Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
asi před rokem jsem povolila dětem křečíka a on včera utekl. Až když utekl, zjistila jsem, že se ho vlastně bojím a je mi děsně nepříjemný pocit, že běhá po domě. Křečík v kleci-miláček, křečík mimo klec - nepřítel.
Prosím, co mám dělat? Dnes jsem vytřela celý dům, ale žádné bobky jsem nenašla. Teď tady dole v patře sedím úplně v tichu, ale neslyším žádný šramot…Myslíte, že mohl proběhnout ven dveřma? Už vám někdy utekl křečík a nechytili jste ho? Co se stalo? Mohl vyběhnout nahoru do patra po schodech? Je mi z toho fakt divně…
@aaaabcde píše:
Dobrý večer,
asi před rokem jsem povolila dětem křečíka a on včera utekl. Až když utekl, zjistila jsem, že se ho vlastně bojím a je mi děsně nepříjemný pocit, že běhá po domě. Křečík v kleci-miláček, křečík mimo klec - nepřítel.
Prosím, co mám dělat? Dnes jsem vytřela celý dům, ale žádné bobky jsem nenašla. Teď tady dole v patře sedím úplně v tichu, ale neslyším žádný šramot…Myslíte, že mohl proběhnout ven dveřma? Už vám někdy utekl křečík a nechytili jste ho? Co se stalo? Mohl vyběhnout nahoru do patra po schodech? Je mi z toho fakt divně…
Utekl mi, schoval se za kuchynskou linku
za dva dny sem ho chytla…horsi bylo kdyz se nam po byte promenadoval 2,5 mesice had
ale taky jednoho dne vylezl
![]()
Příspěvek upraven 27.01.20 v 21:12
Jo, uz nam krecek utekl. Mamku potom v noci pokousal. ![]()
Ne, delam si legraci.
Krecka se bat nemusis, ale muze vam kdekoli nakalet a predevsim neco rozkousat, treba kabely, takze se snazte ho to nejdriv chytit.
Nastrazila bych suchy chleb…kdyz ho zacne ohlodavat, tak to uslysis a chytnes ho ![]()
A že jich bylo ![]()
Chce to na viditelné místo nastražit vodu a jídlo a číhat nejlépe v noci ![]()
On někde bude ven by se nejspíš v té zimě nevydal
většinou někde kolem jídla, pod linkou, ve spizi atak se bude držovat. Já bych se nejvíc bála že někde rozkouše kabely.
@aaaabcde nejlepsi je dat do kyblu zradlo a na jeho okraj desku-krecek spadne dovnitr a uz nevyleze. Nemusis cihat a cekat…
A stalo se, že utekl a už jste ho nenašli? Nechápu, proč není slyšet…Každý večer jinak dělal randál neskutečný…
Vůbec jsem do včerejška netušila, že se tak bojím hlodavců…Mám fakt paranoické představy, že si dám ráno nohu a do boty a on tam bude…Nebo, že vyleze na linku, či do spíše a ohlodá jídlo…Dnes jsem si celý den nemohla vzít žádné jídlo, je mi úplně zle z představy, že nám běhá po domě myš..Co když vleze do sedačky a už nevyleze?
Nám utekl několikrát, většinou večer slyšíš šustění, pohyb. Prosvit baterkou rohy, za skříněmi a tak.
Je to zajímavé ale nas byl taky za lednici a pak za linkou. Manžel byl moc rád, když odtahoval sporák, aby se dostal za linku… ![]()
@aaaabcde píše:
A stalo se, že utekl a už jste ho nenašli? Nechápu, proč není slyšet…Každý večer jinak dělal randál neskutečný…
Vůbec jsem do včerejška netušila, že se tak bojím hlodavců…Mám fakt paranoické představy, že si dám ráno nohu a do boty a on tam bude…Nebo, že vyleze na linku, či do spíše a ohlodá jídlo…Dnes jsem si celý den nemohla vzít žádné jídlo, je mi úplně zle z představy, že nám běhá po domě myš..Co když vleze do sedačky a už nevyleze?
Najdes ho, ceka az utichne domácnost a potom vyrazi na pruzkum…nastraz nejaky ten tvrdy chleb nebo rohlik at ho slysis a jak sem psala, pokud je ta moznost ze utekl do kuchyne, bude tam pac za kuchynskou linkou jsou prpste poklady, kde se nazere ![]()
Utekl několikrát, byl jen v bytě, ven ne. Vyšší mísa, nebo kbelík, do toho jídlo, k tomu nějakou lať, aby se tam překlopil, ven nevyleze.
Na noc na několik míst v bytě kýbl do něj nějaké prkno a na něj cestičku s něčím dobrým. I na to dno kýble. Půjde po žrádle a ráno ho tam máte
chytali jsme tak křečky i myši
Nam tenkrát utek svinak syrskej krecek, prokousal se zdi do koupelny pod vanu, nakonec ho dohnal hlad, hajzla, spadnul do koše a nemohl ven, ráno vyhazuju pytlik od cake a z koše zevli Růžena… Takový sofistikovaný pasti jsme licili!
Pak dostala infarkt v tom kole běhacim. Zlatý tlustý morčata 😁
@aaaabcde
Ano, stalo. Utekl (otevřel si sám klec, dodnes nevíme, jak se mu to povedlo) a nikdy už ho nikdo neviděl. ![]()
Je to už X let. Známý našel křečka po půl ruce, když mu před tv utíkal s kouskem rohlíku v puse. Známá zase měla křečka a ten si sám otevřel taky klec, samozřejmě o tom nevěděla a v noci ji vzbudilo, že jí něco utíkalo přes obličej a on křeček. ![]()
Křeček je aktivní hlavně v noci. Tak bych nastražila tvrdý chléb a v noci číhala a měla uši nastražený. ![]()