Uspávání kojence

130
29.12.13 20:27

uspávání kojence

Ahoj holky,
mám chlapečka 10-ti měsíčního a máme velký problém s večerním usínáním. Od malinka špatně usínal jak přes den, tak večer. Po měsíci jsme zakotvili na uspávání u prsa. Jenže nyní už to na něj neplatí. Přes den se krásně naučil usnout sám v kočárku, jenže večer je to horší. Sám v postýlce neusne, takže se snažím jej uspat u kojení. Večer se ode mne napije a jako když do něj naliji živou vodu, je veselí, lumpačí a na spaní ani pomyšlení. Dám jej do postýlky, zhasnu (nebo nechám rozsvícené orientační světýlko) a odejdu, nechám pootevřené dveře, aby se nebál. Jenže si v postýlce stoupne a pláč. Chvíli jej nechám, aby se unavil a jdu znovu zkusit usnutí u prsa, jenže zase ožije, dám jej do postýlky a takhle asi 4× dokola, než se unaví a u prsa minimálně po hodině usne. Je to už umorné. Manžel na mě začal tlačit, že mu všichni radí metodu vyřvat, že jej rozmazluji. Tak to tak teď praktikuji už čtvrtý večer. Takhle tam brečí zhruba půl hodiny, než usne a já mám nervy nadranc a okousané všechny nehty. Pročetla jsem články, které metodu „vyřvat“ vřele doporučují a také názory, které ji odsuzují, jako týrání dítěte. Mám vůči němu výčitky svědomí, že jej trápím a na druhou stranu vím, že to takhle dál v jeho věku nejde, že by se už měl naučit spinkat sám a to pro jeho i pro mé dobro. A za mé přítomnosti v ložnici v postýlce prostě neusne, hned si v ní stoupne a rošťačí a to se mi před tím zdál už ospalý. Jaké máte zkušenosti vy? Co byste mi holky poradily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
662
29.12.13 20:34

Já bych to ještě pár dní zkusila vydržet a uvidíš. Pokud mu nic není a pláče jen z hysterie tak zjistí, že to nemá cenu a přestane ho to bavit. Náš malej spí od dvou měsíců sám v pokojíčku úplně bez problému, tak tohle neznám. Te%d je mu 16měsíců a na spaní do svýho pokojíčku se vyloženě těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.12.13 20:44

Vyřvat bych nenechávala. Je živější miminko a chce tvoji společnost. Mě tohle dělá 7,5 měsíční a jsme v posteli, vydovádí se a pak zkusíme zase prso, někdy se chytne a usne jindy ještě čekáme. Nechávám to na něm. Vyřvání neuznávám, chudinka. Ostatní neposlouchej a dělej to tak jak cítíš. Je to určitě jen přechodné období. Já bych s ním byla, potřebuje tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
29.12.13 20:58

Nech chvilku plakat a přijď po nějaké době, ať ví, že nejdeš hned..nebo si sedni k postýlce, povídej mu a hlad ho.. ANO..VYŘVÁVACÍ METODA JE TAKY DOBRÁ, ALE Z DRUHÉ STRÁNKY..CO KDYŽ SE BOJÍ TMY?

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
29.12.13 20:59
  • Citovat
  • Upravit
662
29.12.13 21:04
@Sandra752 píše:
Nech chvilku plakat a přijď po nějaké době, ať ví, že nejdeš hned..nebo si sedni k postýlce, povídej mu a hlad ho.. ANO..VYŘVÁVACÍ METODA JE TAKY DOBRÁ, ALE Z DRUHÉ STRÁNKY..CO KDYŽ SE BOJÍ TMY?

Jak píše Sandra, určitě bych mu nechala rozsvícenou lampičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.12.13 21:13

Je-li chlap doma, nech mu to několik dní na starosti, nakoj, předej dítě, jdi ven, vrať se za hodinu a na nic se neptej. Vydrž týden a pak si sesumírujte, jak se to pohnulo nebo nepohnulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
29.12.13 21:19

http://www.maminka.cz/…unguje-na-96 Vřele doporučuji. Nechat dítě takhle pár minut vyřvat není žádné týrání dětí, my to takhle praktikovali a za týden usínala sama :) Chce to pevné nervy, ale zase nenecháš ho brečet půl hodiny, ale jen pár minut. ;) A jak píšeš, děláš to pro jeho dobro. Pro to mimčo je rozhodně lepší, když nebude závislé na tobě aby mohlo usnout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.12.13 21:19

Každého věc, já mám půlročního a nenechávám ho vyplakat, chlap mi do toho nekecá, jsem s dětmi já doma, jak si to zařídím, tak to budu mít. Je to poslední dítko, chci si ho užít, tak se s ním mazlím co nejvíc. Však ho nebudu uspávat do puberty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
29.12.13 21:39

Delala bych to tak jak citis, ze je pro tebe a tve dite spravne..
Ja praktikovala Estvilla u prvniho a ted i u druheho ditete, u nas funguje skvele..Jsem zastancem nazoru, ze pokud se dite v noci dobre kvalitne vyspi, odrazi se to na jeho spokojenosti i ve dne..
Vyravavaci metoda neni zadne tyrani deti ale musi se delat spravne..Takze ne ze ho tam nechas 20 minut rvat a sedis vedle. Musis chodit v pravidelnych intervalech, pohladit, polozit, rict haji nebo neco a odejit..A za urcity casovy interval se vratis a zopakujes to.Jde o to, ujistit dite, ze jsi stale nablizku, ale ted je noc a ted se spi..
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
29.12.13 21:40
@marketta1 píše:
Delala bych to tak jak citis, ze je pro tebe a tve dite spravne..
Ja praktikovala Estvilla u prvniho a ted i u druheho ditete, u nas funguje skvele..Jsem zastancem nazoru, ze pokud se dite v noci dobre kvalitne vyspi, odrazi se to na jeho spokojenosti i ve dne..
Vyravavaci metoda neni zadne tyrani deti ale musi se delat spravne..Takze ne ze ho tam nechas 20 minut rvat a sedis vedle. Musis chodit v pravidelnych intervalech, pohladit, polozit, rict haji nebo neco a odejit..A za urcity casovy interval se vratis a zopakujes to.Jde o to, ujistit dite, ze jsi stale nablizku, ale ted je noc a ted se spi.. :kytka:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.12.13 21:57

Ahoj, mam 7,5 mesicniho chlapecka. Uz od narozeni jsme meli problem s usinanim, jak pres den, tak i v noci. Hodne nam pomohl bily sum, ktery jsem mu poustela pres telefon i ted ho nekdy pouzijeme. Polozim maleho do postylky, pohladim ho, dam mu dudlik a odejdu, necham ho tak 5 minut plakat, a pak znovu - polozim ho do postylky, pohladim ho, dam mu dudlik. Ze zacatku, co jsme to tak delali, to trvalo pul hodiny, ted tam jdeme tak dvakrat a spinka.

Snad se to u vas zlepsi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
30.12.13 09:11
@Sandra752 píše:
@K-Black :mrgreen:

pozdě no :zed:

• Citovat
  • Upravit
1375
30.12.13 11:36

No, je to tezke radit…protoze, treba ma spatne sny…? muze se bat te tmy…pokud ten plac trva dlouho…u nas se to resi uz od narozeni, ze po vecernim koupani a papani odnese babi nahoru malou do jeji postylky trosku ji pozpiva a odchazi..prave proto abychom predesly temto pozdejsim potizim…vetsinou je tuha hned…ja ji proste neuspavam prtoze, kdyz tam nahodou jdu pro deku nebo pyzamo, tak hned oci na stopkach a radovani…ale jak je tam s ni nekdo jinej tak vi co ma delat…at to zkusi na cas treba tatinek - uspavani…kazde dite si navykne nova pravidla za par dnu…chce to pevne nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
30.12.13 11:37

Nasi holcicce bude tento tyden 5 mesicu, je bez dudliku, kojime + dokrmujem sunarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí