Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jen se chci zeptat naší malé začaly rust zoubky. Už má dva a teď čekáme na další. V noci nikdy moc dobře nespala, ale co se děje teď je hruza.Usne kolem 8 a v 10 v pul 11 začne jekot. Nikdy ani jako malinka neplakala jen se tak vztekala, ale v noci jí tečou i slzičky a hrozně pláče. Vždycky jsem na ani zabrala já když jsem ji pochovala, ale teď už ani to ne. Prostě hrozně brečí třeba půl hodiny. A nejde s ni vubec nic.jsou to ty zuby? Nic jineho mě nenapada.Nic jsme nezměnili, koupeme ve stejnou dobu pořád má stejny režim tak už nevím. Je mi ji hrozně líto.
Zkoušelas nějaký ten gel na dásně? Já ho vždycky dala a když zabral, tak jsem věděla, že to byly zuby. Když nezabral, tak jsem pátrala dál ![]()
@Etcetera78 To ještě ne, přez den je v pohodě. sice všechno kouše, ale neplače vubec nic.jen prostě v noci začne ječet. A to má v puse dudlík všechno. spinka a nejednou jekot.
@Mimise Ahojky my máme přesně to samé, ted poslední týden a u nás to teda zuby jsou ![]()
@levandule 7 No tak asi to u nás bude to same. Máte nateklé dásně? Mala nemá vubec nic takže to nepoznám u těch prvních dvou neměla taky nic a najednou tam byly zuby.
Ahojky, naše malá taky špatně spala při prořezávání zoubků. Neplakala, ale stále se budila a kňourala. Zuby už jsou sice venku, ale buzení zůstalo, takže ji nechám kňourat a zase usne. Ale když tak pláče, tak jí to asi hodně bolí. Taky bych zkusila ten gel…
Myslim ze to budou zuby.
Příspěvek upraven 06.02.14 v 18:55
@Mimise no u nas to take zacalo byt poslednich 14 dnu to sama, budi se placem, tecou ji slzy jak hrachy a pomuze jen naruc a to se stejne uklidni az po treba 10 min. me take napadly zoubky, jeste zadny nemame ale jazykem si tam furt svrdli
take me spavala do 8 a ted poslednich par dnu je vzhuru uz v 6
pomahal dudlik, ted uz ne a uz ani postel rodicu - proste akceeee
Mne takto teraz maly spi..breci, mrcasi sa, ale spi.. ![]()
Ked k nemu prideme, tak oci zavrete, dam dudlik a on breci v sosnku dalej..zuby neviem jsk mam poznat..ma 5mesiacov, tak mi to pride i skoro.. ![]()
@Mimise My mněli taky dneska prýma noc. Vzbudil se s jekotem v 10, ve 12 a pak ve 3h (to už teda hlady). Kup calgel a u nás teda zabírá prso.
@Svistice
Calgel mam..tak skusim napatlat..ale on breci so zavrenou pusou a spi u toho, tak nevim ci msm budit..zeraz slinta a vsetko okusuje..prso nechcem davat..zatial zabera pohladenie a dudlik..
@miisenka Když zabírá dudlík a hlazení, tak bych se na gel zatím vyprdla. Nesmíš si vystřílet všechnu munici hned na začátku. ![]()
Já zatím dávala gelík jen když byl už mimo a nic na něj nezabíralo.
@Svistice
Ja mam este nejake kapicky od Nobilis tak ked tak este to..jak,,kontrolujes zuby"? ![]()
@miisenka Když má světlou chvilku, tak mu přejedu prstem po dásních. Zatím jsem žádný nenašla. Jen je má hrbolatý, jeden čas je měl i oteklé. Já měla první v osmi měsících a manžel v sedmi, tak má ještě chvilku čas. Ale „zlobí“ ho s přestávkama už od 4. měsíce.