Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera to tak měla do roka. Pak sama už chtěla kontaktu méně a v roce a půl spala za mé přítomnosti ve své postýlce.
Na tohle je nejlepší přes den používat kvalitní a vhodné nosítko nebo šátek. U syna to pomáhá a polovinu noci pak spí na mně.
Taky jsme resili. Nakonec jsem ji uspavala u sebe v posteli na prsu a kdyz usnula, nenapadne jsem se potajmu odplizila. Pak jak mela 3-4 mesice, zacalo se to zlepsovat. Ona ta miminka jsou prvni 3 mesice takove opicky, lepidla, potrebuji neustalou blizkost maminky a byvaji neodlozitelna, pak se to ma tendenci zlepsovat
To musí být náročné, s tím jsem se vůbec nesetkala, ale snad to brzo přejde. Držte se. Každé miminko je jiné, na to asi rada není. Jinak do nosítka jsem ještě tak malé mimčo nedávala.
Taky to u nás tak bylo - a víš co? Je to jedna z mých nejkrásnějších vzpomínek.
Mimčo spinkalo na mně, zatímco já sledovala seriál. Miminku jsou dva měsíce, nebuď na sebe moc tvrdá ohledně „dělání něčeho“. ![]()
Edit - přejde to, u nás to bylo myslím tak kolem 4. měsíce. ![]()
Syn se v kočárku touhle dobou taky začal brzy budit…musela jsem kočár zakrýt. Už mu vadilo světlo
Mám to o něco lepší, odložený vydrží přes den cca 15 minut
Času, kdy spí, jsem teď začala využívat ke čtení- knížky v ruce neudržím, mobil jo takže jsem si nakoupila do aplikace knížky a čtu.
Uklízím, když si ho vezme manžel ven, vařím v jeho bdělých oknech (je v lehátku/pod hrazdičkou). Staršímu se věnuju na procházce (v kočárku mladší spí), nebo když mladší spí-povídat si/stavět lego jde i tak, jiné činnosti doma děláme zas v bdělém okně mladšího.
@Anonymní píše: Více
Kluk tak na mě prospal šestinedělí vc noci. Holka 4 měsíce a pak byla ochotna na první ranní jít do kočáru a zbytek mamahotel
Ahoj maminky.
Moje 2mesicni miminko vyzaduje jen kontaktni spanek pres den. Musi usnout na me nebo v naruci a jakmile polozim je za 3 minuty vzhuru. Obvykle uspavani jeste predchazi 20 minutovej plac.
V kocarku se mi taky uz zacina budit, do ted prospal i vecnost.
Myslite, ze zacne spat nekdy v postylce pres den? Takhle vubec nic neudelam