Uspáváte děti?..

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
3.12.18 11:14

Je docela dobře možné, že jsou přetažené a proto špatně spí. Zkusila bych experimentovat s denním režimem, přidat odpolední spánek.

Je ten starší ve školce? Klidně ho tam nechávejte déle, vždy tam má víc podnětů, než doma a pomůže to s lepším usínáním večer.

Ráno a po odpoledním spánku to chce hodně fyzické aktivity (není špatného počasí, jen špatné oblečení a i při nějaké smogové situaci zkuste třeba chodit na cvičení či plavání uvnitř), večer už klidnější, bez obrazovek a stabilní čas, kdy se jde do postele a co nejstabilnější pořadí úkonů, mezi večeří a spánkem - vytvořit rituál, který se postupně pevně vryje do mozku a jakmile se začne odehrávat, tak se mozek sám začně připravovat na to, že bude brzo spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
3.12.18 11:16

Neuspavam,mala je od mala zvykla,ze ji dam do postylky s dudlikem a oveckou,ona se otoci na bok a spinka :)

• Citovat
  • Upravit
5116
3.12.18 11:22

Neuspavame (dcera ma 4.5 let). Precteme pohadku, dame do postele, pak si k ni jeden z nas na chvilku lehne (tak 10-20 minut), rekne par pohadek, pomazli, a jde. Chodi spat cca v 7 ale teda vetsinou si tam jeste 2 hodiny hraje v posteli s plysakama… Neskace a nedivoci, ale sedi a hraje si nebo prohlizi knizky. Pres den nespi uz od 2 let. Ale uz jsme se rozhodli, ze tu vecerku zkusime posunout, tak na 7.30 a pokud ani to nepomuze, tak na 8. Nema cenu, at se tam 2 hodiny prevaluje, kdyz se ji nechce spat. Budi se tak 6.30-7, ale jeste lezime v posteli do 7.45 (skoro vzdy prijde do nasi postele k ranu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
3.12.18 11:28

Ano, uspávám od miminka, dcera byla vždy nespavec a nešlo ji nikdy usnout, ted jsou jí 3 a uspávám stále a budu, ten čas ji věnuju ráda, je hodně živá a prostě má problém usnout, byla by tu schopná běhat přetažená do 3 do rána, pořád vylézat z postele..

máme večerní rituál, vykoupu a jdeme do postele, čteme knížku, povídáme si, mazlíme se, hrajeme si s medvídky, většinou to trva max 45 minut, když je hodně utahaná do půl hodky spí, má fakt problém usnout, je furt v neklidu, je na ni vidět, že by spala a ne a ne usnout, když jsme tam s ní, drží se jen na posteli a pak prostě v půlce hry padne a spí..

přijde mi to normální uspávat malé dítě, ani bych nechtěla ji šoupnout do postele a spi, zavřít a prostě ji tam nechat, v tomhle věku ještě ne, já to mám ráda, škoda, že ještě nevydrží moc u čtení, těším se až povyroste a prostě před spaním budeme číst pohádky a ne si hrát :) ale už ted občas něco přečteme a je to fajn, mně nikdy rodiče nečetli, vždy pa a dobrou, vždy jsem chtěla takové to, že si ke mně mamka lehne, rozsvítí lampičku a bude mi číst před spaním a já usnu, místo toho pusa na dobrou noc, zhasnout a spát.. :(

ale 2 hodky je dlouho, bud jim uprav režim nebo staršího utahej, klidně bych ho vzala ven ještě večer na procházku, na vzduch, pak by třeba lépe usnul..

v kolik vstává ráno?

dcera chodí spát v 9 a usíná tak před desátou, unavená v půl 10, dřív ani tuk, takchodíme spát prostě později v 9, ráno vstává kolem 7, v noci se ještě budí třeba 3× ale většinou už pochvilce usne, polední spánek má hodku kolem 1 do 2, když ho nemá a nesne odpo jde spát v 8 a usne kolem půl 9, ale zase pak vstane v 6 a druhý den usne po obědě a jde zas večer spát déle..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.18 12:25

Ano již 7 let. Usne jak kdy někdy cca půl hodiny, někdy hned. Dvě hodiny bych tam s ní fakt nešaškovala. Vypráví mi co bylo, tulime se a jak zmlkne tak je jasný, že je konec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
3.12.18 13:13

Uspávám a někdy i fakt hodinu..Přes den nespi,vůbec nechce ani slyšet a večer než zabere to taky trvá. Ona vůbec spavat nechce..A teď co máme miminko ,tak uspávám i dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
3.12.18 13:16

uspáváme - skoro 4 letý poslouchá pohádku, někdy usne brzy, jindy za dlouho. závisí to na mnoha okolnostech. 9 letá si chvíli čte, pak si chvíli povídá třeba s tatínkem a jde spát. Obvykle spí dřív než mladší, ten spává ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
3.12.18 13:28

Uspavam, většinou půl hodiny, někdy to ovsem trvá déle. Ale! Vidím, že se děti snaží usnout, zastám názor, že hrát si mohou sami. Pokud chtějí, abych byla u nich, tak po pohádce leží a mlčí. Nějaké skákání a rušení se navzájem netoleruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
3.12.18 13:37

Přiznám se, že na to, abych seděla dvě hodiny u postele a něco vykládala nebo četla, na to nemám nervy :roll:
Synovi přečtu pohádku nebo si chvíli, třeba deset minut, povídáme, ale pak pusu, zhasnout a odchod. Občas syn ještě třeba po deseti minutách zavolá, chce pití nebo obejmout, tak pomazlím, ale pak zase odcházím.
Beru to i podle sebe, kdyby u mě někdo seděl a vykládal, tak bych musela být už úplně mrtvá, abych usnula takhle v něčí přítomnosti.
Pokud bych uspávání měla na dvě hodiny, tak bych ho radši dala spát o to déle nebo vymyslela něco jiného. Ale pokud děti (a tím spíš to mladší) nespí po O, tak bych řekla, jestli nebude problém spíš v tom, že už sou přetažení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
3.12.18 14:42

Nikdy jsem neuspavala, jako že bych se hodiny hrdlila s nespicimi dětmi. Uspávala jsem miminka u prsu, navázalo to flaškou s mlékem. Když jsme odbourali mléko, tak jsem uložila, pomazlila, pusu a dobrou. A když byli ochotni poslouchat, tak jsem začala číst na dobrou noc. Takže už několik let čtu před spaním, 15-30min. Pak dám pusu a jdu. Poslední dny se flákám, koupila jsem nějaké audioknihy a malý reprák s bluetooth, takže se jen připojím, zhasnu a posloucháme.

Když bylo staršímu 5 a mladšímu 2, tak v té době jsem začínala se čtením. Ale starší od těch cca 2 do 5 let byl zvyklý usínat hned, dobrou, zhasnout a v 8 večer bylo v domě ticho jak v kostele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.12.18 14:45

Ráno vstáváme v 7. vsichni a jde se do školky.. mladší většinou usne cestou ze skolky v kočárku a spí tak hodinu, po obědě spí 2 hodiny od 13-15, kolem 19.hod bývá už unavený, ale neusne. Ten strarší chodí po obede ze skolky domu a nespí, hrajeme si, nebo jsme venku. Unavený není ani v 9.večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.12.18 14:48

Jinak denní rituály jsou jak na kolovrátku stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
z92
319
3.12.18 20:59

Máme dvouleťačku a od doby, kdy jsem naznala, že večerní čtení pohádek pro ni bude přínosné a něco říkající, tak čteme. Jednu, dvě pohádky, většinou zabere při čtení, když ne, tak pak usíná sama, bez problému :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí