Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kristýna 00 mně tedy přijde úplně normální, že uspáváš houpáním, to je v tomhle věku normální
prostě to až tak dobře neumí
dobré je dávat spát naprosto ve stejný čas a spojit to s nějakým rituálem…koupání, zpívání, houpání a spát. Tak to bylo u nás
@kristýna 00 v kocarku venku neusne? U nas plati, cim vic spi pres den, tim lip spi v noci.
@kristýna 00 Asi prostě vývoj, nějaké období…
Choďtě hodně ven, ten čerstvý vzduch dělá divy. Když mi blbě spali, chodila jsem ven klidně 3× denně
@kristýna 00 píše:
@EmmaAnna
Právě vždy sama usínala a nedělaloji to problém.
U nas se to menilo porad. Tak ji zkus dat spat driv nez je uplne unavena a mne si oci, existuji i drivejsi znaky unavy. Kdyz se pretahne moje, tak pak taky nemuze zabrat. Na spani mas zatemneno? Ticho? Muze si pohrat pred spanim s plinkou.
U nás tedy problém není, ale nastane, když malou přetáhnu, to pak nemůže zabrat a sama v postýlce neusne ani za boha, furt vstává a dělá blbosti, pobrekává, chce vylézt, ale mě je jasné, že má dost potřebuje spát
v tom případě nastává tzv uspávání na drsno, což znamená, že ji položím, překulím na bok a jednou rukou držím ramínko a druhou stehýnko, aby se nemohla nikam kulit, dělám pšš, pššš a jemně hladím třeba po té noze, ale nedovolím vstát nebo se kulit, cca 2minuty bulí a pak totálně vytuhne
ale samozřejmě musí být najedená, v suchu a zdravá, pokud jí něco je, tak ani toto nepomáhá