Úspěšná i s dítětem?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Letos mě vzali na školu, pokud jí dodělám bude to posun v mé karieře určitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem otěhotněla na střední když sem porodila tak až z měsíc mi bylo 18 let školu jsem n rok odložila poté jsem se na školu vrátila ale jen individuálně školu jsem dodělala a myslím si že s o dost lepšími známkami než před dcerou
plno lidí mi říkalo že si zničím život a plno kecu tohle říkají jen hlupáci
až dcera mě nakopla abych se víc snažila
když malé byli 2 a půl roku šla do školky a já do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na kariéře nepracuji, ale během mateřské a následně rodičovské, jsem začala studovat. Dokonce jsem během studií stačila otěhotnět a porodit dalšího potomka. Mám před sebou poslední rok, takže teď už opravdu za pár a za nějaký svůj osobní posun to určitě považuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otázkou je, co myslíš slovem kariéra…
JESTLI TO, ŽE SI ŽENA S DÍTĚTEM DOKÁŽE NAJÍT PRÁCI - PRODAVAČKA, ÚČETNÍ - NEBO NĚKOO KDO DOKÁŽE S DĚTMI ÚSPĚŠNĚ PODNIKT, NEBO VSOKOŠKOLAČKU, KTERÁ SE PO DĚTECH VRÁTÍ DO PRÁCE A POKRAČUJE V UŽ ROZJETÉ KARIÉŘE…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly Vlastně mě to zajímá tak obecně. Už to, jestli se jim práce sháněla lépe či hůř, ale taky i třeba úspěšné podnikání a jiné vyšší cíle. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak nevím jestli tomu mám říkat kariéra… ale mám práci, která je celkem jistá (pokud se to nepoloží celé, tak nemyslím, že by se se mnou chtěli loučit), peníze jsou s ohledem na další výhody dobré
možnost práce z domova, možnost domluvit skoro cokoliv, za to se očekává, že bude hotové, co má být a nebudu otravovat s tím, že jsou děti nemocné a podobně. Prostě dělej si to jak chceš a kdy chceš, podstatný je výsledek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@truelly Vlastně mě to zajímá tak obecně. Už to, jestli se jim práce sháněla lépe či hůř, ale taky i třeba úspěšné podnikání a jiné vyšší cíle.
to je podle mého individuální, podle oboru, možností hlídání, dostupnosti školek atd. atd. Já po mateřské sehnala paradoxně práci rychleji, než před tím. S dětmi jsem úplně pracovat nepřestala, dělám překlady, takže by to dost dobře ani nešlo na tolik let vypadnout z jazyka. Nastoupila jsem sice na „horší“ místo, nicméně nevadí, je to jen taková menší zastávka a hlavně si obnovím zbytek jazyků a nakonec snad dojdu tam kam chci, nikdo neříká, že na tomhle místě zůstanu věčně. E.
- Citovat
- Upravit
Já teda nemám bůhvíjakou závratnou karieru, ale jsem ve své práci spokojená. Dítě se mi narodilo v čerstvých 23 letech, vysokou jsem dodělávala, když mu byly dva roky. Na mateřské jsem si stihla udělat i řidičák, za což jsem teď hodně ráda. Po mateřské jsem nastoupila do logistiky a v tom oboru pracovala, než se objevila možnost přejít někam trochu jinam za lepší peníze. Teď pracuju zase jinde, finančně jsem na tom dobře, jsem samostatná, zkušeností mám dost a stále se učím. Ve výrobní společnosti zůstanu, logistika nákup a vše kolem je mi stále blízké a myslím, že kdybych si časem chtěla najít jinou práci, tak nebudu mít problém. Na dítě jsem mimochodem sama, s tatínkem už dva roky spolu nežijeme. A zvládám to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tali98 píše:
Zdravím
Holky, mám na Vás zkušenější takový dotaz. Lze být úspěšná i jako maminka? Možná ten dotaz zní strašně hloupě, jako že všechny maminy jsou automaticky neúspěšné, ale tak to nemyslím. Spíše mě zajímá, jestli to jde,být maminkou, ale zároveň si budovat kariéru. Společnost má takové ty zažité zvyky - udělat školu, získat dobrou práci, vdát se a teprve ve zralejším věku založit rodinu. Je tady ale nějaká maminka, která měla miminko třeba dřív, a i přesto sama během mateřství dokázala pracovat na své kariéře?
Kariéru je potřeba vybudovat před dítětem. Prostě připravit si pracovní zázemí (vlastní firmu) nebo vypracovat se na takovou pozici, kde budu pro zaměstnavatele nepostradatelná. Neznám žádnou matku, která by se vypracovala bez vzdělání s dětma na krku. Ale znám pár úspěšných žen, co zvládají kariéru i s dětma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tali98 po trech letech na bc studiu jsem zjistila ze uplatneni v oboru je minimální a celkove by me to nebavilo..rozhodla sem se ze pujdu znovu na bakalare oboru kterej me nadchnul(bylo mi tech 3let lito ale ono mi to dost pomohlo..:-)…na konci prvaku jsem prodila letos dodelala druheho bakalare
v zari nastupuji na mgr a v rijnu se tesime na druhátko
zvladla sem to bez preruseni naprosto bez problemu:-)uvidime jak ted…tohle studium je mnohem narocnejsi ale znamky mam mnohem lepsi nez sem mela na prvnim bakalari..proste už si teď nedovolim to flákat..o praci v oboru se ted bat nemusim, myslim ze vsechno je o člověku a lidech, který ma kolem sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 2 děti, první jsem měla, když mi bylo 25. Začala jsem podnikat na vysoké škole kolem 22 let, tedy již před prvním dítětem. V podnikání jsem pokračovala i během těhotenství, po porodu i po druhém porodu. Pracovní pauzu jsem neměla, po porodu jsem hned naskočila do procesu, po tom prvním to bylo hned za 14 dní a za 21 dní po porodu jsem jela pracovně do Vídně. Kojila jsem plně, první dítě rok, druhé 9 měsíců, do jejich odstavení. Kde to jde, beru děti s sebou (s hlídáním).
Skloubit se to dá, ale je to hodně náročné a chce to dobrou organizaci a pomoc okolí. Mám maminku v důchodu a dost mi pomáhá, že může hlídat podle potřeby a nebo hlídá i manžel. Se svou kariérou jsem celkem spokojená.
Anonym - osobní údaje.
- Citovat
- Upravit
@Samuše píše:
@tali98 po trech letech na bc studiu jsem zjistila ze uplatneni v oboru je minimální a celkove by me to nebavilo..rozhodla sem se ze pujdu znovu na bakalare oboru kterej me nadchnul(bylo mi tech 3let lito ale ono mi to dost pomohlo..:-)…na konci prvaku jsem prodila letos dodelala druheho bakalarev zari nastupuji na mgr a v rijnu se tesime na druhátko
![]()
zvladla sem to bez preruseni naprosto bez problemu:-)uvidime jak ted…tohle studium je mnohem narocnejsi ale znamky mam mnohem lepsi nez sem mela na prvnim bakalari..proste už si teď nedovolim to flákat..o praci v oboru se ted bat nemusim, myslim ze vsechno je o člověku a lidech, který ma kolem sebe
Je otázka, jestli zaměstnavatelé budou stát o matku s dvěma dětma i když s VŠ bez jakékoliv praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože nemám nikoho v okolí, kdo by pomohl a dítě nechci od malička odkládat k cizím lidem, má dosavadní kariéra odchodem na MD skončila. Ve stejném stylu jako před MD ji již nerozjedu. Ne že by to za jistých podmínek vůbec nešlo, ale bylo by to na úkor dítěte ať si kdo chce říká co chce. Od určitého věku dítěte se domnívám, že už to zase jde. Řekněme, když žena zvládne své reprodukční období ukončit do 25 let věku, ve 40 se už může věnovat především své kariéře. Pokud půjde do důchodu v 65 letech, má krásných 25 let na svoji realizaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tali98 myslim, ze tak uplne to nejde. Resp je dost podstatne, co si pod pojmem kariera predavaujes, pokud skutecne vrcholovy management, vlastni prosperujici firmu atd., pak to podle me nejde. Ne oboji na 100%, vetsina techto zen jde nejpozdeji koncem setinedeli zpet do „procesu“ a matkou 100% proste nejsou. Ac jsem to drive odmitala, karieru bych rekla jsem mela dobre naslapnutou, s prichodem prcka se dost zmenilo. Nedokazala bych od ni odejit po par tydnech a davat ji chuve. Jsem perfekcionista a byt matkou, ktera vnima sve dite stoji hodne casu a usili. A to rikam jako velmi racionalni clovek, nikoliv jako slunickova maminka, ktera resi jen prdiky, kasicky a dal nevidi…ale hodne zalezi na uhlu pohledu. Urcite ty „karieristky“ se jebudou povazovat za spatne matky a ani treba nebudou, jen toto je muj pohled ja vec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím
Holky, mám na Vás zkušenější takový dotaz. Lze být úspěšná i jako maminka? Možná ten dotaz zní strašně hloupě, jako že všechny maminy jsou automaticky neúspěšné, ale tak to nemyslím. Spíše mě zajímá, jestli to jde, být maminkou, ale zároveň si budovat kariéru. Společnost má takové ty zažité zvyky - udělat školu, získat dobrou práci, vdát se a teprve ve zralejším věku založit rodinu. Je tady ale nějaká maminka, která měla miminko třeba dřív, a i přesto sama během mateřství dokázala pracovat na své kariéře?