Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dani24687 píše:
Ahoj vy, kterým dětičky spinkají v postýlce. My museli dát pryč bočnici, protože i když jsme měli na nich zábrany, tak cestoval a narážel a budilo ho to. několikrát za noc. ne, nezvykl sia jak se vzbudil, tak měl problémy usnout. Takže je věčně až na naši postel vylezenej.
Chceme mu udělat vlastní pokojíček časem, ale chceme mu už koupit postel (slézat z ní po nohách umí, ale samo že taky se zábranou), no ale to mu máme koupit letiště?
Opravdu vaše děti nebudí narážení do šprušlí?![]()
![]()
edit. mantinely má po celé délce
Příspěvek upraven 20.12.13 v 11:03
Budí a z tohot důvodu už spí sama ve své velké v pokojíčku…a je klid ![]()
Naráží ale nějak extra ho to nebudí, taky spí většinou hlavou v rohu+ nejlépe ještě i zadkem v druhém, ale co se týká „letiště“ můžu tě ujistit že první taky hooodně cestuje ale postel 80×200 je mu akorát…když je ve velké(u mojí babi na návštěvě) tak spíme spolu na 200×200 a zabila bych ho protože cestuje v ní neskutečně(část noci mě kope do hlavy, část mě vytlačuje hlavou, část leží na mě
čím víc prostoru má tím je to horší a potřebuje mít kolem sebe právě ten "mantinel(zeď, zábranu apod. protože i on sám když se vzbudí a není na místě kde usnul tak je zmatený a neví kam si má lehnout
Naráží a budí se, je ve svém pokojíčku, ale v malé postýlce s mantinelem, než jdu spát, tak ho vždy posunu co nejníže, někdy to vydrží do rána, někdy ne. V únoru čekáme bráchu, takže dostane velkou postel s postranicí. Doufám, že víc prostoru bude znamenat celou noc bez stěhování prcka:-).
@Kadlice píše:
Naráží a budí se, je ve svém pokojíčku, ale v malé postýlce s mantinelem, než jdu spát, tak ho vždy posunu co nejníže, někdy to vydrží do rána, někdy ne. V únoru čekáme bráchu, takže dostane velkou postel s postranicí. Doufám, že víc prostoru bude znamenat celou noc bez stěhování prcka:-).
to i já ![]()
Můj má dva měsíce ale cestuje po postylce statečně. Bouchá se do ručiček hlavu má natlačenou na šprušly a když se mi to zda moc tak ho přesunu a spi dál. Ještě se mi nevzbudil, ale většinou chce pak jíst takže stejně vstáváme.
@dani24687 Ne nenarážel ve 160×70, jednalo se o tuto postel z ikea:
@chatwenna píše:
Moje dite spi v cestovni postylce. Rost mi udelal truhlar, matraci jsem mela (kokos, pohanka)…Drevenou postylku jsem zrusila hned jak se zacal prevalovat…
super nápad…tak mě napadá, že v cestovní postýlce se mu spí líp a tohle je dobrý nápad ![]()
Nebudí se, mantinel jsem měla, ale dala jsem ho pryč, protože v půl roce si ho během pár minut dokázal komplet odvázat.
Dej ho do spacáku. I když u nás cestuje i ve spacáku, ale hlavou nenaráží do ničeho, prostě spí.
@dani24687 píše:
@1Luca co je časem? nechala jsem to x dní a nezvykl si. spával s max jedním vzbuzením, v uzavřené postýlce se budil i 6×, ne nárazem, ale podle mě tím, že nemohl cestovat dál.
no myslím, že týden určitě, ještě k tomu jsem ji učila usínat samotnou a zvládla to, jen to chce prostě čas. Teda aspoň u nás.