Uspávání 2 leté dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2049
21.12.14 21:27

uspávání 2 leté dcery...

Maminky, prosím poradte…

Dceru jsem si zvykla uspávat, nějak mi to nevadí, ale trvá to hodinu kolikrát, má měkký spánek, když chci odejít je vzhůru a tak půořád dokola. Jenže co mě vadí, v noci se neustále budí, hledá mě, musím ji znova a znova uspávat…Chodí za mnou do postele…Jsem nevyspalá a i pak už protivná, unavuje mě to…

Prosím jak to změnit? Máte někdo podobnou zkušenost, jak jste naučili děti sami spát…aniž by mě v noci hledala a vyžadovala?

Když jen naznačím, že bude spát sama, už pláče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17630
21.12.14 21:32

No já mam děti u sebe v posteli :nevim: Chtějí se v noci přitulit a když mají zlý sen, nemusí nikdo nikoho volat a za nikým chodit. Jen se prostě to konkrétní dítě přitulí a je to. Vyhovuje nám to všem.
Já mám na tohle asi jiný názor než většina, ale podle mě prostě když dítě v noci pláče a chce maminku, tak je to proto, že tu maminku potřebuje a měla by mu být poskytnuta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.12.14 21:36

Já uspávám skoro dvouletaka u sebe v posteli, někdo je třeba proti tomu, ale jelikož sem ho dlouho kojila byl zvyklý u nás v posteli. Usne do 10.minut pak ho dám do postýlky a málokdy se teď vzbudí, je od Mikuláše bez dudlíka a i bych řekla že spí lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
21.12.14 21:38

Ještě ale musím říct že už po obědě nechodí spát… Kdyby chodil tak ho uspávám večer i dvě hodiny, tak jsme po obědě přestali dávat spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.12.14 21:43

Já to vyřešila tak, že dočasně spím u dětí v pokojíku, každý ve svém, ale jsem tam, když mě v noci potřebují. Dcera jeden čas mívala noční děsy, teď spí už krásně, syn se taky hodně zlepšíl, jeden čas se budil třeba dvacetkrát za noc. Až budou spát oba dobře, tak se zase přestěhuju do ložnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.12.14 21:44

Možná zkusit přečíst pohádku a pak zapnout pohádku v kazeťáku a nechat malou lampičku a nechat ji usnout samotnou. Ještě bych jí do ruky strčila plyšáka. Ale třeba, když usne v pokojíčku sama, tak pak se i v noci uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
21.12.14 21:45

My čteme pohádky, většinou usne tak do 15 minut. Pak buď přenáším do postýlky nebo nechávám spát u sebe. Souhlasím s prvním příspěvkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
21.12.14 21:48

Syn spí s nami v ložnici-v postýlke ešte-a naučila som ho keď sa zobudí s plačom len ho objať a dať pusu, ale nevyťahovať z postýlky a držím ho za ruku kým neusne-to ho uklidňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
21.12.14 22:10

Kluka jsme na jare stehovali do vlasniho pokoje, do te doby byl v postylce vedle nas a usinal pri drzeni za ruku, v lete mu byly dva roky…
v noci se vzdy jeste jednou budi, nechce pit, jen se proste probere a zase usne. Prvni mesice ve vlastnim se vzbudil a zacal hodne plakat, manzel byl tou dobou vetsinou jeste vzhuru, takze za nim sel, delsi dobu tam sedel nez se kluk uklidnil a zase usnul. Potom se mladej naucil, ze ho vlastne v posteli nic nedrzi a tak ted vzdy doputuje za mnou. Ale v pohode a bez place, takze je mi to uplne jedno, pritulim se k nemu a spime dal, nekdy o nem ani nevim a rano ho vedle sebe najdu s hromadou plysaku. Jsou noci, kdy se neprobudi, jsou noci, kdy to spolecne spani neklapne, ze se vrti, budi mimino apod. To mu teda dam na vyber, ze bud bude spat nebo jde do svyho, tak chytne tatinka za ruku a odvede si ho k sobe.
Jak to zmenit netusim, ja doufam, ze se proste nekdy prestane budit, vecne takhle pochodovat doufam nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.12.14 22:27

Dite k sobe do postele, triletemu to hodne pomohlo, po cca pul roce ted casto prospi celou noc nebo prijde, praskne sebouvedle me a spi. Ted zacal chodit dvoulety, ten potrebuje byt tesne namacknuty, otocim se zady, on se pritiskne a spime.
Kdyz deti meli tendence tocit se, kopat atd, nekompromisne jsem budila a pohrozila odvelenim zpet do jejich postele.
Triletaka stacilo vme posteli pohladit, kdyz zacal natahovat a spal dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
21.12.14 22:28

Dcerka taky jeden cas vyzadovala uspavani, byla jsem u ni a drzela ji za ruku, povidala pohadku…kdyz uz to bylo neunosne, trvalo to i tri hodiny, nez usnula tvrde tak, abych vytahla ruku :mrgreen:
Manzel ji vzal do obchodu, kde si vybrala medvidka, cely den jsme se o nej starali, krmili, vozili v kocarku, i na nocnik chodil :mrgreen: Vecer si ho zcela automaticky vzala do postele, pritulila se k nemu a nam zamavala 8o :mrgreen: Dneska tam ma tech plysaku asi pet, v noci kdyz place, tak jsem u ni, ale hodne ji to pomohlo pri tom usinani :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
21.12.14 22:45

No, mě spíš vadí to, že se v noci pořád budí a hledá mě a já musím pořád dokola uspávat…Nemá ani jedna klidný spaní, obě se budíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
21.12.14 22:49

Někdy uspávám i hodinu, pak odejdu něco dělat a než jdu spát, kolem půlnoci je cca třokrát opět vzhuru se slovy, „kde je maminka, jdeme spinakt spolu…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
21.12.14 22:51

Syn spi sám od malička postupem času jsem zjistila ze se začal bát tmy tak ma noční světylko a taky ma v pokojiku teplo protože se odkopava. Spi teda porad v postýlce se spruslema, povím mu pohádku zazpívam a odcházím. Usíná i spi sam a klidne. Krize měl a přejali jsme je, proste vydržet… Všechno je o zvyku u spaní bych to řekla především

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
21.12.14 22:59

@eetel
Nech ji spat u sebe v posteli celou dobu. Mne takhle spi dcera od 21 do 9:30 a jsme v pohodicce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí