Uštípnutý kousek zubu

15443
8.9.22 11:16

Uštípnutý kousek zubu

Děti se včera přetahovali o sušenky a synovi se podařilo dceři ulomit malý kousek předního zubu (je to druhý zub). Dost mě to mrzí, ale nenadělám pochopitelně nic. Dnes jsem dceru objednala k zubaři. Máte někdo s takovouto opravou zkušenosti? Doplňují to nějak? Esteticky to není téměř vidět, to bych ani neřešila, spíš mi jde o to, aby se zub nezačal kazit. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.9.22 11:22

Synovi to jen zabrousili, aby to nebylo ostré. :? Pak si zub ulomil ještě jednou větší kus a to už mu dostavěla. :?
Nicméně je zvláštní, že se zub ulomil o sušenku, ta je přece měkká. U nás to bylo o beton…

• Citovat
  • Upravit
10680
8.9.22 11:24

Já si jednou urazila malilinkej kousek jedničky dole o sklenici v hospodě…asi to bylo tak málo, že zubař vzal brusku a prostě mi jen s ní přel po zubech a dal to do roviny… roky to nedělá nic, nekazí se, nic není vidět…pokud by to bylo víc, tak bílou plombou se to dotvaruje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
8.9.22 11:27

On se zub neulomil o sušenku, ale při přetahování o sušenky :D. Syn dceru nešikovně kopnul :roll:. Nebyla jsem u toho, prý seděl na gauči a chtěl ji odstrčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
8.9.22 11:28

@Tarinka díky za reakci, kdyby se to nekazilo, tak by to byla paráda, dneska to s ní proberu, zda ten zub nemá ostrý na dotek a uvidíme, co na to řekne zubařka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 11:31

Tam není důvod, aby se to kazilo. Já se spíš bála, aby zub neodumřel, ale naštěstí se zachránil..

• Citovat
  • Upravit
3152
8.9.22 11:42

Nějak se mi olámaly přední zuby, nevím jak, kamení nejím :D, zubařka mi to obrousila a dostavila a šlus, levný to teda nebylo, ale vypadá to dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
8.9.22 11:43

Mám takhle uštípnutý miniatrní kousek jedničky. Vidět to není, ale když pokousací plošce zubu přejedu, je tam znát prohlubeň. Nikdy jsem s tím žádný problém neměla, zubařka mi jen zbrousila ostrou hranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
8.9.22 11:46

Díky, holky, dost jste mě uklidnily. Já se bála, že jí tam bude dělat plombu, ale to by asi ani nešlo na tak malé části zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2731
8.9.22 12:26
@Adaneli píše:
Děti se včera přetahovali o sušenky a synovi se podařilo dceři ulomit malý kousek předního zubu (je to druhý zub). Dost mě to mrzí, ale nenadělám pochopitelně nic. Dnes jsem dceru objednala k zubaři. Máte někdo s takovouto opravou zkušenosti? Doplňují to nějak? Esteticky to není téměř vidět, to bych ani neřešila, spíš mi jde o to, aby se zub nezačal kazit. Děkuji moc.

Nevím, jak to řeší v Česku, ale tady v US aktuální zkušenost:
syn před měsícem uklouzl ve vaně a praštil se do pusy stylem, že si ulomil kus přední jedničky (taky druhý zub). Pátek večer, první možný termín u zubaře úterý. Hned na první návštěvě mu to zbrousili a vyplnili tak, že to vypadá jako normální zub. Od té doby jsme tam byli ještě 2×, vždy na dobrušování a vyhlazování, teď nás čeká třetí návštěva, prý finální (poslední výbrus a úprava barvy). Ale zub je plně funkční a nikdo by neřekl, že se dítěti stala tahle nehoda.

Přikládám fotky, těsně před prvním zákrokem a druhá po první návštěvě, kdy zub vybrousili a doplnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
8.9.22 12:29

@Sunlight515 díky za reakci, to měl syn hodně, dcera to má opravdu jen malinkatý kousíček. Spravili mu to pěkně :palec:. Na netu jsem četla, že když ten ulomený kus zubu najdeš, dáš ho třeba do vody, aby nevyschl a jdeš co nejrychleji k zubaři, tak ho zubař dokáže i nějak přilepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2731
8.9.22 12:35

@Adaneli Ten kousek zubu jsem si vzala s sebou, jestli ho použijí, ale zvolili metodu doplnění. Nicméně zub plně funkční, chroupe s tím všechno, i ořechy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
8.9.22 12:41

@Sunlight515 tak to je super, že mu to drží  :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
5.10.22 22:08

Holčiny, tak uštípnutý růžek zubu máme spravený a můžete hádat cenu :roll:. Nemá na to kousat nic tvrdého, aby jí to neupadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák