Utrácíme hodně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výdaje
Ahoj, rozhodně hodně neutrácíte, o tom mám přehled úplně přesně, píšu si výdaje všechny několik let.Jsme čtyřčlenná rodina, já, manžel, dítě čtyři roky a malé mimi a průměr máme 39000,–,ano, suma šílená, ale je to tak. Jídlo 6000,–(v tom mam i jídlo ve školce a to se stravujeme pouze doma a snažíme se nakupovat v akci a zpoustu toho si obstarat svépomocí a levně, třeba máme pytel brambor ve sklepě od zemědělce, kompoty od tchyně, zeleninu v mrazáku ze záhonku, když uvařím něčeho moc, zavařím to nebo zamrazím do zásoby. Samozřejmě se nevyvarujem toho, že se semtam něco zkazí a vyhodí:-( ).Pak energie, mobily v průměru 14000,–(6000 hypotéka, mobily, internet, životní pojistka, el.,plyn, voda, splátka za auto),pak nezbytnosti, potřeby 6200?-(opravy a údržba dvou aut, které potřebujeme, povinné ručení, poplatek za uskladnění pupečníkové krve, pojistka bytu a domácnosti, gumy na auta, granule pro nemocného psa, veterinář, elektronika, která odejde a je zapotřebí nová, drogerie denní potřeby, boty, oblečení, lékárna, údržba bytu a zahrady, mytí koberců, kadeřník,…),zábava, ostatní v prúměru 7200(sušička, semtam nějaký výlet, předplatné časáku, kosmetička, oblečení nad rámec potřeby, dvakrát za rok ples, zvelebování bytu a zahrady, restaurace, pouť, Vánoce, svátky, narozeniny,…),doprava 2200,–(benzín, parkovací poplatky) no a zbytek děti, to se ani nemá smysl rozepisovat, to ví každej.
No a to nejezdíme na dovolený, občas pouze výlet, oblíkám děti ze sekáče a z druhé ruky, v kině jsme nebyli dva roky, do restaurace na véču jdem s Mužem jednou za rok, dárky na Vánoce a narozky postupně my mezi dospělýma rušíme, restaurace pouze v létě a spíš jen na pití, chodili jsme tady u nás se do restauračky, kde je dětské hřišťátko. Do hospody manžel nechodí, ani já ne, skleničku si dáme doma, plíny mám na mimi látový, ale byla 10000,.vstupní investice, sekačku na trávu si půjčujeme a tak bych mohla pokračovat. Bydlíme v bytě, který je zateplený a plastový okna a máme malinkou zahradu.Za plyn a el. nám vždy vrací, za vodu doplácíme. Ať koukám do záznamů jak chci, tak kolonku zábava, ostatní nelze zkrouhnout, trošku vyžití je potřeba, jinak by ten život stál za prd, vždyť co by byly Vánoce bez dárků, pouť bez kolotočů a zahrada bez stolu a židlí a tak dále…).Můj muž dělá kuchaře, má v průměru 28000,–za 220 hodin, já jsem pracovala za 13000,–,ted jsem na mateřský, až budu za tu almužnu na rodičovský, tak nevim…Je tu někdo další, kdo to má podobně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
výdaje
To jste na tom dobře, vždyť dnes oběd s masem vyjde nastejno jak bez masa, zelenina, ovoce, sýry, vejce, vše je strašně drahý..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Napy
udivuje mě, jak málo platíte za jídlo…my jsme taky 4, děti 4 a 2, manžel chodí na obědy do školní jídelny (oběd za 60 kč), já si s malým spíše vařím, starší školka, nechodíme do restaurací, párkrát za rok, za jídlo dáme měsíčně min. 9 tis. (teď si sepisuji měsíc, kdy nekupuji žádné nárazové věci na uskladnění typu 10 kg medu, domácí vepřové a hovězí, atd.), nejsou žádné oslavy, grilovačky, tak jsem zvědavá, na jakou částku se dostaneme. V létě, když máme samé oslavy narozenin, kupovala jsem již zmíněný med, ovoce na zavařeniny, kompoty atd. jsem dali za jídlo (vč. zmrzlin a jídel na výletech) 11tis. A to podotýkám, že jíme skromě, vařím ze základních potravin, nekupujem vína, alkohol, džusy, mám domácí šťávu, jinak pijem vodu. Na jídle bych nevěděla, kde ušetřit
. Spíše bych ráda dala více za lepší sýry, sem tam dobré víno z vinotéky a čerstvé ryby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jediné, co mě napadá je, že manžel děl na směny, děl 15 sní v měsíci po 15ti hodinách, takže prakticky půlku měsíce se stravuje v práci a v práci mají jídlo zadarmo(je kuchař).No a naše druhé dítě je mimi, až povyroste, tak se to navýší, zatim jí MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je 5000kc na jídlo pro peticlennou rodinu-2 dospeli, 3 male deti - málo nebo hodně? Me se to zdá docela dost(ted jsem si měsíc psala každý vydaj) a to při tom kupuji jen základní veci. Žádné pochutiny, sladké nápoje, sladkosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My utratíme víc a to jsme jen tři… taky mi přijde, že kupujeme jen základní věci, občas nějakou mlsku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martula78
Mě to přijde hodně málo, já mám 5000 pro mě a přítele a to ještě někdy pochybi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martula78 píše:
Je 5000kc na jídlo pro peticlennou rodinu-2 dospeli, 3 male deti - málo nebo hodně? Me se to zdá docela dost(ted jsem si měsíc psala každý vydaj) a to při tom kupuji jen základní veci. Žádné pochutiny, sladké nápoje, sladkosti.
pro mne hodně málo, jsme 4 plus jeden člen ve střídavce a poslední dobou nejdem pod 8 tis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martula78 píše:
Mě to přijde spíš málo. Počítám dospělý snídaně + oběd + večeře + svačinky min. 100kč denně, tj 200,– za oba rodiče + odhadem 100,– komplet děti. Tzn x 31 dní rovná se 9.300,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim no.Za me je to hodne malo.Uz tady bylo dost diskusi na toto tema a dosli jsme k tomu, ze kdyz se nekdo dostal na tuhle catku, tak bud kupoval suntoidni potraviny nebo mel nejake zdroje potravin zdarma, pripadne se ukazalo, ze do rozpoctu zapomnel pripocitat to a tamto. A u nas teda utratime rozhodne vic, ale ja ani nejsem typicky vzorek populace.My jsme vsichni zrouti. Petilety syn ji vetsi porce nez dospely chlap a ze skolky mi chodi obe deti naprosto vyhladovele. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi to přijde málo. To dáme taky, ale manžel po-pá v práci, starší ve školce, mladší kojìm.. a dáme to jen za jídlo, co máme na doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martula78 píše:
Za me je to uboze malo. Pokud tedy nemate vlastni zeleninu nebo maso. Vubec si nedovedu predstavit jist zdrave a slusne za tyhle penize v tolika lidech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme dva, přítel bere průměrně 50 tis, ja 13, to je 63 náklady na bydlení, pojistky, benzin atd máme asi 17 tis, usporime každý měsíc cca 20-25 tis nevim kde je zbytek
Chodíme občas do restauraci, na kaficka, každý měsíc k holiči, hodně jezidime autem takže kolikrát 2 plný nadrze za měsíc padnou
Ted budou vánoce, příteli jsem koupila jeden velký dárek a nějaké menší a jsem na 10 tis. Myslim ze on za me utratil taky tak
Děsný jak to lítá…
- Citovat
- Upravit
@martula78 píše:
Já bych řekla že je to málo, my jsme tří členná rodina (syna plně kojím) a utratíme daleko více za jídlo. Tak teď nevím jestli bych si to jeden měsíc neměla taky psát ať zjistím za co utrácíme nejvíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit