Utěšení plačícího dítěte

10
22.2.25 20:19

Utěšení plačícího dítěte

Ahoj, máme třítýdenního chlapečka, ale uspat ho trvá dlouhé hodiny (asi odpadne vysílením). Uklidní se jenom u prsu, kde dokáže žužlat klidně hodinu. Potom je gumový, ale jakmile ho dám přes rameno, aby si ukrknul, tak se probere a háže hlavičkou ze strany na stranu, jak zase hledá prso a vzteká se. Přiložím ho k druhému a zase to trvá dlouhé desítky minut, než se uklidní. Potom se začne vztekat, protože mu poklesne proud mlíka a tahá prudce za celou bradavku.
Druhá metoda, která ho uklidní, je to, když mu dáme teploměr do zadku, abychom mu uvolnili možný tlak v bříšku. Někdy něco vyleze, jindy ne, ale uklidní ho to vždy.. Potom si ho vezmeme zase k sobě, abychom ho z přebalováku někam přenesli nebo jen měli u sebe, ale opět spustí svoji sonátu.
S manželem se střídáme v nošení a utěšování, chodíme po bytě sem a tam, vozíme ho v kočárku přes práh, střídáme polohy držení miminka, snažíme se být maximálně v klidu, když jsme s dítětem v kontaktu. Když mám odstříkané mlíko, tak mu ho dám, aby neměl hlad, když pořád hledá, otevírá pusinku a žužlá si ruku… Dudlík nechce. Nosítko nechce, Pevně zabalit ho nezvládáme, má sílu a rozhazuje rukama.
Celé noci prohledávám internet a hledám, co zlepšit, abychom se všichni vyspali a abych zvýšila produkci mlíka, pokud je problém tam.
Nechci ho nechávat se vyřvat, ráda bych mu pomohla, ale už mě nic nenapadá. Je to na palici a z toho křiku a nedostatku spánku mám migrény… Vím, je to novorozenec, chce kontakt, ale ani v náručí není v klidu.
Máte prosím nějakou radu, která vám pomohla? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1539
22.2.25 20:37

Je nutne nechat odkrkavat? My jsme odkrkavali jen pokud byl neklidny u prsu. Kdyz u nej usnul, jen jsem opatrne prenesla do postylky az byl tuhy. Nez usnul, koukali jsme s muzem na film, nebo jsem si cetla, proste jsem odpocivala. Kdyz dudlani bylo moc, tak jsem v polospanku menila prso za dudlik a nechala pritisknuteho u prsa dokud nevytuhnul.
Zaroven jsem se snazila pomoct s vyprdenim nekdy po koupani, ale maly na to moc netrpel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
22.2.25 20:40

To je to šestinedělí, u nás to bylo podobné, hlavně teda v podvečer, to malá plakala třeba i 3 hodiny-měla ty tříměsíční koliky. Na tohle nám pomohly probiotika.
Tak jestli ho uklidní teploměr v zadku, jestli ho taky netrápí prdiky. Ale moc to nedělej, ať si na to nezvykne a pak se sám nevykaka.

A on je blinkaci? Pokud ne, tak bych ho asi tím odruhnutim nebudila, ať se vyspinka. Moje malá blinkaci je, přes den ji odrihnout nechávám, ale když usne, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.2.25 20:41

A proc ho tedy budite odkrkavanim? Je to jen zvyk, nic vic. Realny efekt to nema.

A proc dostava odstrikane mleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
22.2.25 20:48

@Elenaki nemáte sílu zabalit 3týdenní dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
22.2.25 21:04
@Elenaki píše: Více

Masáž bříška, cvičení s nožičkama, úprava stravy u tebe, aby to nenadymalo, zkoušela jsi? Jak tě může přeprat miminko, když ho chceš zabalit? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.2.25 21:18

Tak on mě nepřepere, ale když se snažím utáhnout hadr napevno, ruce vždy nějak po čase vytahá ven a potom má reflexy.
Dneska si odkrknul, ale po položení na záda po dvaceti minutách klidu se začal vrtět a mlíko mu vylítlo pusou i nosem.
Moje strava je pestrá (mléčné výrobky, ovesné vločky, mandle, vejce, avokádo, ovoce a zelenina, celozrnné pečivo, brambory, maso,…). Po porodu se snažím jíst zdravě a pít 2-3 l tekutin denně vč. kojícího čaje.
Teď se odtrhnul od prsu sám po 40 minutách, byl tuhý. Odkrkávat jsem nenechala. Položila jsem ho do postýlky, abych si odskočila na záchod. A do dvou minut zase začal plakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
22.2.25 21:25

Pečivo máš denně několikrát? A čerstvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
22.2.25 21:27

No jo, tak třeba tě potřebuje cítit. Neboj, to bude lepsi po tom šestinedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
22.2.25 21:29

Nedávej do postýlky, ležte spolu. Váhu má zatím v pohodě? Když tahá, jestli mu MM stačí a není to třeba málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.2.25 21:53

@Dahlia0409 K večeři třeba 2 plátky chleba z místní pekárny s cottagem nebo lučinou + okurka/paprika/ledový salát. K snídani jogurt s vločkami, rozinkami, banán…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
22.2.25 21:59

Takže čerstvé pečivo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.2.25 22:01

@Dahlia0409 Do společné postele ho sem tam v noci dám, ale potom jsem pořád v jedné pozici a budím se se strachem, abychom ho nezalehli. Jednou měl do mě tak zabořenou hlavu, že jsem se lekla, jestli ještě dýchá. Je to první děcko, tak stále hledám cestu a názory. Předem si člověk načte spoustu informací a tipů od jiných maminek i odborníků, ale až realita mě proklepne, kdy tápu. Těhotenství i porod byl byly náročné, v porodnici každá sestra řekla jiný názor, potom člověk přijde domů a neví, co má dělat, tak opatrně zkouší, co se kde dočetl. Kluk se narodil skoro čtyřkilový, přibírá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123

@Elenaki mea jsem takové dítě, prostě každé odložení znamenalo do 3 minut byl vzhůru ve dne v noci. Rada byla ho prostě neodkládat.

Jiné dítě nemělo rado moje mléčné výrobky, bolelo ho pak břicho. Tak jsem je nejedla.

Některá miminka prostě večer pláčou. Nemusí jít ani o koliku, ale jsou to prcci a prostě je toho na ne hodně.

Pokud se uklidní teploměrem, tak bych řekla bříško.
Zkusila jsi vysadit ten kojící čaj? Některým dětem může vadit.
Zkoušeli jste bílý šum?
Probiotika?

Některá miminko jsou víc náročnější a některá míň. :kytka:

Jo s tím teploměrem jsem četla, že už to není pravda. Ja bych ho trápit nenechala a zkusil cvičit, nosit v poloze, pecky.
Jo a spící mimino bych nedávala přes rameno odříznout, pokud není extra blicí. Je jasný, že se vzbudí. :kytka:

Příspěvek upraven 22.02.25 v 22:02

• Citovat
  • Upravit
10
@Dahlia0409 píše: Více

Ano, ne rozmražené ze supermarketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...