Uspávání jedině u prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
460
26.1.08 20:23

U nás to přestalo když jsem dala kaši na noc, pak usne, vzbudí se tak za 2 hodiny, požvatláme, nakojím, pochovám, pomazlím a během 10 minut spíme. A dnes zázrakem obě děti touto dobou spí :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
27.1.08 00:42

To my tedy zatím usínáme až po půlnoci… Ale to už je suprová doba.. první dva měsíce po návratu z porodnice usínala zá:,–(ně ve tři-ve čtyři ráno… No měla to úplně přehozený… Ale posunula si to takhle úplně sama, nic jsem ji nepřeorganizovávala a ted tedy usíná kolem té půlnoci (ted už spinká… :) A většinou se budí až tak po 5-6 hodinách, někdy dokonce po 7,5 -8hod. No ale ted jsme teda asi „chytly“ tříměsíční růstový spurt a kolikrát vyžaduje po dvou hodinách.. tak doufám, že se to zase srovná a vrátí se to aspon k těm 4-5hodinám spánku.

Jo a vstáváme v poledne.. :roll:

Jinak k tématu - uspávání výhradně u prsa - už si to aspon krásně zkracuje.. už to není dvouhodinové uspávání, ale tak cca. půl hodky… :) Vystěhování z ložnice stále platí… malá spinká na našem letišti, my v obýváku… :) bojím se riskovat probuzení, tak to zatím praktikujeme takhle… :) ale až budu mít po zkouškách zimního semestru a vrátí se mi pevné nervy, zase začnu přenášet do její postýlky… I když tedy nevím jak, během té doby, co se rozvaluje na našem letišti nějak vyrostla z rychlozavinovajdy, tak asi zkusím přenášet na peřince, jako Ogulaa… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
27.1.08 00:44

eva5511: a to vypila kaši z lahvičky a pak už nevyžadovala usínání u prsu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
27.1.08 07:44

Naše Any vytahne 200ml kaše a ještě si dá ode mne :( a pak někdy usne a někdy až kolem 22h. Spí tak max do půlnoci a třebeä dnes se budila po hodině a kousek a řvala.A nezabrala ani naše postel,která obvykle zabírá.Tak si carres važ, že spinká sice od půlnoci ale v kuse! Ikdyž je to trošku asi přehozenej rytmus.Ale někde jsem četla,že se dá přehodit na normál.Já už jsem někdy v noci tak zoufalá z toho nevyspání,že si dokonce říkám, že mateřství je děsný.Ale pak se ráno(kolem 6h) any vzbudí a usměje a je to fajn.Doufam,že začne trošku spát aspoň ve dne, začíná si přidávat po obědě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.3.08 10:12

Ahojky, vrátím se k tomu tématu usínání u prsu.
My máme 6-ti týdenní mimčo a to neumí usnout jinak než u prsu. V noci je to pohoda, ale přes den strašně řve. Nakrmím, půl hodinky si kouká (hraje) a pak strašný řev, protože chce spát a neumí to. Když ho dám prsu, tak během 2-3 min spí.
Poradte, jestli to mám nechat být a nebo ho nějak nasilím přeučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
17.3.08 11:00

kudova: začínala jsem tuto diskuzi přesně s tímto dotazem… :) jestli učit usínat jinak… A dostala jsem téměř „vynadáno“ :wink: Takže žádné přeučování, jak už říkaly ostatní maminky - užívej si to… :) Věčně u prsa uspávat nebudeš a nakonec ti to bude chybět, věř mi… :) My jsme kvůli špatnému přibírání musely zavést aspon jednu lahvičku Nutrilonu denně, takže jsem jí začala dávat 90ml před spaním. Vypije, otočí hlavičku a během vteřiny spinká… Takže od jejích zhruba 4 měsíců usíná a spinká konečně ve své postýlce a je to zvláštní, ale fakt je mi to líto, že už mě k usínání nepotřebuje… :wink: Takže vydrž.. hrozně to uteče… Třeba až začnete dávat kašičku na noc, budete to mít taky tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.3.08 19:07

Ja mam strach, abych si malýho nenaučila na uspávání u prsu (hlavně řešim problém přes den), že pak nebude už schopný usnout jinak. Což třeba až bude starší a budem víc jezdit ven na výlety může být problem.
Dudlík se mu snažim nacpat jako náhradu, ale moc to nebere.
A taky mam strach, abych tim nezkazila kojení. U prsu si vždycky jenom tak cucne a usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
18.3.08 00:10

Bud klidná… fakt jsme to měli taky přesně takhle… Odpoledne usnula jen v kočárku na procházce nebo v autosedačce v autě - pokud tedy auto jelo! :) jinak nespala…

Dudlík odmítá do dneška… a že jsme jich vyzkoušeli! :)

Když jsme byli někde na větším výletě, někde jsem nakojila, dala do kočárku nebo do autosedačky a po chvilce usnula… Ale večer uspávání výhradně u prsu… Jinak byla schopná plakat až do rána (to jsem samozřejmě nezkoušela, ale věřím, že by to dokázala… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.08 17:34

Ahoj - zkus si přečíst souhrn mých zkušeností u novějšího tématu „jak naučit usínat 2 leté dítě samotné“. 1. dcera - usínala u prsu od narození do 16 měsíců, spala se mnou od roka do 5 let, 2. usínala u prsu od 10m skoro do 2 let, spí se mnou do te´ˇd. Vždy´ˇt je to nejspolehlivější a pro tebe nejméně náročný způsob uspávání (lehnu si, zdřímnu si, počtu si, žádné zápolení a provádění rituálů, které dítě stejně pořád mění ).
Zkus si uvědomit tu několik mili´´onů let trvající existenci Homo sapiens a jeho předchůdců - malé děti byly 100% času s matkou v přímém fyzickém kontaktu, samozřejmě s ní i spaly, kojily se, kdy je napadlo, usínaly u prsu, když jim to vyhovovalo, je to jejich biologická přirozenost. A my si na ně vymyslíme, že nemají chtít se chovat, nemají být závislé, nemají nás obtěžovat, mají usínat a spát sami.

• Citovat
  • Upravit
1206
26.9.14 10:50

Holky a jak na uspávání přes den? Náš dáreček totiž kromě kočáru neusne nikdy sám (myšleno jinak než u prsa)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
26.9.14 11:08

Mam dvouleteho syna a dodnes usina pres den v kocarku. Dokaze to i v posteli se mnou ale je to na hodinu, takze jsem zvedava co ti kdo poradi. Kolik je prckovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
26.9.14 11:11

@petukab : necelých 9 týdnů, takže mu to prso dopřávám, protože je ještě malinkej, ale trochu se bojím, kam to může později zajít…v noci to neřeším, nakojím v leže a spíme (spí s námi v posteli), ale přes den je to uspávání oříšek, zkouším třeba hodinu, hodinu a půl chovat, houpat, lehnu si s ním, dám mu plenu na šudlání, ale nakonec stejně musím vytáhnout prso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
26.9.14 11:23

Ma dudlicka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
26.9.14 11:25

@Loudalka : bez toho bychom nepřežili :) ale při uspávání ho plive nebo vyráží z pusy rukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
26.9.14 11:33

Klidně bych když mu to vyhovuje a rychle usne dopřávala dál. I pro tebe je to myslím lepší, že nemusíš 2 hodiny všelijak uspávat. A je i malinký. Později mu nebude vadit usínat i bez prsa, jenom s tou plínkou na šudlání.
Taky jsem to tak měla, že usnul jenom u prsa. Teď není problém v 10 měsících ho položit do postýlky a usne sám beze mne. Neboj, poddá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí