdílnost vyznání je taky nutná. Kdo je sabotér, ať se vystěhuje třeba na Sibiř..... ![]()
me nevadi rozdilnos vyznani. ja nechci mit s nabozenstvim (jakymkoliv) nic spolecneho a vadi mi, ze mi to nekdo vnucuje. Dcera zacla chodit do skoly, zijeme v Anglii a tady je nabozenstvi povinne, oni ho tedy jeste nemaji (myslim
, nic nerekne, jeste moc nerozumi), ale rikala, ze pred obedem davaji rucicky k sobe, vubec nechape , co delaji, mysli si, ze panna Marie je princezna.
Coby ateistka to budeš mít v Anglii těžké. Ale v USA bys to měla horší.....
Marsi86 píše:lucie.t píše:přesně tohle tvrdí moje babička a já s ní souhlasím
Já taky..akorát nemůžu říct, že je nemám ráda. Nevadí mi, pokud nedělají to výše uvedené ![]()
já taky nemám ráda extremní pojetí jakékoli ideologie ale ono to náboženství za to mnohdy nemůže samo on sobě je to nauka na nejrůznější téma napsaná ve svatých knihách, až lidi dokážou jeho tvář přetvořit mnohdy na extremistickou formu
Lidka a Sami píše:
Pardon. Ale napadlo tady taky někoho, že Izrael je původně země Židů???
Já bych neřekla přímo Židů. Vždyť oblast dnešní Izraele a Palestiny byla poprvé osídlena semitským obyvatelstvem tzv. Kanaánejci (Semité jsou Arabové, Židé a další blízkovýchodní národy) a tato oblast, ještě předtím, než byla nazvána Izr. a Pales. se jmenovala Kanaan. Poté, asi okolo 13. stol. př.n.l. do Kanaanu přicházely židovské kmeny, které postupně převažovaly nad Kanaanejci.
Co se týká historie, tak to nebyli jen Arabové, co útočili na Židy. Co třeba Řekové? Římané? Římané např. nechali zbořit Jeruzalém a nechali ho tehdy pojmenovat na Palestinu. V této době asi 73 n.l. bylo mnoho Židů zabito a odvlečeno do římského otroctví a vzniklo období Žid. exilu. Dále Arabská nádvláda, která nechala sepsat dohodu o nábož. svobodě. Dále Křížáci..kteří zmasakrovali Židy a Muslimy (ti byli spolu na jedné lodi). Poté myslím i Turci ovládli Jeruzalém.
Stejně se nejhůře chovali křesťané k Židům a muslimům. Islám nebyl vůči Židům tak zaujatý jako to bylo u křesťanství. Křesť. obviňovali Židy za nepřijetí nové víry a za smrt Ježíše..atd atd. ![]()
byron píše:
A ukazujou to proto, že to význam má…
souhlas
Jako fotomontáž mi to taky nepřijde a na mrtvoly těch sráčů, pardon,ale musim být sprostá, se nemůžu vynadívat
. Proboha doufám, že se tu nenajde někdo kdo by jim snad i fandil ![]()
Jura007 píše:
Coby ateistka to budeš mít v Anglii těžké. Ale v USA bys to měla horší.....
vim, budu to muset pretrpet, rozhodla jsem se tu zit, musim respektovat jejich styl zivota, oni ho kvuli me menit nebudou.. no ale vadi mi to desne.
V USA je to po tehle strance jeste horsi?
lucie.t píše: