Utrácíme hodně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6499
21.12.16 08:07

Na týden? To je dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59364
21.12.16 08:08

@martula78 5000pro 5 osob? Nás je taky 5 ale 5000 neutratíme, počítam že to je měsíčně 10-12 000. Máš 33kč na den pro 1 osobu. Śetření je pěkná věc ale s rozumem. Za 5000 bych nákupy neobstarala, to je pro 5 osob prostě málo. jen kolik stojí ovoce a zelenina :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
21.12.16 08:09

My utratíme vždycky všechno, přežít bychom mohli i s půlkou. V práci mívám oběd, ale stejně minimálně 100-150 kč denně dám ještě za svačinu (žitný chleba, kyška, paštika, 2 x tyčinka Lion, energeťák, minerálka, občas haribo, cestou z práce někdy hambáč). Jinak přítelkyně v potravinách nechá tak 10-12 tis. měsíčně. Máme dvě děti, jsme nekuřáci, z alkoholu pijeme jen víno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.12.16 08:14

Mi to přijde hodně málo… ale my si dopřáváme

• Citovat
  • Upravit
33018
21.12.16 08:26

@martula78 Prijde mi to malo. Na teto castce jsme byli za stavu 2 dospeli a 1 male dite, ktere jeste nebylo az tak vybirave. A to v tom nebyla zapocitana castka na obedy manzela v praci.
Teď dám pro 4 tak 1000 měsíčně jen za jogurty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
21.12.16 08:29
@martula78 píše:
Je 5000kc na jídlo pro peticlennou rodinu-2 dospeli, 3 male deti - málo nebo hodně? Me se to zdá docela dost(ted jsem si měsíc psala každý vydaj) a to při tom kupuji jen základní veci. Žádné pochutiny, sladké nápoje, sladkosti.

Je to zalostne malo, tolik utratim ja + dcera a to nechodime po restauracich, proste bezne, kvalitni potraviny. Neverim, ze za tyhle penize jite dost ovoce, zeleniny atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.12.16 08:37

Utrácíme víc a jsme dva, nedovedu si představit, co jíte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
21.12.16 08:38

Utrácíte přiměřeně. My máme dvě děti a kolem pěti tisíc za jídlo tady dáme. Tedy je v tom i drogerie, pleny. Nekouříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
21.12.16 08:41

My teda spotrebujeme 10 tis na jidlo a chod domacnosti. Nepocitam do toho telefony a jine veci jako treba poplatky za byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
21.12.16 08:43

@martula78 Není to hodně. Pokud do toho započítáváš opravdu všechny náklad na jídlo (tedy i návštěvy restaurací, tak je to naopak hodně málo. Vždyť to vyjde 250,– korun na osobu a týden!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
21.12.16 09:05

Ahoj :mavam: hodně se tady řeší, co je hodně nebo málo - podle mě ano, 5000Kč na jídlo je docela málo, ale vše záleží na tom, co člověk sám vypěstuje, co koupí od někoho za zlomek ceny, nebo naopak - co musí kupovat skoro předražené.

Obecně - podle mě člověk utrácí (ať už za jídlo, nebo celkem za všechno) hodně peněz, když nemůže vyjít s výplatou. Pokud vyjde a třeba ideálně i pár korun ušetří, tak bych řekla, že neutrácí tolik. Ano, samozřejmě je rozdíl, zda má např. 4členná rodina k dispozici 60tisíc nebo 25tis. ale z druhé stránky to se pak zase odráží na cenách za oblečení, zábavu aj. Jídlo podle mě člověk moc neošulí, pokud musí všechno kupovat a nechce jíst celý měsíc jen nejlevnější salám s rohlíkem apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
21.12.16 09:16

Taky mi to přijde málo, pokud teda všechno kupujete a nemáte třeba nějaké jiné zdroje (na maso, zeleninu, vejce apod.).
Nás je šest - 2 dospělí a 4 děti (2-8 let) a kolem 10 tis/měsíc na jídlo padne. A to nepočítám obědy dcer ve škole a školce a manžela v práci, to je dalších 2,5 tis. Kupujeme kvalitní potraviny a je teda fakt, že si celkem dopřáváme, takže by to šlo jistě o tisícovku, dvě, zkrouhnout. Ale 5 tis. na měsíc si teda nedovedu představit, to když nás bylo ještě pět, jsme utratili určitě víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.12.16 09:17
@martula78 píše:
Je 5000kc na jídlo pro peticlennou rodinu-2 dospeli, 3 male deti - málo nebo hodně? Me se to zdá docela dost(ted jsem si měsíc psala každý vydaj) a to při tom kupuji jen základní veci. Žádné pochutiny, sladké nápoje, sladkosti.

na měsíc? A co jíte? Nebo je to mimo obědy ve škole, školce, zaměstnání, vlastní zdroje ze zahrady a víkendovou stravu u babiček a tak?
Nebo je to částka na týden?
Jestli na celý měsíc, tak je to hodně málo… pro pět lidí až neskutečné… jestli na týden, tak je to tak akorát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
21.12.16 09:23

Ty jo, to bych asi nezvladla ani ve čtyřech :think:…my tedy máme mnohem víc, ale máme různé dietky, ale i bez tech si to neumím za 5 představit
a to bych neřekla, že si extra dopřáváme, tak nějak normálně, když je něco v akci koupím do zásoby, ale zas ne těstoviny za 5 Kč apod. :think:
dost zeleniny, ovoce, masa :think:, to stojí dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.12.16 09:36
@martula78 píše:

My utratíme měsíčně 10 tis za jídlo, a to máme vlastní maso (kromě hovězího), a pět tisíc za drogerku. Jsme taky pětičlená rodina a denně vařím a obden peču, takže 5tis není tolik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat