Uspávám malou houpáním, ale moc nevydrží

23
7.11.10 22:39

Uspavani houpanim

dobry den,v prvni rade musim popsat jak to u nas vse „zacalo“.nase mala je od narozeni velmi plactive dite,trpela hodne na prdiky takze jsme si uzili sve,nepomahaly zadne pripravky jako masazni kremy,kapky apod,dokazala plakat dve az tri hodiny…pak jsme prisli na to,ze se uklidni kdyz s ni skaceme na gymnastickem balone,ktery jsem pouzivala na cviceni v tehotenstvi. nejen,ze se uklidnila,ale po nejake dobe i usnula,kdyz jsme ji dali do prouteneho kose ,ihned se probudila a zaclo vse nanovo. a tak se u nas stalo uspavani poskakovanim ci houpanim na mici kazdodennim ritualem. pres den ji uspim na mici,pak dam do postylky,ale vydrzi spat maximalne pul hodiny (na prochazce v kocarku bez problemu i hodinu nekdy dokonce dele),pak je dve hodiny vzhuru a kdyz si zacina mnout oci jdeme zase na balon…vecer v sedm koupel pak uspavani,uz jsme meli pevny rezim,ze usinala kolem osme,ale ted poslednich par dni az kolem desate. v noci vyzaduje mleko kazde tri hodiny (je nekojena),ale zajimave je, ze se pitim unavi,kdyz ma dost ,vyplivne dudlik,lehne na bok a spi (odrihnuti uz nepraktikujeme, aby se neprobrala,pak by uz neusla a musela bych s ni na balon :cry: ),rano se budi kolem sedme. stale nemame zoubky,ale nema cenu nocni tyjatry prisuzovat rustu zoubku,posledni dobou place kolem pate ranni a hlad pritom nema. vim,ze uspavani na balone neni reseni a bude to cim dal horsi, navic kdyz s ni skace tatinek zabere driv jak u me (asi je pohodlnejsi :roll: ) jeste jedna vec,cely den nam doma hraje televize,mam to jako kulisu ,kdyz jsem s ni celej den sama doma a je jasne,ze i na to je zvykla,protoze mic a televize je v jedne mistnosti. takze me zajimaji vase nazory jak odbourat tyto spatne navyky,je mi jasne,ze postupne a pomalu,napred asi nezapinat televizi a pak trenovat to usinani… samozrejme mym snem jsou klidne noci a aby sama usinala,klidne budu u ni,ale skakani mam plny kecky. navic nevim jak odbourat nocni krmeni,vecer davam kasi a v noci dostava sytici mliko nutrilon good night, coz ale nezabira,mliko po trech hodinach a kdyz se nahodou vzbudi drive davam ji caj a kdyz ji zkusim dat caj i misto mleka vrati mi to revem. no proste je to orisek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22006
7.11.10 22:53

Jak je stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.11.10 22:56

7 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
7.11.10 22:58

No, to už není tak málo…

Víš co, podle mne sis sama odpověděla… odbourej televizi a míč. :lol:

Hezky jednoduše se to napíše, viď? Já vím :oops: Ale nic jiného nepomůže, to víš sama. Co nějaké pravidelné rituály před spaním (s vyloučením míče), co režim dne, máte? To hodně pomáhá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.11.10 23:09

S uspáváním u nás byly stejné problémy .. uhoupala, ukolébala, nebo unosila jsem dcerku k spánku, ale jakmile jsem ji chtěla položit do postýlky, okamžitě měla oči jak žárovky a začala bulet a ječet, že tam nechce. Ať už byla sebevíc unavená.
V 6 měsících jsme to „vyřešili“ upravenou metodou Estivilla, ale bylo to o nervy a nebýt partnera, tak to asi nedám. Ovšem ve výsledku to pomohlo jak mě, tak především dcerce. Každopádně je to především o rozhodnutí, že touhle cestou chceš prcka naučit usínat. Najde se tu hodně holek, který to „neskousnou“.

S TV neporadím, u nás jako kulisa občas funguje do teď, ale protože jsme hodně venku, tak to nijak neřeším. Pokud je ale tvé malé 7 měsíců, tak bych to prostě vypnula a hotovo :lol: v tomhle věku se TV nebude tak důsledně dožadovat, jako by mohla později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.11.10 23:09

pravidelny rezim mame,v podstate vychazi krmeni ve stejnou denni dobu,tzn obed ve dvanact,pak mlicko,ovoce atd. samozrejme kdyz nejsme doma je to jine,ze jsme nekde na cely den venku a mala je v kocarku.. telku odbouram to neni problem,sama ji nepotrebuji,je to opravdu jen kulisa. spis mi jde o postup jak na to. napred telku a pak par dni pockat a pak teprve vyrazovat mic? a misto mice ji nekompromisne supnout do postylky a cekat co se bude dit? je jasne,ze bude plakat - vydrzet to nebo pochovat? mame dve postylky,jednu v loznici a druhou v obyvaku kde travime vetsinu casu,protoze tam ma hraci koutek. vecer to delame tak,ze spi v te v obyvaku a pak ji prenasime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
7.11.10 23:14

Tak za prvé. Přenášení z postýlky do postýlky je jedna z největších „chyb“, které rodiče dělají. Jistě jsou děti, kterým to nevadí, ale většinou platí, že dítě má usínat na místě, na kterém se příště probudí. Sedmiměsíční dítě je už natolik velké, že pozná, že se najednou ocitlo jinde. Tohle bych odbourala jako první! Noční spánek = jedna postýlka.

Za drubé. Zkus si pročíst něco o Estivillově metodě a okamžitě budeš mít zodpovězeny všechny otázky… :lol:

Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.11.10 23:16

Mno, já osobně bych na pravidelný spaní asi ustanovila doma jen jednu postýlku. V 7 měsících už si to mimčo umí spojit. A to jakým způsobem ji "učit spát, je hodně i na tobě. Co je pro tebe akceptovatelný - jestli ji nechat v postýlce brečet, nebo ne. Jestli to vydržíš, nebo ne. Pokud víš, že to nedáš, tak to nemá smysl zkoušet.
Já si tenkrát koupila i knížku, i tady na eMimi se o ní hodně psalo a o zkušenostech s ní, jmenuje se to Každé dítě může dobře spát (nebo tak nějak, teď se mi to nechce hledat). Člověk si to prostě potřebuje přebrat v hlavě.
A TV bych prostě vypnula, nebo ji pouštěla jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.11.10 23:17

rozhodne tu metodu nastuduji a vyzkousim,sousedi nesousedi. pisete ze jste to zkusila v sesti mesicich,jak dlouho to trvalo nez jste meli prvni uspechy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.11.10 23:17

Bohunko, dobrá shoda :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.11.10 23:22

Pokud chces jit cestou Estvilla, tak si o nem precti naprosto vse. Opravdu to neni o soupnuti ditete do postylky a nechat jecet, dokad neusne.

Nicmene bych odbourala tv, pak bych postupne odbourala mic, zkratka bych snizila intenzitu houpani az by se vubec nehoupala a zkusila zvyknout na postylku, ze ji tam treba polozis a hladis, drzis za ruku a pockas, az usne. Dite do postylky urcite najedene, vyhrate z vany, namazane olejickem, prijemne unavene. Ani by nemuselo byt od veci pred ditetem soupnout do postylky nejaky nahraty predmet, aby nebyla studena.
Pokud se vam povede naucit usinat v postylce za vasi pritomnosti, tak teprve pak bych resila uspavani uplne samostatne.
V urcitem ohledu je stale jako novorozenec, ktery je zvykly z bricha na pohyb, kdyz se matka pohybuje, vy jste jen pokracovali dal v tom samem. Prislo by mi vuci ni nespravedlive to vyresit pro vas pohodlnym zpusobem - nechat jecet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
7.11.10 23:23
Founik píše:
Bohunko, dobrá shoda :lol: :lol:
:palec: :palec: :dance: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.11.10 23:23

U nás to trvalo dlouho, dcerka je tvrdohlavec .. 2 týdny s ukrutným řevem (sousedi si fakt museli užít), a pak s pobrekáváním ještě nějakou dobu. Jenže na dcerce bylo vidět, že to prostě zkouší, skoro žádná slzička, jen se ukrutně vztekala a dožadovala se toho, na co byla zvyklá - nošení a houpání. Já z toho měla nervy na pochodu a chtěla to Xkrát vzdát.
U nás ale byla výhoda, že když už usnula, tak se v noci téměř nebudila a pokud, tak jsem ji nakojila, položila do postýlky a spala. Celou noc začala spát až po odstavení v 11 měsících, takže z toho usuzuju, že jí MM asi úplně nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.11.10 23:25

takze zrusit jednu postylku uplne nebo ji dal pouzivat na denni spanek a druhou na noc? nekde jsem zase cetla, ze je dobre mit prostredi pro denni psanek odlisne jako na noc aby dite poznalo rozdil mezi dnem a noci. a pak zacit pilovat to samostatne usinani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
7.11.10 23:28
mitzis píše:
jak dlouho to trvalo nez jste meli prvni uspechy?

My jsme zkusili mnohem později než u Founíků :-P , asi v patnácti měsících, ale trvalo nám to asi tři noci… My jsme měli sice jiný problém, ale ono je při Estivillovi celkem jedno, z jakého důvodu se začne :lol: Každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí