Utrácíme hodně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
4.11.16 16:29

My jsme 5 clenna rodina. 22 tis. mesicne máme potřebné náklady na bydlení splátka baraku, inkaso, pojistky, tel.atd. to jsou věci, které jsou třeba, pokud člověk nechce živit prizivnika najmem a chce být ve svém bez toho se beobejde.
Za potraviny dáme mezi 7-10 tis. nekdy vic, někdy míň. muz dělá v zahraničí, připravujíi mu jídla sebou, vychází to vyhodneji, decka maji obědy ve skolce, skole, takže kdyz není chlap doma na večeři staci polévka nebo něco rychlého moc se nevaří, kdo by to jedl, když hlavní strávník není doma.
Kroužku mají decka až až při škole co poradaji u nás na vesnici, takže na půl roku jestli zaplatíme za tři decka 1-1500,– na půl roku :nevim:.
Dnes má dcera něco jako skauta, akorat teď se to jmenuje brontosauri a to je na rok 200,– :jazyk: akorat výlety platíme pak prubezne, ale i tak to není moc, je to dotované obci a státem. A tím že jsme platili družinu 500,– na pul roku tak holka kroužky pri škole má díky družině zaplacené (vytvarku, angličtinu, gymnastiku si vybrala + ty brontosaury má). A za skřítky skolkare dam 40,– 1× tydne za zumbu.
Za naftu se dá dost to je fakt. Nejake vstupne. Oblečení děckám nakupujeme podle potreby, podle nalady, vetšinou chodime do Pepca. Ale jinak nevim zač by jsme víc utráceli. Na značkové si nějak nepotrpime.
Jo acana a animonda granule co ji kocour a pes kupujeme na 3 měs. to vyjde nějak 2,5tis.beru velký pytel na zoohit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.16 16:52

U nas aktualni, ve ctyrech se horko tezko vejdem do 60tis / mes nepocitaje v to najem a hlidani deti… a to nemam pocit ze bychom si nejak vyskakovali.

• Citovat
  • Upravit
36504
4.11.16 17:18

Zakladatelko, tak připadá mi to hodně. Kardinální věc ovšem je, zda s prominutím všechno „prožerete“ a kolik tyto měsíční výdaje činí v poměru k rodinným úsporám. Pokud u takto velké rodiny ukládáte minimum, pak žijete v některých položkách nad poměry a při výpadku příjmů, ke kterému přijít je dnes docela snadné. Budete mít se spotřebou rodinného tryskáče zaděláno na problém.
Jen akademicky si kladu otázku, proč má v dnešní době tolik rodin dluhy u spotřebních úvěrů, když si žijí tak dobře jako místní ženy zde. Že by sem chodilo horních deset tisíc? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.16 17:28

@Burj Chalifa taky koukám na ty ceny tady, jak si utratí mimo bydlení 60.000 měsíčně a ještě s pocitem, že to není žádné vyskakování 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.11.16 17:36
@terinka4444 píše:
@Burj Chalifa taky koukám na ty ceny tady, jak si utratí mimo bydlení 60.000 měsíčně a ještě s pocitem, že to není žádné vyskakování 8o

to je taková pohádka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.16 17:38
@Burj Chalifa píše:
to je taková pohádka. :lol:

myslíš? Jinak se jdu fakt zahrabat a tedy nechápu, fakt nechápu za co 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
4.11.16 17:45

60 000,– a žádný vyskakování no to mě teda přijde divné @Burj Chalifa naprosto s tebou souhlasím, nejde mi to do hlavy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.11.16 17:46
@terinka4444 píše:
myslíš? Jinak se jdu fakt zahrabat a tedy nechápu, fakt nechápu za co 8o

Virtuální svět toho usnese spoustu…Akorát si opravdu kladu otázku, kde se bere v tomto státě tolik zadlužených lidí, když se tu podle zdejších nadstadardních výdajů na běžnou spotřebu mají lidé tak dobře.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.16 17:49

Příjde mi, že 30 tisíc bez povinných je fakt hodně. :nevim:
My jsme 4 (2 dospělí, 2 děti ve školce), příjem cca 50 tisíc a utratíme v průměru 30 tisíc za vše - hypo, voda, elektrika, penzijka, telefony, net, nafta, pojistky, kadeřnice, školky, oblečení (nové ale neznačkové), obuv… Do těch 30 tisíc počítám i třeba Vánoce, protože někdy 30 tisíc fakt neutratíme a zbyde, ušetříme z toho, další měsíc zas třeba utratíme 35 tisíc… Ale průměr je těch 30 měsíčně. Jsme masožrouti, zelenino a ovocežrouti. :lol: Mléčné výrobky jen výjimečně. :oops: :(

Prosím anonym kvůli uvedení příjmu.

Anonym P.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.16 17:55

@terinka4444 @Burj Chalifa @Milka111 proc vam to pripada jako pohadka? nesedime doma, hodne jime venku, jezdime na vylety. ale neni to vylet typu maledivy, nebo cesta kolem sveta. ale i pitomy prodlouzeny vikend v cr je minimalne 10+. pokud je tohle „vyskakovani“ tak si vyskakujem, ja to vnimam jako normalni… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
LKL
1114
4.11.16 18:36

@Kelsey ty fakt ukrmis rodinu za mene nez 70kc/os/den? jako dlouhodoby prumer? co do toho vsechno pocitas? uz jen kdyz vezmu obed v hospode (v centru prahy, uznavam) tak se sotva vejdu do 150, s pitim 200kc/os/den. cili uz jen v dospelackych obedech jsem tam za min 6000…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.11.16 18:41

Ja to docela chapu. Kdyz si vyhodime z kopytka jdem na veceri cca 1.000,– do kina Gold class 2 listky 700,– piti v kine cca 300,–. Hlidani ditete po tu dobu 800,–. Nepocitam parkovne a projetou naftu jsme temer na 3.000 za sobotni vecer. To je hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.11.16 18:48
@Anonymní píše:
@terinka4444 @Burj Chalifa @Milka111 proc vam to pripada jako pohadka? nesedime doma, hodne jime venku, jezdime na vylety. ale neni to vylet typu maledivy, nebo cesta kolem sveta. ale i pitomy prodlouzeny vikend v cr je minimalne 10+. pokud je tohle „vyskakovani“ tak si vyskakujem, ja to vnimam jako normalni… :nevim:

Ano na cesky pomery je to vyskakovani a me to prijde take normalni. Ale obcas se rozhlidni kolem. Proste staci otevrit oci, jaci lidi s tebou nakupujou v krame, v cem prijedou atd. Nekdy je mi z toho smutno. Vezmii si z ceho musi kolikrat vyzit duchodci, invalidi atd. Zit si dobre neni samozrejmost a nic nemusi byt vecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.16 18:55

@Šarlota4 jo, presne. jenze to ze si zajdu do kina, na masaz atd nevnimam jako vyskakovani. a vubec to nemyslim nijak neuctive. duchodcu, invalidu a koneckoncu casto i rodin s malymi detmi atd je mi lito, ze si to nemuzou dovolit. stejne tak lidi ze spousty „normalnich“ profesi. bydlim v panelaku a jezdim ojetym kombikem. nepripadam si nijak vyjimecna. ano, kupuju kvalitni potraviny a nove obleceni a boty. casto v obchodech jako je hm apod - coz fakt neni zadna znacka. PRESTO utratim(e) tu castku co jsem psala vys. co teda delani „normalni“ lidi? sedej doma u telky a pestujou bosobeh? chapes? ja si nestezuju, ale to co mam mi nepripada bic extra… :(

• Citovat
  • Upravit
36504
4.11.16 18:58
@Šarlota4 píše:
Ano na cesky pomery je to vyskakovani a me to prijde take normalni. Ale obcas se rozhlidni kolem. Proste staci otevrit oci, jaci lidi s tebou nakupujou v krame, v cem prijedou atd. Nekdy je mi z toho smutno. Vezmii si z ceho musi kolikrat vyzit duchodci, invalidi atd. Zit si dobre neni samozrejmost a nic nemusi byt vecne.

průměrný důchod je cca 11 500 Kč. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat