Uspávání přes den v roce

107
12.3.20 08:45

Uspávání přes den s ročním dítkem

Zdravím, vím že těchto témat je víc než dost… Ale žádné mi zcela neporadilo.
Mám doma za pár dní už ročního chlapečka. Spí 3× denně… Ale… Musím ho uspávat v ruce při houpavem pohybu… Ráno to trvá 5min, po obědě cca 10-15min a odpoledne třeba půl hodiny… Večer není problém, položím do postýlky a odcházím a malý usne sám (párkrát se stane, že chce abych byla u postýlky, ale nemusím ho chovat ani na něj šahat, stačí mu pouze moje přítomnost)
Jelikož jsem těhotná tak je pro mě čím dál náročnější to uspávání na ruce jak fyzicky tak i psychicky, když to potom trvá delší dobu a on se semnou třeba pere.
Zkoušela jsem samozřejmě odejít a nechat ho, ale jelikož malý je opravdu ale opravdu vztekle dítě, je schopný stát v postýlce klidně i půl hodiny a vztekat se. Zkoušela jsem přes den nad ním stát a hladit ho, ale aby ležel u sebe v postýlce, to se neustále zvedá a dělá kraviny.
Zkoušela jsem se vykašlat na spaní a že usne sám až bude unavenej. Ani to nefungovalo. Byl potom tak přetaženej že byl šíleně protivný a v noci vůbec nespal.
Prosim nemáte maminky některé dost podobné zkušenosti a rady jak na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.3.20 09:05

Proc spi 3× denne v roce? Spat ma v tomto akorat uz po obede. Zaved rezim, dej spat po obede a pak az vecer. Se nedivim, ze ti tak nechce spat

• Citovat
  • Upravit
4507
12.3.20 09:17

Taky nechápu proč spi tak často, ještě bych pochopila 2× ale 3×?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
12.3.20 09:23

No tak moje děti v tomto veku taky spaly 2× denne. Vyjimecne i 3×. Proste měli takový režim. Syna jsme vozili v kocarku a dcerka usinala sama v postylce.. Když jsem pak viděla ze už delaji kraviny tak jsem to zkrouhla na spani 1× denne.. ale dcera spala 2× denne snad do 20mesicu..Teď má 2 roky a 5 mes a spí po obědě 3hodiny. Někdy mi usne žít třeba v 10dopo a kolem 16h si dá ještě mikrospanek. A večer jde normalne spát kolem 20h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.20 09:47

Když je naučený na uhoupávání na ruce, tak ho to v roce prostě neodnaučíš. Moje děti od začátku spaly buď v postýlce, nebo v kočárku. Zkušenost mám jen v tom, že se děti různé věci rychle naučí a velice těžko odnaučují. Asi pokračuj v uspávání v ruce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
32897
12.3.20 09:53

Spaní 3× denně už je docela dost v roce. Mám 13 měsíčního a spí teda pořád 2×. Dopoledne usíná buď u kojení, nebo na balóně nebo v kočárku, odpoledne vlastně taky tak. Dopoledne spí 1,5-2h a odpoledne tak 30-60 minut. Starší kluci už spali jen po obědě, ale chodili spát večer v 19h. Kdežto nejmladší chodí až později, protože večer je tu ještě srumec. Takže spí až tak po 21 a vstává 7-8h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32897
12.3.20 09:55

Jinak obě starší děti se uspávání kojením, na balóně, v kočárku odnaučily a nebyl to žádný větší problém. Ale musela jsem si být jistá, že už je čas. U nejmladšího ještě nepřišel, počítám že do léta bude usínat takhle a spát s námi v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.20 10:37

@Anonymní :potlesk: :potlesk: hrdina anonym, ty máme všichni rádi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.20 10:41

Nevím, proč by nemohl spát trikrat denně. Jsou děti, co spí víckrát po kratších úsecích a nic s tím neuděláte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
12.3.20 12:20

Spí 3× denně protože je unavený, má ale problémy se zabráním. Spí cca 30-60min podle toho jak potřebuje.
A už jsem psala v původním příspěvku, že když jsem zkoušela jedno spaní vynechat 14dní jsme se v noci nevyspali protože to byl horor. Jak byl nevyspalí a přetažený tak mu v noci nešlo vůbec spát. Teď je to týden co jsme vrátili 3× spaní přes den a v noci je to krása.
A neřeším tady kolikrát denně mi to dítě spí, chtěla jsem vědět zda nemá někdo podobnou zkušenost s uspáváním a jak ho odbourat. Jiných komentářů se prosím zadržujte, tohle není facebook.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
12.3.20 12:21
@Nafrněná pražanda píše:
Nevím, proč by nemohl spát trikrat denně. Jsou děti, co spí víckrát po kratších úsecích a nic s tím neuděláte

Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.20 12:40

@sophije není za co :) mám taky dítko, co spí víckrát za den menší úseky. Ale jak ho naučit na jiné uspavani netuším. Zatím většinou usíná u kojení, nebo sám vedle mě na gauči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.3.20 12:49

A co 3× za den do kočárku. Naše děti usínali v kočárku hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
13.3.20 21:45

Je metoda pod nazvem „fading“, pri ktere dite houpas nejdriv s mensi amplitudou 2-3 dni a kdyz si na to zvykne, uspavas v ruce v statice, trva dalsi 2-3 dni, pak si s ditetem v naruci sednes (opet 2-3 dni), pak v pololeze.. az nakonec dite usina vedle tebe na postele, tady bud ho nechas tak nebo zase kazde 2-3 dni posouvas bliz k postylce (postylka pristavena k postele). vice o tom v sz, jestli zajima
jinak ano, 3× je moc. ale zalezi jak dlouho trva kazdy ten spanek, jestli je aspon jeden dlouhy pres 1h a citi se dobre aj v noci spi dobre, neresila bych to. Jestli vsechny 3 jsou cca 40 min, neni to dobre a je potreba je prodlouzovat a tim padem jeden odpadne.
Jsem cerstve vystudovanou konzultantkou kdyz tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
14.3.20 10:08
@Berry77 píše:
@Olia_mc kolik dětí máš?

Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit