Uspokojování u 3leté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.2.13 11:46

Uspokojování u 3-leté

Ahoj holky, předem se omlouvám, že vkládám anonymně, ale jde o intimní věc mé dcery, tak to jistě pochopíte…
Dcera někdy před dvěma týdny objevila masturbaci. Chápu to, je to přirozený vývoj, ale jde o to, že by nejraději „jela“ furt. Říká tomu, že „nafukuje zadek“. Jedeme na nákup nebo jdeme ven, musím jí to většinou přerušit a ona, že to bude dělat venku nebo v krámě. Tak jí vysvětluji, že se to dělá jen doma a v soukromí.
Jde taky o to, že neměli místo ve školce (jsem na mateřský se synem) a tak jsme jí chtěli dát do soukromé aspoň na pár hodin v týdnu, aby byla v kolektivu. Jenže teď se bojím, že tam taky „pofrčí“ a nechce se mi hned první den říkat učitelce, že se uspokujuje, tak ať se na to připraví.
Chce to dělat skoro pořád a nejen v soukromí, někdy to zkouší i u tv a jednou dokonce u oběda. Jsem z toho už na palici, je furt spocená a ufuněná :zed:
Já vím, že je to normální, ale chtěla bych to nějak eliminovat, aby to nebylo stále.
Jak jste svým dětem vysvětlili, že se to nedělá pořád??? :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
3.2.13 11:51

Mám 3 letou a na toto zatím naštěstí nepřišla, ale vím ž jedna kolegyně z práce to taky řešila ale zase u syna a nějak ho to přešlo. do školky bych jí dala. moje malá jezase závislá na plyšákovi a cucá si někdy palec, nejsme schopní jí to odnaučit ale ve školce si na oboje ani nevzpomene:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
3.2.13 11:56

Já bych ji taky dala do školky. Spíš se doma nudí, tak objevuje svět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.13 12:12

Nejde mi ani tak o radu, zda dát či nedat do školky, ale spíš o radu, jak snížit frekvenci…

• Citovat
  • Upravit
3.2.13 12:13

My měli úplně stejný problém zhruba od dvou a půl roku. Bohužel před nástupem do školky na to musíte učitelku upozornit. Mě naše paní doktorka doporučila jí nepřerušovat, pokud to dělá doma. Jen zabránit tomu, aby to nedělala na veřejnosti. Jinak moje soukromá zkušenost je, pokud jí přeruším, dělá to znova a znova, dokud se neuspokojí. Dneska je malé pět a dělá to jen večer, když nemůže usnout a přes den, když se nudí. Není to nic, za to se musíte stydět. Dělají to prý všechny děti, jen některé víc některé míň. Paní doktorka mi říkala, že pokud to dneska dělá hodně, v dospělosti jsou pak velmi sexuálně náruživí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.13 12:19

@natalinka111 Díky :* Já jí právě občas přeruším… Ale i když jí nepřeruším, dokáže být zalezlá třeba i 3/4 hodiny :think:

• Citovat
  • Upravit
251
3.2.13 12:21

Frekvenci asi nesnížíš. Ona musí přestat sama. Nic s tím neuděláš. Dělala to sestřenka a doktor říkal, že když jí bude přerušovat, tak to jen tak nepřestane dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.2.13 12:26

Trpělivě citlivě vysvětlovat, že se to na veřejnosti nedělá, nenechat ji to dělat na veřejnosti, v soukromí ať si klidně masturbuje. Rozhodně netrestat, později by pak mohla mít problémy se svou sexualitou. V tomto věku prostě děti teprve začínají chápat, že se něco nedělá, začínají se stydět, takže by časem měla přestat masturbovat na veřejnosti sama. Ve školce budu mít asi hodně podnětů, tak na to nebude mít tolik čas. ;) Bylo by dobré si o tom promluvit s učitelkou ze školky, některé na to bohužel reagují nepřiměřeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.13 12:30

Moje sestra to dělala taky… Zhruba od 3 asi do 5let… Jenže jsme nikdy nepřišli na to kde vzala ten název… Že „šu*a balón…“
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
3.2.13 12:32

Ahoj holky, mate nektera zkusenost i u malych kluku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.13 12:32

Taky anonymně kvůli synovi :-)
On s tím začal později, až skoro v pěti. A několik měsíců si ho tahal v podstatě kdekoliv, kdykoliv. Nedalo se s tím dělat nic jiného, než mu stále a stále dokola a dokola vysvětlovat, že toto se dělá pouze v soukromí, když je sám. Fakt do zblbnutí. A když šel po prázdninách do školky, klidně jsem to tam řekla (ne před ním) učiteli a poprosila jsem, aby ho stejně tak upozorňovali. Učitelé byli v pohodě, se synem to trvalo ještě nějakou dobu, ale přešlo to.
Tak vydrž, je to součástí objevování světa a sebe sama v něm, dříve či později toho nechá. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.13 12:34

Tedy moje tři děti to nikdy nedělalali, ani děti kámošek, myslím takto okatě, že bych o tom věděla :) Nejsem nějak prudérní, ale rázně bych jí vysvětlila, že to patří jen do úzkého soukromí, ani před rodiči se nic takového nedělá. Pokud by neposlechla, dostala by na zadek. Myslím, že 3 leté dítě už může pochopit, že na to má být soukromí a ne např. před rodiči nebo ve školce.

• Citovat
  • Upravit
3.2.13 12:35

Opravdu to chce trpělivost a nechat jí být. Vysvětlit, že to může dělat jen doma. Hlavně se jí za to nesmát. Musíte vystihnout, kdy to dělá a takovým situacím se postupně snažit předcházet. Chvíli to trvá, ale intenzita se postupně sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.13 12:36

Rázně vysvětlovat můžete, a na zadek jim taky dát můžete. Ale nic tím nevyřešíte, budou to dělat pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
3.2.13 12:39

Ahoj, právě o tomhle se bavili v pořadu Supermama , tak jestli ti nedělá problém slovenština tak se na to podívej ;-) začíná to asi v 25. minutě

Příspěvek upraven 03.02.13 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect