Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Děti se včera přetahovali o sušenky a synovi se podařilo dceři ulomit malý kousek předního zubu (je to druhý zub). Dost mě to mrzí, ale nenadělám pochopitelně nic. Dnes jsem dceru objednala k zubaři. Máte někdo s takovouto opravou zkušenosti? Doplňují to nějak? Esteticky to není téměř vidět, to bych ani neřešila, spíš mi jde o to, aby se zub nezačal kazit. Děkuji moc.
Synovi to jen zabrousili, aby to nebylo ostré.
Pak si zub ulomil ještě jednou větší kus a to už mu dostavěla. ![]()
Nicméně je zvláštní, že se zub ulomil o sušenku, ta je přece měkká. U nás to bylo o beton…
Já si jednou urazila malilinkej kousek jedničky dole o sklenici v hospodě…asi to bylo tak málo, že zubař vzal brusku a prostě mi jen s ní přel po zubech a dal to do roviny… roky to nedělá nic, nekazí se, nic není vidět…pokud by to bylo víc, tak bílou plombou se to dotvaruje…
On se zub neulomil o sušenku, ale při přetahování o sušenky
. Syn dceru nešikovně kopnul
. Nebyla jsem u toho, prý seděl na gauči a chtěl ji odstrčit…
@Tarinka díky za reakci, kdyby se to nekazilo, tak by to byla paráda, dneska to s ní proberu, zda ten zub nemá ostrý na dotek a uvidíme, co na to řekne zubařka.
Tam není důvod, aby se to kazilo. Já se spíš bála, aby zub neodumřel, ale naštěstí se zachránil..
Nějak se mi olámaly přední zuby, nevím jak, kamení nejím
, zubařka mi to obrousila a dostavila a šlus, levný to teda nebylo, ale vypadá to dobře
Mám takhle uštípnutý miniatrní kousek jedničky. Vidět to není, ale když pokousací plošce zubu přejedu, je tam znát prohlubeň. Nikdy jsem s tím žádný problém neměla, zubařka mi jen zbrousila ostrou hranu.
Díky, holky, dost jste mě uklidnily. Já se bála, že jí tam bude dělat plombu, ale to by asi ani nešlo na tak malé části zubu.
@Adaneli píše:
Děti se včera přetahovali o sušenky a synovi se podařilo dceři ulomit malý kousek předního zubu (je to druhý zub). Dost mě to mrzí, ale nenadělám pochopitelně nic. Dnes jsem dceru objednala k zubaři. Máte někdo s takovouto opravou zkušenosti? Doplňují to nějak? Esteticky to není téměř vidět, to bych ani neřešila, spíš mi jde o to, aby se zub nezačal kazit. Děkuji moc.
Nevím, jak to řeší v Česku, ale tady v US aktuální zkušenost:
syn před měsícem uklouzl ve vaně a praštil se do pusy stylem, že si ulomil kus přední jedničky (taky druhý zub). Pátek večer, první možný termín u zubaře úterý. Hned na první návštěvě mu to zbrousili a vyplnili tak, že to vypadá jako normální zub. Od té doby jsme tam byli ještě 2×, vždy na dobrušování a vyhlazování, teď nás čeká třetí návštěva, prý finální (poslední výbrus a úprava barvy). Ale zub je plně funkční a nikdo by neřekl, že se dítěti stala tahle nehoda.
Přikládám fotky, těsně před prvním zákrokem a druhá po první návštěvě, kdy zub vybrousili a doplnili.
@Sunlight515 díky za reakci, to měl syn hodně, dcera to má opravdu jen malinkatý kousíček. Spravili mu to pěkně
. Na netu jsem četla, že když ten ulomený kus zubu najdeš, dáš ho třeba do vody, aby nevyschl a jdeš co nejrychleji k zubaři, tak ho zubař dokáže i nějak přilepit.
@Adaneli Ten kousek zubu jsem si vzala s sebou, jestli ho použijí, ale zvolili metodu doplnění. Nicméně zub plně funkční, chroupe s tím všechno, i ořechy ![]()
Holčiny, tak uštípnutý růžek zubu máme spravený a můžete hádat cenu
. Nemá na to kousat nic tvrdého, aby jí to neupadlo.