Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám 5m chlapečka, a už v porodnici se budil co hodinu přes noc, ale to jsem zkoušela kojit a bylo mi jasné že ho to asi tolik,,nezaplácne,,…Kojení se nám nedařilo, a tak je cca od 3 týdnů na UM. Od té doby je vzhůru co 2-3 hodiny v noci a vyžaduje mléko. Ještě se mi nestalo že by spal alespoň 5 hodin v kuse. Kamarádky, které mají stejné staré mimi tak jim spí v kuse celou noc až do rána.. Zkoušela jsem dát i kaši na noc, ale to je ještě horší protože má žízeň a budí se po hodině. Nevím jestli si na to už jen zvykl, nebo jestli má opravdu hlad. Zkouším dávat i čaj přes noc, ale to pomůže tak na půl hodky a stejně vyžaduje mléko.. Už je to docela náročné, vubec nejsem vyspalá.. Dr mi říkal že se to po šestinedělí srovná, ale je to pořád stejné.. Jinak pije 120ml Um.. Nevíte co bych mohla ještě zkusit? ![]()
Tak já asi neporadím, obě děti se mi takto budily cca do roka. Myslím, že je to celkem běžná věc. Tak snad jen vydržet. Někdo má prostě spavé děti a někdo ne ![]()
taky jsme vzhůru každé 3 hodin. Kaše mám taky nepomohla
ale kamarádkám taky závidím
malému jsou 6 měsíců. Ale ja kojím tak že to kolik krat ani si nepamatuji že jsem se v noci budila.
@Teremii jsou děti, co spí celou noc od dvou měsících a děti, co se budí i ve dvou letech…
Jinak nemá třeba malé dávky? 120 ml UM mi vyžaduje miminko ve 2 a půl měsících
@Teremii Asi to nechceš slyšet, ale je to normální. Máme 10 dětí, jenom 4 děti spaly cca od 6 týdnů- 2 měsíců celou noc, ostatní se budily
Pokud tě to potěší, trvalo to cca do 18m.
Mám chlapečka 5 a půl měsíce, budí se mi co 3 hodiny… a věř, že skáču radostí 3 metry vysoko. První kluk se mi budil co hodinu až hodinu a půl. Já si přijdu vyspaná a odpočatá… dokonce přešťastná mamina z toho jak mám spací dítě. Věř, že může být hůř… samo může být i líp!
Já kojím, takže to tak mám, navíc ještě nasazuji dudlík. Jsem úplně KO, ale co nadělám. Kamarádky dítě spí celou noc od šestinedělí. Závidím a čekám, kdy to moje dítě začne taky.
Mam to uplne stejne, jen kojim, tak se nezdrzuju michanim um. Podle me jsme je nenaucily napojovat spravne ty faze. U druheho budu chytrejsi.
Tak to jsem ráda že v tom nejsem sama
V mém okolí jen slyším jak krásně jim mimča spinkají ![]()
@alenka84 Mě taky pije tu 120ml už od dvou měsíců, a 150 ml nevypije, je to na něj asi moc.. Ale neřekla bych že strádá, na to že je mu 5m váží skoro 9kg ![]()
Mě malá usnula na hodinku a dvě hodiny rev.. chování, krmení, masírování.. usla zas třeba na hodinku a na novo, přes den stejný.. víc řvala jak spala po půl roce se vzbudila 3-4 krát za noc a to bylo osvobození. Po půl roce jsem si teprve vypila kafe. Kdo nezažil nepochopi. Takže fakt buď ráda aspoň za tohle.. teď ji jé 3,5 roku někdy spí celou noc.. někdy se ale budí, teď má budici se období.. Tak třikrát za noc, ale podám pití pohladim a spi.
@Teremii píše:
Tak to jsem ráda že v tom nejsem samaV mém okolí jen slyším jak krásně jim mimča spinkají
@alenka84 Mě taky pije tu 120ml už od dvou měsíců, a 150 ml nevypije, je to na něj asi moc.. Ale neřekla bych že strádá, na to že je mu 5m váží skoro 9kg
Jo ani nevíš jak jsem zavidela druhým a čekala jak mi bude dítě spát a prd
teď čekáme druhý a modlim se at se to neopakuje
Jo a vzdycky je dobry vedet, ze je na tom nekdo daleko, ale daleko hur.