Časté noční buzení

117
26.12.13 20:55

Časté noční buzení

Ahoj,

vím, že se tady to téma objevuje pravidelně, ale jsem z toho trochu jelen. :nevim:
Naše situace: 9měsíční dcera, do 6 m. krásně, prakticky sama usínala, v noci se 1× vzbudila na mléko a spala do rána. V 6 měsících radikální změna - noční buzení, špatné usínání, přitom večerní rituály stále stejné. Po vyloučení všech eventualit (zoubky, nemoc atd.) jsme přistoupili na Estvilla a pěkně nám to zafungovalo, ale ejhe… nastal růst zoubků, horečky, prostě se to zase časem pokazilo a je to čím dál horší! Teď už nejen že není schopná po nakojení, pohádce atd. usnout, ale prakticky celou noc se budí a neuklidní se, dokud nedostane napít. Někdy ječí i tak - prostě nepije, má zavřené oči, vyvádí a nic nepomáhá. (Nejsem si jistá, ale myslím, že teď může procházet separační úzkostí. Zoubky rostou už dlooouho, předlouho, ale zatím má jen dva a na víc to v tuto chvíli nevypadá.) Nakonec to skončí tak, že s námi spí celou noc v posteli (vím, další chyba z naší strany) a ráno jsme nevyspaní všichni. Nechceme teď přistupovat na žádná radikální řešení, protože pokud prochází nějakým obdobím úzkosti, mohlo by to prý být časem ku škodě, ale už fakt nevím… Přejde to? Kdy? Co pro to můžeme udělat? Díky za každý postřeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
26.12.13 20:59

Mame to same :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
26.12.13 21:02

My Estvilla nikdy nepoužili, spinká s náma v posteli a budil se max 1× za noc, teď se začala projevovat separační úzkost a taky se nám to už několikrát stalo. Já ho teda uspávám tak, že si lehnu vedle něj, dá si mlíčko a usne přitulený ke mně. V tomto změna žádná, ale v noci se několikrát budil a brečel šíleně, pomohlo jen vzít do náruče a stoupnout si. Jestli to má spojitost se separačkou a nebo sen špatný, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.12.13 21:03

Našemu je 19m a občas má prostě období, kdy se v noci budí strašně často, třeba 10×, z toho se nevzbudí ani jednou. Někdy pomůže jen podat dudlík, někdy nic, ani vzítí k nám do postele. Trochu se to zlepšilo, když jsme mu přestali dávat v noci napít vody a následně oddudlíkovali mimo spánek. Radu bohužel nemám, musíš vyděržať asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.12.13 21:03

Zkus jí v nejhorších dnech dávat na noc Ibalgin sirup. Zoubky se kolikrát prořezávají dlouho, bolí ji to, pláče, je neklidná, takto jí pomůžeš a neuškodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
26.12.13 21:07

Právě že jsme si dlouho mysleli, že jsou to zoubky (např. když před spinkáním usilovně plakala a vypadalo to, že ji něco bolí), ale teď mám pocit, že to tím není. Jinak sirup u nás bohužel moc nehrozí, protože když měla horečky, mohli jsme dávat jen čípky, sirup jsme do ní prostě zaboha nedostali, jak ho prskala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.12.13 21:11

@Katla tak čípek…Ale může jít o cokoli, já dávala dětem do postýlky večer flašku s čajem, s námi už touhle dobou dávno nespaly, naučily se pít samy podle potřeby, někdy to byly i dvě flaše za noc. K tomu jsem měla i nenažrance, takže i ještě jedno noční mlíko :mrgreen: Ale byl klid. Prostě se nasucaly a spaly dál. Samy. Upřímně -tohle neznám, asi jsem vždy dřív přišla na řešení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
26.12.13 21:19

@berry4 Hm, tak to taky není řešení pro nás, ale díky. A gratuluji, taky bych vždy ráda našla řešení. Snad proto se tady radím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
26.12.13 21:25
@Katla píše:
Nakonec to skončí tak, že s námi spí celou noc v posteli (vím, další chyba z naší strany) a ráno jsme nevyspaní všichni. Nechceme teď přistupovat na žádná radikální řešení, protože pokud prochází nějakým obdobím úzkosti, mohlo by to prý být časem ku škodě, ale už fakt nevím… Přejde to? Kdy? Co pro to můžeme udělat? Díky za každý postřeh.

proč je to chyba? Protože ty to tak cítíš, nebo protože to lidi říkaj? Pokud ti to nevadí, že je s vámi v posteli, tak ji tam klidně nech, ne? Naše malá s námi spí taky (večer usíná sama, ale někdy si ji prostě v noci když se vzbudí vezmu k nám a spíme spolu…starší to měla taky tak a dnes (2 a třičtvrtě roku) k nám do postele nechce a spí sama v pokojíčku…ještě nás večer vyhání, ať už jdeme pryč :mrgreen:
Doporučuju knížku Koncept kontinua (Liedloffová). Je tam o tom dost zajímavých myšlenek - ikdyž celá její filosofie je v našich podmínkách nerealizovatelná)
A neboj, do smrti s tebou v posteli nebude a jednou se ti po tom bude stýskat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
26.12.13 21:33

@Monous007 Mně osobně to až tak nevadí, spíš asi to okolí… Dítě prý spí hůř právě proto, že ho v noci svou přítomností rušíme (jsem slyšela). Jenomže to je to poslední. Ráda ji u sebe cítím, je to krásný, ale celkově mě takhle změna k horšímu moc mrzí. Prakticky tím večer odpadá osobní život (rozuměj dodělání restů, odpočinek od malé, se kterou jsem celý den), ale hlavně je to už na palici, když v noci špatně spí… Ráda bych vrátila do starých kolejí režim den/noc (= klid).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
26.12.13 22:01

U nas pomohlo zacit dceru davat na nocnik. Budil ji plny mocovy mechyr a neschopnost sevycurat v leze. Ted se budi kolem pulnoci na curani a kolem 4te na mliko. Je ji 16mesicu a toto mame od roka. Tezkosti pri curani v leze pozoruji od osmi mesicu. Jinak malou mam v posteli od jejich tri mesicu a je to zvidava, sebevedoma, spolecenska holcicka(rikaji to vsichni, neni to jen muj pohled milujici matky.

• Citovat
  • Upravit
25
13.10.15 21:06

Držím Vám palce aby se to brzy zlepšilo.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.10.15 22:57

MY prošili tím stejným, teď má 16 měs.,má svůj pokoj a spí celou noc!!! Kamarádce se malá taky budila 15krát za noc, zařídili jí pokoj a spí krásně. Ale také to může být zuby nebo má zlé sny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí