Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Před 12 oběd a pak spát ![]()
Ps: vstávačka v 7 fakt není OPRAVDU BRZO. Mě v tomhle věku jeden z dvojčat strašil v 5:30
🤦🏼♀️
Najed na 1 spanek od 12. hodin.
Vstávání v půl sedmé je krásné…u nás to v tuhle dobu spíš v 5 ráno ![]()
No tak bud mu posun vecerku a nech 2 spanky nebo zkus uspat kolem 12. a uloz ho vecer driv k nocnimu spanku. Myslim, ze ti sam ukaze, zda mu jeden bude vyhovovat - pokud ne, tak by se to casto projevi na zhorseni nocniho spanku a odpoledni mrzutosti ditete.
Velmi brzo v pul sedme me tedy pobavilo, u nas se vstava kolem 4:40 ![]()
Brzo je u nás v 3 ráno
spí ti luxusně. Záleží kdy chceš ukládat večer. Buď posunout večerku a nebo dát už jeden spánek.
Jak píšou holky, zkus to protáhnout a ať jde spát po obědě prostě, a pak podle toho upravit večerku. Proč jde spát v osm, když stejně trvá hodinu než usne? ![]()
V 11 měsících malý vstával kolem sedmé, půl osmé, v 11 oběd, pak spánek cca do 13:30, pak ven a kolem 16:00 si dal hodinku, hodinku a půl spánek a kolem půl deváté, devaté večer spát. I teď ve dvou letech si někdy dáchne dvakrát a večer usíná dobře a spí většinou celou noc. Na něm ale poznáme kdy je ta správná chvíle na ulehnutí, aby to nebylo brzy ani pozdě
@Dahlia0409 v 8 chodíme do postele, někdy usne hned, někdy za 10min a někdy fakt to trvá i hodinu, jak kdy, ale poslední dobou je to teda doba než usne, tak nevím jestli je to tím spánkem přes den, jestli ho nemá moc, spí dvě hodiny, ale některé mimča jsem četla že spí i dýl, tak já nevím
popravdě jsem na nohou celý den a jsem fakt ráda že v 9 večer už prostě spí a já mám aspoň ty dvě hoďky pro sebe ![]()
@anavi13 tak to se mi někdy vzbudí ve 3-4 ráno, ale nakojím a naštěstí vždy usne, minulý týden se vzbudil v půl 5 a nechtěl spát, do 5:15 byl vzhůru a to jsem teda měla co dělat abych neusla dřív jak on, takže asi jo, spí dobře, na to co tady čtu že vstávají ve 3 nebo v 5 tak můžu zaklepat ![]()
@Luminance tak to je brzy, to bych byla asi jak zombie, každopádně zkusíme a uvidíme, ale on je mrzutý i tak poslední dobou, venku 1,5 hod a budím ho, myslím že by spal i ty dvě, ale dopo má 30min, takže by za den měl 2,5 hod naspáno a to já nevím jestli není moc aby zas nespal hůř večer…no je to hrůza, zlaté časy kdy byl novorozenec a spal mi co hodinku a nic takového jsem neřešila ![]()
Dcera přešla postupně na jeden spánek někdy ve 13 nebo 14 měsících.
Někdy šla spát už v 11, někdy ve 13. Řídila jsem se i podle jejích potřeb. V necelých 2 letech už začala někdy i ty odpolední spánku bojkotovat. A ve 2,5 nespala skoro vůbec.
Nejmladsi najela na 1 spanek cca v 7.5m, starsi deti okolo 12m. Ale holky mi usinaly po 23. hodine, dokud nezrusily denni spanek vubec - nastesti starsi ve 2r, mladsi uz okolo 18m. Syn naopak vstaval okolo 5:45 a to se nezlepsilo, ani kdyz denni spanek vypustil. Doted vstava nejdriv, ale uz se to da, o vikendu az po 7, nekdy dokonce i v 8 (bude mu 11r
).
@Anonymní píše: Více
Tak že byste šli lehnout rovnou až ve 20:30, nebo ve 21h, než tak dlouho čekat v posteli, až konečně usne ![]()
Tak dej spinkat po obědě klidně mezi 12-13h uvidíš jak dlouho bude spát. Dcera když jsme přešli na jeden spánek dávala i tři hoďky. A když jsme předtím měli dva tak to bylo po půl hodinách
Zdravím maminky
nebo jak to máte vy prosím? V tomto věku.. děkuji za každé rady
Potřebovala bych se Vás zeptat, mám syna, za 5 dnů 11m. A má dva spánky, vstává kolem 7 ráno a dřív měl první spánek kolem 9-9:30 půl hodinky, jenomže teď se to protahlo a usíná až kolem 11 až 11:30, a ve 14hod chodím každý den ven, kde má druhý spánek, jenomže bdělé okno mezi prvním a druhým je poměrně krátký, takže mi usne až kolem 14:30, někdy později a spí hoďku a půl, kolem 16h vstává, večer chodí spát v 8, ale trvá mi fakt hodinu ho uspat, večer se častěji budí, myslíte že je čas přejít na jeden spánek odpoledne? Kdyby vstával později tak je to jasný ale vstává opravdu brzo, někdy už v půl 7, a že by vydržel vzhůru až do těch 2 právě nevím