Utrácíme hodně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LKL píše:
@Kelsey dikasi je fakt - byt to klise nemam rada, ze v praze vs na malem meste je to velky rozdil. krom naseho vecneho stravovani se po hospodach teda - blbej zvyk co jsme si oba vypestovali za svobodna a ve ctyrech uz to dost leze do penez
Ano to věřím, hospody lezou do penez. My když uz tak na výletě, ale ani tam to neni pravidlem, nevadí nam batoh a svacina sebou.
Ale ja sama mam zas úchylku na dekorace kolem baráku a doma
to je někdy nákladné. Stridam sezónní květináče, kvítka, doplňky, hezky ozdobený barak (máme novostavbu, bydlime u cesty, vse je vidět, podle naší předzahrádky, začli sousedí předělávat svoje, teď uz má kaminky snad každý tady
) tak já než utrácet za neco v restauraci radeji si koupím neco takoveho, co bude hezké a nějakou dobu to uvidim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rezulka píše:
@Aries6 Psala jsem si to teď dva měsíce a budu v tom pokračovat. Ad rekonstrukce, teď o víkendu jsme dětem dělali nové pokojíky, to do té útraty vůbec nezahrnuju!
To ne, jen jsem tím chtěla říct, že peníze prostě jen letí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4
Já naší rodinu nepovažuji za nekulturní, ale na takovyhle večer nemame a ani by nás asi nebavil. Kupujeme lístky do divadel na galerii - cca 250-300/os, slevové vouchery na večeře - tuhle 400/oba za luxusní sushi:), chodíme na stání na operu za 300- stejně nikdy není plno a sednem si;).k tomu sklenku vína za 60 a máme se jak králové;) hlídá babí;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rezii my mame babicky daleko. Bohuzel kdyz chceme spolu musime takto. Na operu nechodime, ale divadlo moc radi
ted kralova rec na palmovce tusim 250 listek coz jde, ale pak jsme byli na Rodenovi a to uz bylo 450,– listek pro jednoho a zase nafta, hlidani atd atd. Ale jak rikam neni to nutny. Kdyby na to nebylo proste nejdem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 jasné je že člověk se musí starat i o vztah těch dospělých dvou lidí. My bychom nemuseli za každou cenu šetřit, ale je mi těch peněz líto když vím že to jde i mnohem levněji se stejnou porcí zábavy;), proto třeba občas lovim ty vouchery. Lístky do dražších divadel si často necháváme dávat jako dárky;) a jezdíme zásadně MHD,;) co je neřešitelné jsou ty babičky, uznavam. U nás naštěstí jedná pražská a jedna v Praze se obcas vyskytující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Trošku mimo, aleze můžeš mi do sz poslat fotku zahrádky? My jsme zatím ve stadiu úprav okolo domku, tak se ráda inspiruju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Ano na cesky pomery je to vyskakovani a me to prijde take normalni. Ale obcas se rozhlidni kolem. Proste staci otevrit oci, jaci lidi s tebou nakupujou v krame, v cem prijedou atd. Nekdy je mi z toho smutno. Vezmii si z ceho musi kolikrat vyzit duchodci, invalidi atd. Zit si dobre neni samozrejmost a nic nemusi byt vecne.
jiná věc je, že honí vodu, ale jaksi na dluh, na půjčky. Navoněná bída často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
jiná věc je, že honí vodu, ale jaksi na dluh, na půjčky. Navoněná bída často.
Nebo tak, ale doma nikomu nesvitime. I zdanlive bidak muze byt bohac ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa ty si fakt dokazes predstavit ze by si na beznou spotrebu nekdo pujcoval? to mi pripada uhozeny…
- Citovat
- Upravit
@TerezkaW píše:
@Kelsey Trošku mimo, aleze můžeš mi do sz poslat fotku zahrádky? My jsme zatím ve stadiu úprav okolo domku, tak se ráda inspiruju
Zítra vyfotim aktuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeci nezáleží, kdo kolik utratí, podle toho se nedá nic srovnávat. Záleží, kolik vydělá. Je jasné, že rodina, která vydělá měsíčně 100 tis. nebude utrácet 20. tis, ale klidně utratí 70 tis.
Takže spíš je otázka, když utratíš 30 tis., kolik tis. ti zbyde
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina1991 píše:
Přeci nezáleží, kdo kolik utratí, podle toho se nedá nic srovnávat. Záleží, kolik vydělá. Je jasné, že rodina, která vydělá měsíčně 100 tis. nebude utrácet 20. tis, ale klidně utratí 70 tis.
Takže spíš je otázka, když utratíš 30 tis., kolik tis. ti zbyde?
tak nějak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme zatím 3. Za jídlo dáme 8000 za drogérku 2000 a za povinné platby 13000. Jízdné asi 2-3000 a za ostatní kraviny a to opravdu vše co váš napadne jako olej do auta, něco na sebe, tam prckovi štramplíky a já nevím co… dáme průměrně 5-6000 a opravdu nechápu jak to
vše si pečlivě zapisuju, tak to vím přesně kam ty prachy uletěly, ale když si to zpětně přečtu nejsou to úplné kraviny. Teď měli ve školce maškarní, tak lampion, něco na výrobu masky, jeden měsíc kiksne žehlička, přijde zima, tak nové zimní botky pro syna.. atd atd.. znáte to
a každý měsíc se to nahrabe a teď ještě budou vánoce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anahita píše:
My jsme zatím 3. Za jídlo dáme 8000 za drogérku 2000 a za povinné platby 13000. Jízdné asi 2-3000 a za ostatní kraviny a to opravdu vše co váš napadne jako olej do auta, něco na sebe, tam prckovi štramplíky a já nevím co… dáme průměrně 5-6000 a opravdu nechápu jak tovše si pečlivě zapisuju, tak to vím přesně kam ty prachy uletěly, ale když si to zpětně přečtu nejsou to úplné kraviny. Teď měli ve školce maškarní, tak lampion, něco na výrobu masky, jeden měsíc kiksne žehlička, přijde zima, tak nové zimní botky pro syna.. atd atd.. znáte to
a každý měsíc se to nahrabe a teď ještě budou vánoce..
Jen by mě teda zajímalo, kdy má člověk stíhat šetřit ten milion na důchod, jak nám teď bylo vyšší mocí doporučeno
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
@Burj Chalifa taky koukám na ty ceny tady, jak si utratí mimo bydlení 60.000 měsíčně a ještě s pocitem, že to není žádné vyskakování
@Burj Chalifa píše:
to je taková pohádka.
Jenže jich je 6. Jenom týdenní dovolená výjde třeba na 60 tis. a to má k luxusu hodně daleko. Uživit 4 dětem tábory, školu a jídlo…
20 tis. na jídlo bez problémů, pokud nebydlí ve městě a rozváží 4 děcka, tak min. 10 tis. za auta, ale spíš klidně i 15 - 20 se vším. To se nasčítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit