Utekl mi křeček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2472
28.1.20 20:17

Je něco nového? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
28.1.20 20:18

@evill
Už jsem to někde viděla, ale pobavilo. :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22027
28.1.20 20:30

Taky se traduje, že křeček při útěku spolknul magnet a našli ho po letech vysušeného, přicvaklého zezadu radiátoru.
Kamarádce utekla křečice, o které ve Zverimexu tvrdili, že je to kluk a v sedačce si prokousala hnízdo a do něj porodila mladé.
Jednou nám ve škole učitel líčil, že je nevyspaný, protože v noci číhal na křečka, který utekl do šachty za wc, jak byly společné rozvody v paneláku, tam se mu líbilo, takže se ho učitel nedočkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
28.1.20 20:38
@mado píše:
Taky se traduje, že křeček při útěku spolknul magnet a našli ho po letech vysušeného, přicvaklého zezadu radiátoru.
Kamarádce utekla křečice, o které ve Zverimexu tvrdili, že je to kluk a v sedačce si prokousala hnízdo a do něj porodila mladé.
Jednou nám ve škole učitel líčil, že je nevyspaný, protože v noci číhal na křečka, který utekl do šachty za wc, jak byly společné rozvody v paneláku, tam se mu líbilo, takže se ho učitel nedočkal.

Stejnou cestou se k nám kdysi křeček přistěhoval. Tak jsme ho ubytovali v akváriu a dali mu jméno Adéla, protože k nám dorazila právě na tu Adélu. Asi po půl roce u nás byla sousedka, kouká do akvária, a že ten křeček vypadá stejně jako ten její, co jí v létě utekl. No, byla to ta jejich křečové, tak jsme jí zase vrátili. Vtipné bylo, že i oni ji měli pojmenovanou Adélka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24004
28.1.20 20:39

Vybavil se mi můj křeček z dětství, kterýho jsem mohl upálit zaživa…
V zimě jsme odjeli v pátek odpoledne k prarodičům, návrat v neděli večer. Před odjezdem jsem zásobil křečka žrádlem a vodou, naložil ve sklepě kotel uhlím, přivřel klapku, aby hořel pomalu a odjeli jsme. Mrzlo jako prase, když jsme se vrátili v neděli domů, v baráku asi 12 stupňů. Já jakožto nejmladší člen rodiny měl za úkol zatopit…
Prvně jsem se šel pozdravit s křečkem, ale ten se vůbec nehýbal, byl úplně tuhej… Položil jsem ho na krbovou římsu s tím, že jak rozhodla rodinná rada, až roztopím kotel, přidáme milého zesnulého do kotle na uhlí a uspořádáme mu důstojnou kremaci…
Při čištění kotle a zatápění jsem křečka pustil z hlavy, povečeřeli jsme, sedli k bedně a asi tak hodinu po příjezdu, kdy už byla teplota v domě kolem dvacítky, slyšíme podivný šramot. Na to jsme zjistili, že zapomenutý zesnulý křeček se probudil z hibernace a tehdy mu má zapomnětlivost vlastně zachránila život… :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.3.20 09:42

Nám utekl kdysi křeček, nikde nebyl a asi druhý den se ozvala sousedka co bydlela pod námi o dvě patra níž, že jim běhá po bytě. Takže jsme ho dostali v pořádku zpět. Utekl stoupačkami, ne po schodech. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
18.3.20 10:30

Naše Gábina taky byla útěkářka :lol: jednou utekla tehdy ještě příteli, dnes manželovi, když jsem byla na operaci s kolenem a nemohl ji najít celý ty 4 dny. Jen co jsem se vrátila, milovaná Gábi vylezla a nechala se pomazlit a vrátit do klece :D byla jsem fakt na měkko :lol: :srdce: pak umřela na nějaký nádor u zadečku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
N71
3
13.4.20 00:41
@aaaabcde píše:
Dobrý večer,
asi před rokem jsem povolila dětem křečíka a on včera utekl. Až když utekl, zjistila jsem, že se ho vlastně bojím a je mi děsně nepříjemný pocit, že běhá po domě. Křečík v kleci-miláček, křečík mimo klec - nepřítel.
Prosím, co mám dělat? Dnes jsem vytřela celý dům, ale žádné bobky jsem nenašla. Teď tady dole v patře sedím úplně v tichu, ale neslyším žádný šramot…Myslíte, že mohl proběhnout ven dveřma? Už vám někdy utekl křečík a nechytili jste ho? Co se stalo? Mohl vyběhnout nahoru do patra po schodech? Je mi z toho fakt divně…

Po domě rozmísti mističky s jeho oblíbeným jídlem, ale nejlépe s tuňákem (je hodně aromatický). A až v jedné z mističek v místnosti zmizí tuňàk, tak víš kde je. Pak (když víš v jaké místnosti se nachází) tak udělej “past”. Vem nějakou vysokou misku a dej tam něco po čem by do misky mohl vlézt + do té velké vysoké misky dej trocha tuňáku. Křeček do ni spadne a chytí se. Pravidelně to kontroluj!! Křeček by ram neměl být dlouho!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
13.4.20 07:36

Tak snad nedopadl takhle ;)) https://youtu.be/cAQgH_gjY7E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
13.4.20 08:27

Našel se křeček?
@wendy, o tom magnetu tu někdo psal, jen prý se přcucnul na lednici. Asi to bude zase nějaká „urban legend“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.7.24 01:38

Dobrý den dnes nám utekl křeček neboli v nedeli a dnes dcera ho nasla za oknem jak se snaží dostat domu diky bohu ze si ho všimla🙏🏻, křeček se ale chová divne dala ho mezi ostatní jako vždy a jelikoz měla malé krecky tak jsme ji tam dali ale nejí až na jednu tyčinku, nepije a ani jich si nevšímá což je divné tak jsme ji radsi dali zvlášť a byla silnější a ted jw taková hodně hubená ale porad nevíme co s ni muže byt nevěděl by nekdo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová