Uspávání dítěte v náručí

Anonymní
5.9.20 08:03

Uspavani v náručí ditete

Ahoj maminky. Mám dotaz, problém a ta jakoukoliv radu, pomoc budu vděčná. Mám holčičku 15 měsíců. Od narození je zvyklá uspavat v náručí, na rukách. Přes den, odpoledne, večer, prostě furt. Když dám k nám do postele, ještě víc se vzbudí, skáče, lozi, dělá blbiny. Když pohladím v postýlce a odejdu, do tří vteřin stojí na nohách a opět rádi. Tak nevím, co s tím, uspavani trvá třeba 40min nebo taky 1,20.A to už záda ani nervy ani čas neberou. Máme 2 postýlky, musím uspat, až zabere, musím přenést. Takže docela dřina už. Jak jste naučily dítě usínat samo? Nemám trpělivost na dlouhý křik a řev. Děkuji za tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
5.9.20 08:22

No jak jsis ji naučila… Teď to bez řevu nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
6650
5.9.20 08:29

Ségra takovouhle opičku musela v posteli „zalehnout“ než usnula. Jinak byla holka schopná být vzhůru 23 hodin, na hodinu si zdřímnout pod gaučem a jet nanovo. Je pravda, že třeba babičce to nedělala. Ta jí položila do postele chvíli u ní byla a malá spala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.9.20 08:38

Nedavas ji usinat moc brzy? Taky jsem uspavala v naruci, po druhem roce stacilo, kdyz se pritulil & pisnicky nebo pohadky. Kdyz neni unaveny- a to zalezi vic na aktivitach nez casu, radsi si pulhodinu vic hraju, nez abych nas trapila v loznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
5.9.20 08:45

Uspavani je otravne, zvlast pokud trva hodinu a vice. Venovala bych tomu ten cas, u nas zpravidla do tri dnu, kdy proste i pres plac jsi u postylky a stoupajici dítě stale dokola pokladas. Ale vzdy je to o tvem rozhodnuti. Ja musim dospět do stavu, ze takto to uz dal nejde a bude to proste takto. Pokud vaham, tak jsou to detske krucky, ktere vysledek neprinesou. Ja tedy uspavam i starsi deti, ale lezi v postelich, ja sedim v kresle a ctu si. Takze mne to nijak neobtezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.9.20 08:46

Uspavani v náručí jsem hned ze začátku utnula a největší boj byl s babičkama a tetama, ktere hrozně moc chtěli chovat až usne. Furt nechápali proč ale museli mě respektovat. Přesně tomuto jsem se chtěla vyhnout. I když spal do roka sám v postýlce, stejně jsme nechtic sklouzli to tohoto uspavani. Začali růst zuby, pak byl furt nemocny na antibiotikach, on si zvykl a už bylo vymalováno. Není to lehké to odnaučit a je to běh na dlouho trať, ale lze. U nás se to povedlo. Pro inspiraci se koukni na ostatní diskuze je toho tady spousta. Chce to mít uspavaci rád, nechat trochu vytrvat, ale jen první pár dní aby pochopila teď se jde spát a nám tedy hodně zabralo posunout spinkani o hodinu později. Některé maminky doporučuji noční světýlko, my máme hajaciho medvídka. Nebude to že dne na den. Kolem těch 15 měsíců jsme moc úspěšní nebyli, ale ve dvou letech už pochopil že se jde spát a naučil se pak raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
5.9.20 08:50

Peresne, dokud jsem ochotna neco delat, tak to dite bude vyzadovat. Mela jsem dite v posteli od narozeni. Co mi zacalo padat :roll: tak se odlifrovalo do postylky. Vcera jsem zjistila, ze dite, kdyz jsem s nim v pokoji (aby se nebalo), tak na me mrka a neusne, takze odcházím. Proste to chce vyzkouset. No, 15m uz je velká. Nevim, a chce se ji spat? Nebo to je i vecer?

Proste dat do postylky, ousu, pohladit odejit, rve, přijít, neusmivat se, polozit pohladit odejit..intervaly prodluzovat, nedavat podnety ke komunikaci. Za par dni by to melo byt lepsi

• Citovat
  • Upravit
24992
5.9.20 08:57

Bohužel, jak sis ji naučila, tak ji máš.

zkus nosítko.

btw uspávat hodinu a půl? co to je? proč to někdo dělá? nikdy by mě nenapadlo tak dlouho uspávat, nechceš spát, fajn, jdeme se hrát. a pak taky, když ti nechce spát večer, tak je potřeba zkrátit čas spaní přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.9.20 09:01
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Mám dotaz, problém a ta jakoukoliv radu, pomoc budu vděčná. Mám holčičku 15 měsíců. Od narození je zvyklá uspavat v náručí, na rukách. Přes den, odpoledne, večer, prostě furt. Když dám k nám do postele, ještě víc se vzbudí, skáče, lozi, dělá blbiny. Když pohladím v postýlce a odejdu, do tří vteřin stojí na nohách a opět rádi. Tak nevím, co s tím, uspavani trvá třeba 40min nebo taky 1,20.A to už záda ani nervy ani čas neberou. Máme 2 postýlky, musím uspat, až zabere, musím přenést. Takže docela dřina už. Jak jste naučily dítě usínat samo? Nemám trpělivost na dlouhý křik a řev. Děkuji za tipy.

naprosto te chapu, meli jsem to taky tak. Dcera byla velmi ziva a drazdiva, nejake takove to uspavani mazlenim a povidanim pohadky vubec neprichazelo do uvahy. Uspavala jsem ji v naruci do cca 18m, vubec jsem netusila, jak ji preucit.

No a pak se stalo to, co byla jenom otazka casu. Z toho vecneho noseni jsem dostala zanet nejakeho svaloveho uponu v rameni, bolelo to jako svina a uz to proste neslo. Vecer, kdyz byl doma manzel, tak ji uspaval on, ale co pres den?

Delala jsem to takto: vzala si dceru do naruce, sedla si s ni do zatemneneho pokojicku a rychle povedela pohadku, nebo neco zazpivala, ale fakt jenom 5min nebo tak. Kdyz vykrikovala a prerusovala me, tak jsem povidani ukoncila. Takto jsem ji ucila se zklidnit, ona byla jako z divokych vajec. Pak jsem ji prenesla do postylky a trochu ji dal zpivala. Nekdy mi u toho usnula, coz bylo super, jindy ne. To jsem pak najela na jemneho Estvila. Pohladit, ulozit, vysvetlit, ze ted se bude spinkat a sla jsem. Dcera samozrejme skakala v postylce a pokrikovala (neplakala nastesti), vratila jsem se, rekla, ze ted se bude spinkat, polozila ji, pohladila, popusinkovala a zase sla. Toto jsem par krat opakovala, povetsinou se do 20min uklidnila a spala.

Hele, nikdy bych neverila, ze ji pujde tak hladce preucit. Ona byla jako miminko neuveritelne narocna, urvanek extra special, jinak nez dlouhym uspavanim v naruci neusnula. V miminkovskem veku trvalo uspavani taky klidne 40min a dele. A pritom to slo tak lehce nakonec.

PS: pokud ti batole nechce 120min usnout, bude to zrejme tim, ze jeste neni unavene. Je treba s ni jit k veceru na poradnou unavujici prochazku, pak ti odpadne jako zrala svestka.

Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.9.20 09:13
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Mám dotaz, problém a ta jakoukoliv radu, pomoc budu vděčná. Mám holčičku 15 měsíců. Od narození je zvyklá uspavat v náručí, na rukách. Přes den, odpoledne, večer, prostě furt. Když dám k nám do postele, ještě víc se vzbudí, skáče, lozi, dělá blbiny. Když pohladím v postýlce a odejdu, do tří vteřin stojí na nohách a opět rádi. Tak nevím, co s tím, uspavani trvá třeba 40min nebo taky 1,20.A to už záda ani nervy ani čas neberou. Máme 2 postýlky, musím uspat, až zabere, musím přenést. Takže docela dřina už. Jak jste naučily dítě usínat samo? Nemám trpělivost na dlouhý křik a řev. Děkuji za tipy.

Zkusila bych ji dát do postele o chvilku později. Lehnout si k ní.

Já uspávám i pětileťáka. Přečteme pohádku a chvilku mluvíme. Do maturity to dělat jistě nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
5.9.20 09:15

Mám zkušenost, že musíš být pevně rozhodnutá, že takhle už dál pokračovat odmítáš. No a pak zkusit, co by tak fungovalo nejvíc…

Jedno dítě po ukončení kojení jsem si brala do postele, hladila a zpívala, když furt poskakovala, tak zalehnout a znehybnit, ale to teda bylo s revem. Druhé jsme vozili v kočárku (doma), ale někdy to taky bylo s revem. Třetí zatím usíná u kojení, ale manžel nebo babička ji umí uvozit v postýlce na kolečkách (já ne, mě vstává a sápe se na mlíko).

Ani jedno dítě se nenaučilo usnout po odstavení hned bez pláče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.20 09:25

Nase se taky neumelo prestat hybat. Posun casu usinani nezabral. Kdyz bylo mensi zalehla jsem a jak se nemohlo hybat usnulo temer okamzite. Ted dvoulete uspavam zase v naruci, ale sedim a ono sedi na mem kline a hlavu ma polozenou u me na hrudi, nenosim ho. Nebo lezim na zadech a ono na me a po usnuti jen shodim do postele a necham v nasi. Kdyz se pri prenosu do postylky probudi, chytnu za ruku a polozim si hlavu, aby videlo, ze taky spim a spi dal. Jinak cca od roku stale opakujeme, ze v postylce se lezi a obcas se povede, ze si teda lehne do sve postylky, vetsinou manzelovi a parkrat ho i poslalo pryc, ze bude spat samo. Ale v ted 15 mesicich plakalo, kdyz bylo samo stale se stejnou intenzitou, tam nejake odchazeni u nas absolutne k nicemu.

• Citovat
  • Upravit
910
5.9.20 09:27

Tak záleží, jak to máte celkově. Třeba jestli máte nastaveny nějaký rituál, který jí pomůže se před spaním uklidnit, jestli neukládáš příliš brzy, jestli uspávání v náručí pro ni znamená jen kontakt a blízkost nebo chce i houpat atd. Od toho se můžou odvíjet změny. Jednak bych se zaměřila právě na ten rituál a na načasování, ten čas raději věnovat pomalému zklidnění než chování, čtení, povídání, nějaká velmi klidná hra atd. A chce to prostě zkoušet, třeba by ji mohl zkusit ukládat někdo jiný, u nás syn vyžadoval jen mě, když ukládal někdo jiný z rodiny, šlo to 3× rychleji. Taky mu v určitém období vyhovovalo mít v postýlce nějakou hračku a možnost si ještě před spaním hrát, prostě u toho usnul. Každé dítě jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.9.20 15:17
@Berry77 píše:
Odpověď mám jen na otázku, jak jsem naučila dítě spát samo, nechala jsem si poradit od mámy a zkušenějších kamarádek, abych nedělala hlouposti a miminko spalo od prvního dne ve své posteli. S druhým jsem to udělala stejně. Odnaučování bude hodně těžké :mavam:

Moje dite taky vzdy spalo ve sve posteli. Od porodnice. To o uspavani a ochoty ditete usnout nevypovida absolutne nic.

Kdo nezazije drazdive hyperaktivni dite, ktere clovek u uspavani seskrabuje ze stropu, ten nepochopi. Nejake uklidnujici ritualy typu „pomazlime, ponuchame, povime pohadku“, to zabere na normalni dite. Na dite, ktere je hyperaktivni, na to nezabira ani svecena. To se musi bezmala uspavat nasilim.

Kdyz jsem na dceru zkousela uspavat uklidnovanim v posteli, skakala po posteli i po mne jako po trampoline. Sebevrazedne se vrhala z okraje postele po hlave dolu, ze jsem ji nestacila chytat. Sapala se po zaclone i po obrazu. Hlavou proti stene, pak rev, ze to boli. Mne tahala za vlasy, slapala mi po uplne vsem, bylo jedno, jestli mi slapne na prso, na tvar, nebo mi vrazi loket ci koleno do bricha. Pistela, jecela, neustale v pohybu a na pohadky a pod sral bily tesak. Kdyz uz vubec vnimala mou pritomnost v posteli, bylo to, aby mi dloubala prstickem uplne do vsech otvoru: do usi, oci, direk nosu, surove odkryvala rty, aby se podivala na zuby. Taky nahlizela pod tricko, co tam mam a proste, byla jako smrst.

Absolutne nezvladatelna, neuklidnitelna. Jedine reseni bylo ji zdrapnout a na silu uspat. Cemu se ona samozrejme zdatne branila. Do urciteho veku znamenalo uspavani REV REV REV a natahovani se s batoletem, ktere uspavane byt nechtelo ale pritom evidentne mlelo z posledniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.9.20 18:18
@Berry77 píše:
A proč mi to píšeš? Samozřejmě, že děti s diagnózou to mají jinak

dcera zadnou diagnozu nema a podle toho, co pise zakladatelka, ma to dost podobne. Cili, pokud se vyjadrujes k jeji situaci, tak jsem chtela jenom podotknout, ze to neni tak jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí