Uspávání 2 leté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
22.12.14 01:27

@mmuerka tady máš jen důkaz, že to malá umí, naprosto v klidu, bez problémů. Takže důvodem jsi ty.. Žádnému dítěti se nechce přerušit zábavu a dobrodružství všedních dnů a jít spát, což je otrava, že.. A ona ví, že si na tobě vyprotestuje „zábavu“.. pak už je iúnavená, přetažená, o to protivnější a odnášíte to obě. Takže já na tvém místě, bych nastavila režim stejný jako u tchýně. Večerní rituál, pohádka, pomazlení a odcházení středem, papááá. Děti jsou chytré jak opičky. Velice rychle pochopí, co u koho jim projde. A u tebe tuším nedůslednost, měkost? ;) Já to mám obráceně. děti usínají samy, někdy rychleji, jindy si tam ještě broukají, žvaní a tp.. a u tchýně? Hopsají, řádí, volají, vymýšljí si čůrat, pít.. proč? Protože ví, že ta dobrá duše, tam bude furt lítat, ještě i do obýváku k sobě je vytáhne, plnit, co jim na očích uvidí. Když tam zůstanu než usnou a rázně dám najevo, že tam jsem a velím já, ne babička, je klid a usnou normálně. ;) Je to mantinelech a důslednosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
22.12.14 08:43

Po 2. roce začala dcerka lézt z postýlky. Měli jsme byt 2+1, tak jsme jí uspávali pak na naší posteli a začali spát na gauči v obyváku, aby si zvykla být sama. Střídali jsme se s manželem, lehli jsme, přečetli pohádku, zazpívali písničky a čekali, až dcerka usne. Stalo se občas, že jí vzbudily dveře, tak znovu uspávat.

Někdy se budila během noci, tak jsem k ní jen lehla, nebo šla rovnou spát za ní. Časem začala spát hezky celou noc, nebo třeba jen chtěla během noci napít, tak to pak bylo jen lepší. Přes den jsme taky uspali a šli pryč.

Nejsme zastánci spaní dítěte u nás v posteli, takže spala rovnou sama a jsem jen ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
22.12.14 09:02

Syn 3,5 spí doteď s námi v ložnici. Má přisunutou svoji postel k našemu letišti, ale většinou přeleze ke mě a spí na mně. Není to moc pohodlné, zvlášť teď (jsem 33tt), ale je hodně kontaktní, v noci se sám bál a měl noční děsy. Takhle spí klidněji. Jak to budeme dělat po porodu zatím netuším.
S uspáváním je taky problém, on je teda nespavec celkově, chodí spát s námi v 22:30, usíná kolem 23:00. Nevím jak usne, to už já dávno spím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
23.12.14 17:28

Vím, že je to o závislosti…Ale jak ji to naučit? Nevadí mi uspávání, ale to noční buzení…Včera to bylo snad co hodinu do tří…
Když jen naznačím, že bude spát sama / pohádku, usínačky, to vše praktikujeme,../tak už plače a hysterčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
23.12.14 23:07
@eetel píše:
Vím, že je to o závislosti…Ale jak ji to naučit? Nevadí mi uspávání, ale to noční buzení…Včera to bylo snad co hodinu do tří…
Když jen naznačím, že bude spát sama / pohádku, usínačky, to vše praktikujeme,../tak už plače a hysterčí…

Vysvětlit, že je velká holka a že velké holky spí samy. Taky dcerka na ná zkouší, ale prostě odejdu, řeknu, když se vzbudí, že se jdu napít, že jdu na záchod, atd a už za ní nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
27.12.14 09:39

Vysvětlování nepomáha…
S tím, že jdu na záchod nebo se napít jsem zkoušela, ale bez úspěchu…

No, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
27.12.14 19:48
@eetel píše:
Vysvětlování nepomáha…
S tím, že jdu na záchod nebo se napít jsem zkoušela, ale bez úspěchu…No, tak nevím…

Prostě jít a nechat ji tam. Když se budeš pořád vracet, tak jen ukážeš, že bude vždy po jejím a bude toho využívat. Pak ji těžko vysvětlíš, že když jsi vždy udělala, co chtěla, proč to najednou nejde? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
9.1.15 23:25
@Debie píše:
Starší spávala se mnou v posteli, pak i s malinkou…ve 2,5letech se sama rozhodla, že chce do postýlky :palec:!
Nikdy jsem holky nijak zvlášť neuspávala (rituály apod.),prostě jsem si s ní, pak s nima lehla a ony usnuly :nevim:!!!
Až budou větší přejdeme na pohádky, no zatím je „nechci rušit“,musí mít klid, tmu a…mě :mrgreen:!Já pak, když usnou odcházím a užívám zaslouźeného klidu :palec:!!!

Debie nebo kdokoliv, kdo to praktikujete podobne, od jakeho veku (toho mladsiho ditete) jste si troufly je v ty posteli nechat samotny? Jako aby to starsi nezalehlo mladsi.

Nas dvouletak vyzaduje uspavani, to znamena, abych lezela vedle nej a on mi vrazi prsty do pusy :roll: Nekdy to trva deset minut, nekdy az hodinu a pul. Jenze kdyz mimino jenom knikne, i kdyz neplace a jenom si treba povida, kluk je hned na nohou, i kdyz uz byl v polospanku, a ze jdeme za miminkem. Tak si do jeho postele beru malou taky a vetsinou usnou oba. Male jsou teprve 3 mesice, takze ji pak odnasim s sebou. Ale casto se mi tim probudi, tak se tesim, az ji tam budu moct nechat cely vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
10.1.15 09:11

@Mrňátko spavaly spolu na letišti, ja mezi nima, když jsem odcházela, dala jsem mezi ne např. kojící polštář!

Nikdy se nic nestalo, ani jsem to teda extra neresila :nevim:!Jen už to pak bylo pro me dost nepohodlne, spavala jsem pak např. napric v nohach :zed:!
Pak to starší právě ale asi pochopila, že je nám tam těsno a začala spávat v postýlce, ktera je prirazena k letišti, puvodne byla prichystana pro miminko, takže rošt na nejvyšší stupeň…ale postylka je 70×140, takže veliká…spime tak dodnes ;)!
Nebala bych se toho, parkrat jsem starší sice odsouvala, ale nic tragickeho ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.1.15 11:00

@Debie To já si malou vezmu s sebou, až půjdu spát já. Kluk spí na 1,5 lůžku a tam ho právě i s mimčem uspávám. Ale já se právě bála je tam nechat samotný, zatímco jsem vedle v místnosti :nevim: No možná to příště zkusím, když nechám otevřené dveře. Jenom mě zajímalo, jestli už jste si to troufli s takhle malýma dětma. Dík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
10.1.15 17:20

@Mrňátko nemáš za co ;)!Jen jsem ti přímo neodpověděla :mrgreen:! Takže - prakticky od narození, protože starší se mnou na letišti od narození taky spávala a nějak jsme nestihli ji to odnaučit/dát do pokojíčku (přiznám, že jsem to spíš nechtěla já :oops:, i když jsem netušila jak budeme spávat s novorozencem!)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
10.1.15 22:02

@Debie Ja jsem to pochopila, ze uz v tomhle veku, co jsme ted my, ano :) Navic jsem koukala na metrik, ze mas skoro stejny vekovy rozestup jako my, takze jsem pocitala, ze kdyz ti ve 2,5 letech sama sla do postylky, druha musela byt jeste mimco ;) Kdyz nas kluk sebou nekdy mele tak, ze je to o. ubu spat vedle nej i pro dospeleho :mrgreen: Ale fakt je ten, ze kdyz je tam necham 2 hodky, nez jdu sama spat a malou beru k sobe, nic se nestane. Slysim stejne vsechno, tak z toho asi delam zbytecne kovbojku. Potrebovala jsem slyset nejake srovnani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí