Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
potřebuju poradit mám 3 a půl měsíční dcerku do konce 6 nedělí byla zlatá nevěděla jsem co je to pláč ovšem po 6 nedělí to začalo trošku se to zlepšilo po měsíci ale zůstalo u večerního řvaní. přes den je andílek ráno vstane s usměvem na tvaři kolem 9 kolem 11 i sama usne v postýlce spí 2 hodiny pak opět nakrmím hrajeme si a po hodině a půl co je vzhuru jdeme ven kde zase chrupe zhruba ty 2 hodiny večer si pak ještě zdřímne ale tak půl hodiny před koupáním a večer v 7 to začne je nepokojná uplakaná a vzteklá když ji uspím vzbudí se do půl hodiny takhle si je za večer schopná i po 5 minutách zdřímnout několikrát ale nedejboře ji uložit do postýlky to nakonec dělám až kolem půlnoci kdy ji musím nechat aspo 15 minut někdy i dýl řvat aby se utahala a usla je to vysilující už jsem v koncích zkusila jsem nekoupat koupat dřív nenechat přes den tolik spát mimochodem to je pak horší. co teda dělat prosím poraďte dneska ji mám na rukou už 4 hodiny s několi pokusy o uložení se probere a začne ječet. je plně kojená
No, nemůžou jí zlobit zoubky? Nám začali zloit ješt před čtvrtým měsíce. Vždycky večer byla neklidná, plakala, nechtěla spát. Ale nevím. Možná také růstový spurt.Zkus jí na noc zavinout, třeba by to pomohlo.
a jak se u vás projevoval růst?? my neplačeme ale slintáme jako blázni a pořád musí mít něco v pusince ![]()
zuby to nejsou trvá to dýl jak jsem psala už od 6tinědělí zavinovat zavinuju je jak kukla ani to nepomůže ale uspávam ji tak aby se pak až ji konečně uspím nevzbudila kvuli ručičkám jak ji sem tam vyletí ze spaní. spurt to taky není ten trva tak týden u nás to trvá 2 měsíce
Ahoj
a nejsou to koliky? My je měli taky po šestinedělí, trvalo to 2 měsíce. Dávala jsem si sakra pozor, co jím, ale bylo to úplně jedno
. Řvala a řvala a řvala. Jednou to vydržela od 5 odpoledne do 2 do rána
. To bylo asi nejhorší. Ale jak to přišlo, tak to zase odešlo. Prodělali jsme různá vyšetření, od alergie k problémům se zažíváním, ale nikdo na nic nepřišel. Usínala na chviličku když byla položená na říšku u mě. Ale to byly desetiminutovky. Vydrž, musíš si vždy říct, že to prostě jednou přestane, i když je to náročné ![]()
Ahoj,tak my máme to samé trvá to už čtrnáct dní.Malej je přes den zlatej a jak píšeš ty večer po koupání se nabaští a pak to začne
.Přišla jsem na to že je nervozní a pláče dokud se nepokadí a pak si ho musím vzít do postele,tam mu dám ještě prso a pak teprve usne někdy to je až tak kolem jedenácté taže od sedmi mám o zábavu postaráno ![]()
mařízek píše:
Ahoj,tak my máme to samé trvá to už čtrnáct dní.Malej je přes den zlatej a jak píšeš ty večer po koupání se nabaští a pak to začne.Přišla jsem na to že je nervozní a pláče dokud se nepokadí a pak si ho musím vzít do postele,tam mu dám ještě prso a pak teprve usne někdy to je až tak kolem jedenácté taže od sedmi mám o zábavu postaráno
jejej tak to si taky užíváš co já dneska už od pěti
zatím pořád řveme je to sem tam na mašlu
taky mám chut ji nechat manželovi a prostě odejít
bohužel kakání u nás funguje takže na to čekat nemusím a vzít ji do postele taky ne to řve jak najatá takže skáču na baloně a doufám že to brzo skončí včera jsem skakala 4 hodiny dneska taky tak zada jsou v pr… hlava bolí a spánek o tom se mi už jen může zdát těším se že tak jak to ze dne na den začalo ře to i skončí zatím ovšem čekám marně
jooo koliky to by i sedlo nás teď bříško taky potrápilo a prdíme až to není hezký
kolikrát jedeme s kočárkem venku a slyšíme to až z kočárku
ale hlavně že si uleví
měla to minulý týden že plakala a nebyla k utišení a teď už si zase pohraje, vykoupe, nají a nechá se uspinkat a je to vše v pořádku. hodně jsem jí masírovala bříško dlaní po směru hodinových ručiček