Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vy, kterým dětičky spinkají v postýlce. My museli dát pryč bočnici, protože i když jsme měli na nich zábrany, tak cestoval a narážel a budilo ho to. několikrát za noc. ne, nezvykl si
a jak se vzbudil, tak měl problémy usnout. Takže je věčně až na naši postel vylezenej.
Chceme mu udělat vlastní pokojíček časem, ale chceme mu už koupit postel (slézat z ní po nohách umí, ale samo že taky se zábranou), no ale to mu máme koupit letiště? ![]()
Opravdu vaše děti nebudí narážení do šprušlí?
![]()
edit. mantinely má po celé délce
Příspěvek upraven 20.12.13 v 11:03
@dani24687 píše:
Ahoj vy, kterým dětičky spinkají v postýlce. My museli dát pryč bočnici, protože i když jsme měli na nich zábrany, tak cestoval a narážel a budilo ho to. několikrát za noc. ne, nezvykl sia jak se vzbudil, tak měl problémy usnout. Takže je věčně až na naši postel vylezenej.
Chceme mu udělat vlastní pokojíček časem, ale chceme mu už koupit postel (slézat z ní po nohách umí, ale samo že taky se zábranou), no ale to mu máme koupit letiště?
Opravdu vaše děti nebudí narážení do šprušlí?![]()
Nebudí, má kolem celé postýlky silný, 30cm vysoký mantinel a spí jako dudek
.
Dcerka napřed měla postýlku u mé postele bez bočnice, ale lezla mi do postele. Tak jsem postýlku dala dokupy a k našim nohám a i když tam teď má míň místa a občas se bouchne, už se nebudí a zvykla si. Mantinel nemá, dala jsem k ní velkého plyšáka a toho si u usínání obejme. Třeba si na ty rány do šprušlí časem zvykne.
@1Luca co je časem? nechala jsem to x dní a nezvykl si. spával s max jedním vzbuzením, v uzavřené postýlce se budil i 6×, ne nárazem, ale podle mě tím, že nemohl cestovat dál.
Narážel ale nebudil se, takže nevím odělat dvojitou vrstvu mantinelůů ![]()
Nebudí, má tam sice mantinel, ale ne kolem celé postýlky..A to cestuje opravdu ve velkém ![]()
Můj starší syn se narážením do špruclí budil hodně, takže v necelých dvou letech jsme kupovali postýlku z ikey 160×70cm a nyní ve 4 letech, kdy jsme dodělali barák, tak má postel 200×120cm. Mladšímu šprucle nevadí a i když se praští, tak se otočí a spí dál celou noc.
Spi zásadně namackutej hlavou do rohu, musí ho to tlačit i přes mantinel, občas mruci, tak ho posunu a spí dal.. (ale za chvili je zase v rohu).
Když malej naazí na šprušli, tak tamtudy protáhne nějakou končetinu. Budí se až když už je moc zauzlovaný a potřebuje vysvobodit ![]()
Mantinel nemáme už dlouho, cestuje celou noc, jsou to kolikrát takové řachy, že to vzbudí mě i chlapa, ale dítě spí spokojeně, otlučeně dál ![]()
Narazela a budila…, nebo si tam zamotala nohu, takze spi u nas a taky nevime, jak ji vyresit pokojik
…zavidim lidem, kteri maji hodne deti..daji je do postylky a deti spinkaji a nejsou jak reklama na redbull
![]()
Moje dite spi v cestovni postylce. Rost mi udelal truhlar, matraci jsem mela (kokos, pohanka)…
Drevenou postylku jsem zrusila hned jak se zacal prevalovat…