Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A musíš tam být s nim? Kdybych byla se synem, tak taky pořad něco vyvadi… ale když je sám, je tuhý do minuty…
A spi mi teda přes den už jen jednou, max 2× a od te doby je večer tak vyřízeny, ze večer vytuhne u flašky. Má rok.
Zkusila bych ho nechat usinat samotneho
kdyz lezim u dcery tak jede jak fretka dalsi 3 hodiny nez fakt padne unavou a kdyz je sama tak do 10ti minutek spinka ![]()
Mám to samý, starší byl taky takový a v podstatě je dodnes akorát už z toho má trochu rozum a po xtém napomenutí lehne a poslouchá pohádku, ale nechat ho tam samotného, utíká, skáče a vracím ho do postele tak do 1 ráno. Mladší kousek je přesně to co popisuješ. Sama jsem zvědavá, jestli tu někdo něco závratného poradí. Za mě prostě buď zvládneš takovou tu metodu kontrolovaného pláče (přečti si na netu, už toho bylo napsáno mraky) - na což nemám nervy a nebo budeš s ním.
Já teda když odejdu, jede dál, jak zjistí, že tam nejsem ječí jakoby mu někdo utrhnul nohu. ![]()
Příspěvek upraven 03.07.19 v 15:37
No, rozhodně bych ho nedávala spát 2× až 3× přes den. A jak píše @Verurizeckova, děti jsem večer pomazlila, přečetla pohádku a pá pá, dobrou noc.
Jak radi holky… nech ho usinat samotneho. Kdybych byla s malou v posteli, tak nebude spat nikdy 😁
Spánek 3× denně jsme zrušili v cca 6 měsících, spí jen 2× a usne večer líp, jak dlouho spí přes ten den? Taky bych ho zkoušela nechat samotného usínat že se unaví a usne…ale těžko radit, ty ho znáš nejlíp ![]()
On spi pres den z 90% tak 2×, plus nekdy ma kratkou dvacku treba v aute…, kdyz nespi, tak je pretazenej a protivnej, ze se to s nim neda. Proste na 1× spani za den to neni. Jo davala jsem ho samotneho do postylky. Rev az se zalykal, visel za ruce na spruslich od postylky, slzy jak hracy
tak sem prisla, pochovala, odesla a tak dale a tak dale. Jen me prislo ze se tim jeste vic probudi a rozrusi. me uz z nej obcas tak tecou nervy ze me musi manzel vystridat.
@Paoloska ja ho “nedavam spat” zamerne, jen kdyz vidim, ze neudrzi oci, mne si je jak blazen a zyva. Tak ho prece nebudu dret vzhuru, protoze ma narok na jedno spani denne. A pretazenej kralicek duracel, to nechces ![]()
Moje mlade to obcas zkousi taky…muzes zkusit ty denni spanky, jestli nespi moc (hlavne, kdyz 3×), nebo nespi moc pozde vecer. Jinak ja pak po chvili predstiram, ze spim, nebo I fakt usnu
(mam je 2, tak bhvam vyrizena) a jemu asi nic nezbude a usne taky
Ani jedno z mych deti neumi usinat samo a rvou tak, ze je slysi pul ulice, takze to u nas nikdy nebyla moznost ![]()
Tak ho dávej spát dřív než je až tak moc unavený (než si tre oči), třeba usne líp
Ja bych ho samotnyho usinat nenechala, teda nerikam, ze je to spatne jen ja osobne si to vecerni usinani, cteni pohadek tuleni atd uzivam. Jasne, obcas se to uplne nehodi a treba navsteva si klepe na celo, ze uspavame, ale me to vyhovuje. V puberte uz se mnou asi usinat chtit nebude
. Z triku na uspani mi nejlip funguje ‚usnout‘ s nim… proste nereagovat, zklidnit zpomalit dychani, proste delam ze spim ( a treba si dam budik kdyz chci jeste neco delat a hrozi ze bych usla natvrdo nebo se domluvim s manzelem ze pro me prijde
).
Kolem roka mi to malý taky dělal, do té doby usínal úplně sám. Pak začal každý večer dělat neskutečné scény a volat maminku. Od té doby ho uspávám, lehnu si s ním do postele. Když byl v tomhle věku, prostě jsem ho,, přišpendlila" rukou a nohou, aby nemohl utíkat. Většinou brzy usnul. Teď mu trvá usínání ještě dýl, převaluje se ze strany na stranu, zpívá si, ale usne. Ležím s ním a ten čas mu prostě věnuji. Stejně ho uspávám i v poledne.
@czaky tohle je nejlepší, dělat,, spící ". To u nás taky zabírá
@Aduš8 blby je kdyz to nedelam jen na oko ale fakt usinam v pulce pohadky a pristane mi na obliceji detska rucicka ‚tak povideeej‘
… nebo v polospanku zacnu vypravet nesmysly ![]()
Ahoj holky, jak jsou na tom vase ratolesti s usinanim? Mam 9mes kralicka duracela, ale doslova. Ze pres den je jak nerizena strela, ok. Ale ty vecery, uz me to nici. V 7 vana, pyzamko, beru ho do nasi velke postele a davam mliko. Mluvim potichu, hraju mu jeho hudbu co ma rad. On mi ale doslova 2h skace po hlave. A to ikdyz si mne oci jak blazen od 6. Lezim u nej a on se na me sape, skrabe me jak se snazi postavit, leze, houpe se na vsech 4, poskakuje, proste doslova kouka co by vyvedl. Kdyz uz usina treba na zadech, tak vidim jak se mu klizi oci a najedou skub - a uz zase sedi - asi aby mu neco neuteklo. Ja uz nevim
jako mit vecer pro sebe? Neexistuje. Vcera usnul v pul 10 kdyz ja uz sem byla uplne kaput. Nejaka rada? Pres den spi 2-3×, jak se zadari.