Uspávání 16měsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2286
25.8.12 13:44

Uspávání 16 měsíčního dítěte

Zajímá mě Váš názor. Náš 16 měsíční syn si zvykl od mala na uspávání. Před týdnem jsme zkusili dát do postýlky, pohladit, pusu a intervali mezi uklidněním zvětšovat. Už to vypadalo slibně a s minimálním brekem usnul sám. To jsem ho do té postýlky dávala já, ale pak ho tam dal manžel a jak brečel, tak se třikrát pozvracel. Další den jsem ho do postýlky dala já a opět usnul sám. Včera to zkusil manžel, ale opět se pozvracel. Večeří kolem půl osmé a chodí spát v osm. Nevím zda spánek posunout na půl devátou, aby strávil trochu večeři nebo opět uspávat a zkusit to za nějakou dobu znovu. Chodím večer na brigádu a uspávání zůstane na manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
25.8.12 13:53

Já děti nikdy neuspávala prostě je dám do postýlky a usnou sami od mala. Ono by to ani nešlo provozovat při třech dětech Což asi bude ten kámen úrazu že tvůj malí je nyvyklí na uspávání tak to bude těžké ho odnaučit. Já bych asi posunula tu večeři na dřív jak jsi psala aby se nepoblinkal a hlavně vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
25.8.12 14:02

A co zkusit, že byste ho ukládali oba, jakmile to bude v pohodě, ukládal by jen tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 14:09

Chtělo by to, aby si zažil nejdřív to ukládání s tebou, že takhle to je. Ale jinak z mojí zkušenosti chodí děti s manželem spát mnohem později jak se mnou. Takže bych ukládání manželem posunula klidně na půl 9 až 9, aby byl unavený a tolik nehysterčil.
Jinak u obou dětí mám pomocníka - flašku s mlíkem, později pitím, s tím usínají, protože pijí a ududlají se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.8.12 14:11

Podle mě si sotva zvykl na nový způsob uspávání od tebe a už se do toho připletl tatínek. Proto na tebe reaguje podle nového stylu dobře a na něj jakoby postaru.
Zkusila bych taky posunout večeři o chvilku dřív, aby jídlo strávil. A buď může tatínek začít s nácvikem uspávání, jako jsi to udělala ty, nebo můžete chodit společně - pokud ho to nebude rozptylovat a nebude to ještě horší. Budete asi muset vyzkoušet, na co bude reagovat líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
25.8.12 14:24

Já chodím večer pracovat, takže ho spolu uspávat nemůžeme. Celý loňský rok, až na nějaké dny ho uspával manžel, tak jsou na sebe zvyklí a právě mě překvapilo, že zvrací jen, když ho do postýlky dá on. Třeba je to jen náhoda, že se to stane jemu :nevim:. Zkusíme dát večeři v 7 a spát půjde v 8 nebo 8 30 a uvidíme. Nechci to vzdát a začít opět uspávat. Už to sice nebylo chování a jen jsme u něj leželi, ale on dělal blbosti a nechtěl ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
25.8.12 14:27

@Gladys Dudlíka nikdy nechtěl. Mlíko si z flašky vypije ráno kolem sedmé. Jednou se mi stalo, že jsem mu dala v posteli před spaním flašku s vodou a on se přepil a pozvracel se a radši mu to už nedávám. Jen před spaním cucnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
25.8.12 17:57

Já teda nikdy neuspávala, položili jsme do postýlky a bylo. ale teď o prázdninách jsme chtěli být ještě venku na zahradě, tak se nám občas stalo, že se malá už přetáhla a už se jí blbě usínalo. řvala a nechtěla mléko a stála v postýlce a ječela. nenechala jsem ji teda moc dlouho, ale určo by se asi taky pozvracela, jak se nadavovala, už jsem šla za ní. a museli jsme přemýšlet co s ní. uspávat na rukách jsem nechtěla, tak nám pomůže vytáhnout z postýlky, pomazlit ji v náručí s plýšákama, se kterýma spává, dát ji i s těma plyšákama do postýlky, pomuchlovat, pohladit a dát teda misku s dudlíkama. někdy stačí jen ta miska s dudlema. tu ale mít musí. až je všechny vyháže na zem, usíná. taky nám pomáhají rituály - jako vždy, když jdem spát, stáhnout velkou el. roletu na chodbě před ložnicí. o jako zn. jde se spát :mrgreen:
jo a malá má 16měs a jeden den v týdnu taky ukládá manžel, já cvičím
tak pevné nervy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
27.8.12 14:05

Tak jsme dali dříve večeři a manžel ho uložil do postýlky a usnul sice s řevem, ale nezvracel, tak uvidíme co dál. Sice ho to včera natahovalo, ale udržel to v sobě. Všem díky za nápady a názory :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
18.9.12 20:52

Spaní

Ahoj, mám jeden dotaz. Mám 3měsíční holčičku. Máme patrový dům, takže jedna postýlka je v obyváku dole a druhá nahoře v ložnici. Přes den spí v postýlce dole, abych ji měla na,,dohled´´. Ale nevím, jak mám řešit večer. Chodí spát po 7hod. Nechávám ji dole v obyváku, většinou usne, ale po hodině je vzhůru a pobrekává… Nevím, jestli ji dole neruší puštěná TV-i když potichu a tlumené světlo. Nebo ji mám dát rovnou nahoru do ložnice? A zhasnout? Nechat ji tam samotnou? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.9.12 14:01

@prdelka17 Určitě jí dej už nahoru. Mně malá spí přes den u puštené Tv a běžném domácím „hluku“. Od 20 hod (chodí spát okolo 21 - 22 hod) jí ale dávám do klidu a šera, aby poznala, že je večer a že brzy přijde její noční spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.9.12 19:47

No, je to ale horší s uspáváním nahoře. Dole mi brečela tak 10min., potom se zlkidnila. Teď jsem ji 2krát dala hned nahoru a brečí tak půl hodiny :,(. Jdu tam tak po 10min, pohladím ji, chvilku na ni mluvím…nechovám. Má tam tlumené světlo. Tak nevím, jestli to dělám dobře…ten půlhodinový pláč mě docela drásá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí