Uspávání během dne, sám neusne

11
4.4.20 11:13

Uspávání během dne, sám neusne

Zdravím maminky, chtela bych se s vami poradit ohledne usinani / uspavani naseho 8 tydenniho chlapecka. Vsude se pise jak miminka maji spat 15 a vice hodin, a my jsme radi kdyz spime 10-12. Maly sam neusne, par tydnu jsme ho pres den i vecer uspavali chovanim na rukach, ted uz ho tyden uspavame tim ze ho polozime do postylky nebo kosiku a hladim po celicku / hlavicce. Nechtela jsem totiz aby si zvykl na chovani a taky uz me zacaly silene bolet zada. Jak to delate vy? Nas rezim je zhruba takovy, ze 35 min kojime, pak 5 min prikrmujeme UM, 10 min rihame, 30 min si hrajeme a pak 30 min uspavam aby spal hodinu nez bude zase cas k jidlu (kojim po 3 h). A takhle vlastne cely den, krome odpoledniho spanku v kocarku venku. Uz jsem z toho unavena, protoze doma nic nestiham. Musim u neho totiz jeste nejakou dobu pri spani sedet, protoze nez tvrde zabere tak to chvilku trva, po chvilkach se probira, takze musim nekdy i ve spanku hladit. Dekuji za vase nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
4.4.20 11:27

S dcerou jsem 6 měsíců nic neudělala. Trpěla na koliku a přes den nespala jinak než na mě, jakmile jsem ji odložila okamžitě řvala. Přes den spala velmi málo. Za to v noci od druhého měsíce skoro celou noc. Každé dítě je jiné, můžeš se pokusit změnit jeho návyky, na druhou stranu je na světě chvíli a chce být s mámou… A prosím ten mateřský plural je opravdu hrůza, předpokládám, že s ním neříháš apod. tak to tak nepiš. Nechci se tě dotknout, ale je to fakt děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
4.4.20 11:43

Proboha, vždyť máš 8 týdenní miminko!! To co teď nejvíc potřebuje je kontakt s Tebou. S tím že něco doma uděláš ještě pár měsíců nepočítej, to tak prostě je, když má člověk mimino. Doporučuji šátek nebo nosítko. Většina miminek v nich pěkně spinká a ty si zatím můžeš dělat co potřebuješ. A klidně ho uspávej v náručí, to jsou zase teorie, ze si na to zvykne 🤦 a koj ho klidně každou hodinu. Možná pak budeš mít mlíka víc a nebudeš ho muset dokrmovat UM. Nebo zkus třeba nějakou laktační poradkyni. Nam moc pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.4.20 12:01

@Apsalar

S laktacni poradkyni jsem uz skoro 14 dni na drate. Bohuzel se mi nepodarilo vic rozkojit, ikdyz jsem odsavala a casteji prikladala. Byly to narocne dny, ale za kazdou cenu bych chtela kojit dal. Bohuzel nemam prilis oporu v partnerovi, ktery nechape co cely den doma delam, a ze ostatni matky to zvladaji a ja potrebuj, aby mi babicky varily a on doma pomahal s uklidem. A celkove jsem dost stresarka, coz se urcite take promitlo do toho ze nemam dost mleka. Ja bych se jinak s malym klidne vic tulila a uzivala si ho a na uklid kaslala. Co se tyka nositka/satku obavam se ze moje zada by to nezvladly ikdyz jsem nad tim uz take premyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.4.20 12:44

Miminko chovej, uspavej, je malicke, potrebuji tebe :) Ja uspavala taky v naruci, podlozila jsem si ruce na gauci polstari a kdyz syn usnul, proste jsem sedela a chvili odpocivala :) Ted je mu 5. mesicu a spinka v pohode sam v postylce, kocare i nositku a vsude je spokojeny. A kdyby nebyl, klidne ho budu chovat dal :) Chapu, ze je to velky napor, jeste si to dost jasne vybavuji, mne hodne pomahal manzel a mamka, varili, uklizeli, mamka vozila kocarek. Nemas moznost, ze by ti mamka/tchyne povozily kocarek? Jinak muzu rict, ze nejlepsi investici bylo opravdu nositko, pouzivame ho denne, miminko v nem krasne spi a kdyz nespi, kouka po okoli. Na malicke miminko jsem mela elasticky satek Manduca Sling, zada vubec nebolela. Drz se, bude to lepsi a lepsi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
4.4.20 12:52

@Leania to mě mrzí, že to partner bere takto. Až to trochu půjde, nechej mu na půl dne dítě se seznamem ukolu, ať vidí co to obnáší.
Zkus se nad to povznést, jestli má problém s nepořádkem, ať si ho uklidí. Miminko za chvíli vyroste, tak si ho co nejvíc užívej. Je super, že Ti babičky vaří. Mě teď taky (malý má dva roky, jsem těhotná a je mi pořád blbe).
A neboj se, že si na to chování zvykne. Dokonce d to bude potřebovat, tak to tak prostě dělej. Syna jsem tak taky uspávala, postupně se to jeho spaní lepšilo, prodlužovalo a teď už jen stačí, když ho usinani drzim za ruku.
A ten šátek zkus, dokud nezkusis, nevíš jestli to Tvoje záda zvládnou nebo ne. Dokud je to mimino ještě docela malé, ať si zvykas postupně. Já s ním pak takto vařila, uklízela. A on spinkal a byli jsme spokojeni oba.
A pokud si to můžete finančně dovolit, moc doporučuji robotický vysavač. Velmi Ti usnadní úklid 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
4.4.20 12:56

@Leania tvoje záda si v šátku nakonec uleví, tomu věř! nebudeš ho totiž nosit na rukou a nebudeš preferovat a přetěžovat jednu stranu, nosím už třetí dítě, syn měl v 6m 12kg! a šátek je jediný co zvládnu, abych ho mohla nosit. Napiš, moc ráda ti pomůžu sehnat šátek a uvidíš, jak se ti uleví.
miminko ti tak rychle vyroste, užívej si to mazlení a tulení :srdce: :hug:
nedej na nějaký kecy typu: rozmazlíš si ho, zvykne si a nebude ti chtít spát jinak apod :zed: :pocitac: za tyhle kecy bych střílela…
není to pravda! To co teď oba potřebujete je, být spolu :srdce:
Nošením v šátku se ti zvýší laktace a ještě doporučuju pít caro. :palec:
miminko ti usne během třeba úklidu, najednou budeš zvládat víc a nebudeš ve stresu. Když ti usne, sedni si s ním a relaxuj nebo si čti, vypij kávu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
4.4.20 14:21

Syn přes den nespal vůbec, takže jsem nachodila neuvěřitelné kilometry s kočárkem (spal jen když se jelo) a taky se šátkem. Ten moc doporučuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.20 14:33

@Leania Očividně tvoje miminko potřebuje uspavat v náruči, no :D Tak ho houpej dál. Záda to vydrzej :lol: Samotnyho bych ho usínat nenechala. Některý mimca tak usinaj, ale tvoje zřejmě ne. Jinak držím palce s MM. Mně nepomohla ani laktační, kterou máme v rodině, takže jsem ji měla doma dost částo, ani odsávačka, ani přikládám, ani tělo na tělo, ani šátek… Prostě nic. A zadny doktor mi nebyl schopný říct, čím to je. Bohužel. Tak jako někdo třeba někdo nikdy neotěhotni, tak i některé rodičky nemají prostě mliko. Ale držím palce ať se ti zadari! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.20 14:48

Jo a prosím tě, až ti někdo bude radit, že máš vysadit UM a kojit kojit kojit, tak na to dej pozor. Mně tady pár expertek tohle poradilo, a já, prvorodicka, která pro rozkojeni zkoušela dělat všechno, se do toho nechala navrtat Vysadila UM, lehla si mimcem do postele a měla ho pořád u prsu. Bohužel těch pár dnů pořád brečelo, říkala jsem si, že hlady to být přece nemůže, protože mi každéj říkal, že mliko určitě mám, jako přece každá rodička která porodí… :zed: Nakonec jsme uplatili doktorku, aby přijela, prohlídka ho a řekla, že je hladový a hubený a jestli nezačnou okamžitě prikrmovat, tak to mimčo odnese na zdraví :( takže bacha na nebezpečný rady…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510