Utrácíme hodně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Markéta80 píše:
@Šmoulice a ona přemýšlí jestli to neni moc, by mě zajímal týdenní jídelníček. nemyslim si ž nakupuji blbosti ale do 5ti jsem se vešla v době když jsme byli jen 2
No mne tehdy kolega v praci presvedcoval, ze utrati za tyden tak 500-600,– na jidle.
Pravda byli tedy 2, ale stejne.
To ja jsem tedy hospodynka bridil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna minuly mesic jsem si zapisovala vsechny svoje vydaje, abych vedela kam ty penize mizi. Jsme dva dospeli ( manzel podnika, ji vetsinou doma i svaciny) jedno batole a dva psi.
Potraviny 6900
Drogerie 600
Pleny 980
UM 1200
Kapsicky, krupky.. 350
Psi krmeni 3500
Psi veterinar 2500
Pausal 1500
Internet 400
Ockovani prcek 450
Zabava (hernicka, kafe) 350
Obleceni prcek 390
Lekarna 870
Moje boty 1400
Kdyz si to clovek zapise a potom vidi, ty castky, tak se mu chce brecet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
@Eemii lze sehnat jídlo i za dobrou cenu…kdyby měl každý kupovat kvalitní potraviny tak nevyjde nikdo..navíc některé potraviny nejsou ani tak kvalitní jak tvrdí…
Samozrejme, sama tak nakupuji. Kvalitni potravinou myslim treba sunku, opravdovy jogurt bez skrobu, dobre ovoce, zeleninu, ryby, testoviny ne za 10 Kc, atd..Kvalitni neznamena predrazene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebepe píše:
Zrovna minuly mesic jsem si zapisovala vsechny svoje vydaje, abych vedela kam ty penize mizi. Jsme dva dospeli ( manzel podnika, ji vetsinou doma i svaciny) jedno batole a dva psi.Potraviny 6900
Kdyz si to clovek zapise a potom vidi, ty castky, tak se mu chce brecet.
Drogerie 600
Pleny 980
UM 1200
Kapsicky, krupky.. 350
Psi krmeni 3500
Psi veterinar 2500
Pausal 1500
Internet 400
Ockovani prcek 450
Zabava (hernicka, kafe) 350
Obleceni prcek 390
Lekarna 870
Moje boty 1400
Když na to tak koukám, můžu být vděčná, že nemáme psa. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem se čtyřmi lidmi s jídlem někde na 8tis., a to máme část zeleniny a ovoce vlastní, a často dostaneme „výslužku“ od našich (např. odjíždíme s jídlem na druhý den a kupou banánů pro děti apod.). Níž se nedostanu a ani nechci, na mléčných výrobcích se třeba ušetřit dá hodně (kupujeme půlkilové bílé jogurty Hollandia v akci za 13Kč, takže 2,60Kč/100g, oproti tomu známá jede pro dítě jen v Pribináčkách a podobných dezertech, kde jí to vyjde bez akce kolem 15Kč/100g), ale např. teď jsem dala pár tisíc za hovězí maso přímo z farmy (s kupovaným se nedá srovnávat a pro děti je železo z masa podle mě důležité), kupuju čerstvé ryby (to je taky zásah do rozpočtu) apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca82 záleží co jí, pokud na víc nemají tak dospělý přežije i za málo ale s dětmi? vidim to u nás jak hlavně nejmladší furt něco tahá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
Teda máme taky psa…ale nechápu lidi, kteří si koupí psa za 5tisíc a do něho vrazí ještě dalších 10 za blbou operaci…a to nepočítám další náklady..
Tak když už ho máš, co s ním jiného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne to prijde jako nejakej vanocni fake. Hodim schvalne nizkou sumu, utecu a pak se bavim za monitorem
je to napsane vylozene provokativne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na příští rok jsem si dal závazek neutratit víc jak 30 000kč. za energie ( 3000kč), palivo ( 4000kč)a jídlo s oblečením, léky, drogérka…
Tož su zvědavej jestli to zvládneme.
Příspěvek upraven 21.12.16 v 11:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lauraka píše:
Mne to prijde jako nejakej vanocni fake. Hodim schvalne nizkou sumu, utecu a pak se bavim za monitoremje to napsane vylozene provokativne.
Nemusí to být fake, kamarádka se vejde jídlo+drogerka+UM+pleny+doprava do školy+oděv atd… do 8tis. Ale jedí těstoviny s gothajem, rajskou s rýží atd… Jsou 4. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
Teda máme taky psa…ale nechápu lidi, kteří si koupí psa za 5tisíc a do něho vrazí ještě dalších 10 za blbou operaci…a to nepočítám další náklady..
A ja nechapu lidi, co nedovedou pochopit, ze pro nekoho je pes clen rodiny a nenechaji ho jen tak pojit.Diky Bohu, si vetsina rozumnych lidi, porizuje zvire s tim, ze kdyz bude treba, budou do nej investovat penize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
Takže když pes onemocní, co s ním uděláte? Necháte ho utratit? Nebo ho majznete sami? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my jsme 3 a od doby kdy má manžel zdravotní problémy a je na neschopence - již třičtvrtě roku tak se vším všudy musíme i s mým rodičakem vyjít s něco málo přes 18000 celkově i s nájmem, energiemi a jídlem a vším potřebným. A když se nerozhazuje za blbosti dá se to, dokonce budeme mít i krásného Ježíška, každý dárky v hodnotě pár tis. Ale chce to přemýšlet co a kde koupit. Ale zase třeba nemáme auto a paušály takže zaplatíme čistě složenky a zbytek jde na domácnost. Jinak dcera pořád 2× denně pije mléko, plenky a to jsme i oba kuřáci… Takže mít třeba rozpočet 40000 tak skoro dvacet každý měsíc ušetříme a to vařím normálně atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 mazec??
Tvl..udelala bych to stejne, pokud bych nemela na veterinarni peci. Prijde mi naprosto normalni, se o svy zvire jakkoli postarat, bude-li treba. Nekdo holt jede radeji na dovolenou, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit