Uspávám malou houpáním, ale moc nevydrží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22026
7.11.10 23:30
mitzis píše:
nekde jsem zase cetla, ze je dobre mit prostredi pro denni psanek odlisne jako na noc aby dite poznalo rozdil mezi dnem a noci.

No jo, ale Ty to momentálně praktikuješ jako „noční spánek = dvě různé postýlky“ a to není dobře. Jinak denní spánek může mít určitě jinde, to problém není. Důležité je pravidlo „probudím se tam, kde usnu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.11.10 23:42

Bohunko, u Founíků :dance: to fakt už bylo dost na hraně, a proto začli brzo :lol: :lol: Já byla přesvědčená a stále jsem, že to nevadilo jen mě, ale hlavně dcerce, možná to byl ten motivátor.

Jj, souhlas s Bohunkou, že 2 postýlky v tomhle věku už jsou pro dítě asi matoucí. Ale já třeba osobně navic moc nesouhlasím s tím, že by prcek mohl mít pelíšek pro den a jinej pro noc. Prostě postýlka je postýlka, tam se spí a pokud je nastavenej nějakej režim, tak je to lepší, než mít zbytečně moc variant.
Ale samozřejmě, zase jsme u toho, že každý dítě je jiný a tudíž to chce odpozorovat, což je na celý věci největší legrace :lol: a oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
8.11.10 10:49

Pokud je zvyklý na určitý rituál, který jste ho naučily, není diu, že pokud rituál není, neusne. Je třeba zavést noý rituál, kde míč ani teleize nebude figurovat. Obávám se, že bez pláče to nepůjde. Nemyslím ale, že je pro začátek nutné, aby plakalo samo. Můžeš být u usínání s ním, klidným hlasem mu říkat, že íš, že se zlobí, protože chce houpat, ale je ty už jsi z toho unavená a je čas se naučit usínat jinak. Přijde mi to jako rozumný kompromis mezi tím, že se dítě nechá vyřvat ať už klasicky nebo Estivil a tím, že ho budeš stále udrncávat na míči. Přecijen s mámou se mu to překoná líp. Pokud má spát v postýlce, uspáala bych v postýlce, žádné přenášení.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
8.11.10 10:52

Founíku, Tom by přes den postýlce neusnu ani za nic. V kočárku na balkoně usíná do půl minuty bez jediného houpnutí. Nemyslím, že je nutné oddělovat denní a noční postýlku, ale u nás to jinak nejde. Mě to yhovuje, golfáče postavím kdykoli kdekoli.

• Citovat
  • Upravit
7576
8.11.10 11:02

Taky jsem měla strach ze špatných návyků. Naše malá trpěla na prdíky naprosto šíleně do 3.měsíce a do půl roka aspoň 3× týdně, skoro každý den byla uspávána v pozdních nočních hodinách, kdy už jsme neměli sílu ji nosit a chovat, houpáním v autosedačce manželem nebo při chůzi na prsu u kojení mnou. Ale jak prdíky ustoupily, hned jsem jí přestala houpat a dávám jí spinkat do postýlky i přes den, lehnu si k ní, hladím ji po tvářičce nebo vláskách a sama mám zavřené oči. Párkrát protestovala a poplakávala (přímo nebrečela), ale nepovolila jsem a tiše na ni mluvila a uspávala klidně i půl hodiny, a malá to po pár dnech pochopila. Když se tenhle rituál naučila při denním usínání, hned jsem přistoupila na naučení večer a v noci po kojení a funguje to. Spinká mi teď už do 5minut. Krom večerního usínání, hodně se ještě kroutí a prdí. Ale to už je selanka proti tomu, co bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.11.10 11:48

pujdu na ni pomalu,prece jen je to uplne prekopani navyku,zkusim to napred uspavanim hlazenim a uvidime jak nam to pujde. noci se uz ustalily,sice se po trech hodinach probudi s palcem,ale jakmile ji dam mliko napapa se a usne,nocni krmeni odbourame az uplne posledni az budeme mit novy usinaci ritual poradne zabehnuty. vecer zacnu,koupel,masaz,pak postylka,pritmi a hlazeni. kdyz pak usne,zapnu chuvicku a necham ji tam v klidu a uvidime. jinak ted jsem ji uspala tim stylem ze jsem si s ni sedla na balon a jemne houpala a jakmile zacla zavirat oci supla ji do postylky a spinka (ale taky byla vzhuru od pul osme) proste ten balon budu pouzivat jen na zacatku a houpat cim dal min az nebudu houpat vubec a pak jej vynecham uplne,proste po troskach.
nadruhou stranu,dnes v noci se ji konecne prorezal prvni zoubek a po zkusenostech s prdiky jsem cekala jak bude vyvadet a ono nic,je fakt ze vcera nemohla vecer zabrat,ale neplakala nam tady :) aspon jedno pozitivum a ted verim,ze bude lip i s tim usinanim. je fakt ze si trosku vycitam,ze jsem to mela utnout uz davno a ne v sedmi mesicich :-( ale taky mi do pateho mesice vyvadela kvuli prdikum (mela nalez ve strevech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.11.10 12:00

mitzis: nic si nevyčítej, dáváš mrněti lásku, péči a jsi vnímavá máma, když tohle tak hezky řešíš. To je to nejlepší, co můžeš dát. A jestli usíná sama o měsíc dřív nebo později, není vůbec důležité. A prdíky znám, malá na ně trpěla jak zvíře. To člověk nemůže dělat moc dobře rituály, protože je hlavně rád, že se mrňouskovi uleví a usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.11.10 16:12

mile maminky,tak ted spi karolinka uz hodinu a pul pravdepodobne diky tomu,ze nehraje televize a venku je cely den pritmi.sice jsem ji uspavala v naruci a pak ji supla do postylky nicmene tak dlouho mi doma snad nikdy nespala.takze jeste ji naucit usinat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
8.11.10 19:53

No tak super!! Jak říká můj oblíbený komentátor Míra Bosák, „ono to půjde a né že né“… :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.11.10 20:28

tak a mame tu vecer a zacli jsme :) byla koupel,pak kase,pak mazleni no a nakonec postylka. trictvrte hodiny intenzivniho place a kriku,byla tak nastvana,ze strhla mantinel,nicmene po trictvrte hodine lehla na bok,zaborila oblicej do polstare a se vzlykanim usla :lol: narocne to bylo,ale je fakt,ze jsem cekala nekolik hodin rvani,takze pokud to tak pujde dal,zvladneme to levou zadni,ale at to nezakriknu,mame celou noc pred sebou :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.11.10 12:52

Parada! :) Jen Vyděržaj pijaněr :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.11.10 14:31

dnes dopoledne trval krik jen 12 minut pak se prekulila na brisko a vytuhla,ja ji pak jen dala na bok,na brisku ji jeste nenechavam spinkat. spala sice jen 40 minut,ale aspon neco. ted spala pro zmenu na prochazce v kocarku,nez ji vzbudil projizdejici traktor.mozna jeste malyho slofika do vecera stihneme a pak jsem zvedava na vecerni uspavani,kazdopadne jsem mile prekvapena,cekala jsem,ze to bude horsi :-o a nebyt teto diskuse a zjisteni,ze to tak ma vice maminek , asi bych se k tomu sama neodhodlala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
10.1.11 21:18

Ahoj,
jsme na tom podobně a tak se chci optat, jak jste dopadly.. :-) Taky to byl pořád míč a nebo prostě chodit a houpat. Poslední dva dny zkouším položit, ale hned pláč, po chvíli zvednu a pohoupu, jak začne usínat tak položit - pláč.. takhle tak hoďku, až je unavený a po položení jen fňuká a po chvíli usne.. snad se to bude zlepšovat. Co vy ? Už usíná sama ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.1.11 22:50

my na tom pracovali cely ten listopad a musim rict ze po tydnu vztekani se to opravdu zlepsovalo a usinala sama a na postylku byla zvykla.jen na ranem pri krmeni jsem si ji davala k sobe kdyz odchazel tatinek do prace a krasne jsme si spolu jeste par hodinek pospavaly :) nicmene pak to prislo…v prosinci jsem dostaly rotaviry (ja to samozrejme chytla od male) a byla nutna hospitalizace v nemocnici,mala musela na JIPku a me posali domu (samozrejme ji tam nechali rvat, ze mela normalne vyrvany hlasivky) po dvou dnech ji sice prevezli na normalni pokoj a byla tam s ni babicka (ja byla v karantene a vubec me k ni nepustili) nicmene si z nemocnice prinesla trauma z postylek !!! prvni tyden co jsem ji mela doma na me byla totalne fixovana a jakmile me na minutu ztratila z dohledu silene hulakala…od te doby spi se mnou :nevim: ,ale uz ji budu pomalu zase davat do postylky a verim ze to zase zvladneme :roll: kazdopadne usina sama bez jakehokoliv houpani,jen pritulena ke mne,akorat ted minulej tyden usinala na me,protoze mela zanet prudusek a rymu takze vyvysena poloha ji vyhovovala. pobyt v nemocnici z ni udelal bojacny a kontaktni dite :-? a musim zase pomalicku od zacatku na ni. aspon ze uz vim jak na to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí