Utrácíme hodně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
4.11.16 19:02
@Anonymní píše:
@Šarlota4 jo, presne. jenze to ze si zajdu do kina, na masaz atd nevnimam jako vyskakovani. a vubec to nemyslim nijak neuctive. duchodcu, invalidu a koneckoncu casto i rodin s malymi detmi atd je mi lito, ze si to nemuzou dovolit. stejne tak lidi ze spousty „normalnich“ profesi. bydlim v panelaku a jezdim ojetym kombikem. nepripadam si nijak vyjimecna. ano, kupuju kvalitni potraviny a nove obleceni a boty. casto v obchodech jako je hm apod - coz fakt neni zadna znacka. PRESTO utratim(e) tu castku co jsem psala vys. co teda delani „normalni“ lidi? sedej doma u telky a pestujou bosobeh? chapes? ja si nestezuju, ale to co mam mi nepripada bic extra… :(

Hele nevim co delaj. Proste na vyket jedou, ale maji s sebou svaciny nekoupi tam proste nic. Cekaji na akce typu zoo za korunu. Nebo nyni Dinopark za 10kc atd atd. Vse s rozmyslem a treba 1-2× do mesice. Kino si doboli treba 1× za rok. Ja treba vnimam, ze se mam dobre a hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.11.16 19:04
@Burj Chalifa píše:
průměrný důchod je cca 11 500 Kč. :,(

No dyt prave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
4.11.16 19:05

My jsme 4 a utrácíme podobně, v létě jsme se dokonce dostali na částku 45 tis.(1 měsíc komplet (splácíme hypo, auto, bylo to i vč. odvodů za manžela OSVČ, energie, prostě zakumprásk vše, co se za měsíc utratilo) - léto je vždy náročné - nákup ovoce na zpracování, med, hodně narozenin-oslavy, dárky, zase v tom ale nebylo např. letní oblečení pro kluky, to jsem už měla z jara. Každý měsíc si říkám, tohle a tohle je vyjímečný, že se pořizuje, jenže ono každý měsíc se pořizuje něco, co je vyjímečný výdaj…teď si dělám „listopadový“ účet, tak jsem zvědavá, na kolik se dostanem, zajímá mě hlavně jídlo, oslavy žádné nejsou…za jídlo utratíme hrozně moc…a to si „nežereme“, řekla bych normálně, skromněji, ale zase kvalitněji (lepší jogurty, o trochu lepší sýr, než eidam 30) snažíme se zdravěji, určitě bych dokázala nakupovat ještě dráž - o mnoho více ryb, zajímavější ovoce, zelenina, sýry, věci ze zdravé výživy, jen ještě na to mít chuť a čas to všechno dle mých představ vařit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.16 19:07

@Šarlota4 ale vsak ja taky! a neskutecne si toho vazim. ale vnimam obrovskej rozdil mezi mit se (normalne) dobre a vyskakovanim. vyskakuje si muj sef, kterej byl neletel nicim jinym nez prvni tridou a na miste nevlez do jinyho auta z pujcovny nez je fungl nova a6 a vypije denne lahev pommery…

• Citovat
  • Upravit
487
4.11.16 19:07
@Anonymní píše:
@Šarlota4 jo, presne. jenze to ze si zajdu do kina, na masaz atd nevnimam jako vyskakovani. a vubec to nemyslim nijak neuctive. duchodcu, invalidu a koneckoncu casto i rodin s malymi detmi atd je mi lito, ze si to nemuzou dovolit. stejne tak lidi ze spousty „normalnich“ profesi. bydlim v panelaku a jezdim ojetym kombikem. nepripadam si nijak vyjimecna. ano, kupuju kvalitni potraviny a nove obleceni a boty. casto v obchodech jako je hm apod - coz fakt neni zadna znacka. PRESTO utratim(e) tu castku co jsem psala vys. co teda delani „normalni“ lidi? sedej doma u telky a pestujou bosobeh? chapes? ja si nestezuju, ale to co mam mi nepripada bic extra… :(

My doma rozhodně nesedíme, nyní teda musím mám rizikové těhu. ale to je jedno, chodíme na výlety do lesa, rozhledny, k rybníkům, chytat ryby, na kola atd a přesto je to bez koruny, protože někteří si třeba masáž dovolit nemohou, možná tak že si ji uděláme navzájem, to neznamená že si stěžujem, akorát to tvoje nic extra je pro nás POHÁDKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
4.11.16 19:11
@Burj Chalifa píše:

To jsou ty průměry. Jenže když sedím na rozpálené plotně a nohy mám v lednici není mi průměrně teplo. Mám spálený zadek a zmrzlénohy!! ;) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.16 19:16

@Milka111 chapu :-( ve finale si nemyslim ze ja se svou masazi bych byla stastnejsi nez ty s prochazkou k rybniku - pokud u toho (prepokladam) mas rodinu kterou milujes. ja jsem rozmazlena prahou a jinymi velkomesty co se tyce nabidky (placenych) aktivit. s odpustenim pitomy akvarium na vystavisti me stalo asi tisicovku na dve hodiny, pac dyl to deti nebavilo. a to je furt neco. ja si taky nestezuju, chran panbu, ale luxus teda za mne vypada jinak

• Citovat
  • Upravit
487
4.11.16 19:24
@Anonymní píše:
@Milka111 chapu :-( ve finale si nemyslim ze ja se svou masazi bych byla stastnejsi nez ty s prochazkou k rybniku - pokud u toho (prepokladam) mas rodinu kterou milujes. ja jsem rozmazlena prahou a jinymi velkomesty co se tyce nabidky (placenych) aktivit. s odpustenim pitomy akvarium na vystavisti me stalo asi tisicovku na dve hodiny, pac dyl to deti nebavilo. a to je furt neco. ja si taky nestezuju, chran panbu, ale luxus teda za mne vypada jinak

Anoo všechny tyto aktivity děláme spolu, a jsem za to moc ráda. Myslela jsem to tak, že bych aspon jednou tu masáž chtěla třeba zažít, na první mou dovolenou sem šetřila strašně dlouho o to víc jsem za to byla vděčná. Ano luxus vypadá jinak třeba ty naši zpeváci atd, Praha je předražená sama o sobě takže to chápu :kytka:.nám musí se vším všudy stačit velmi nízká částka proto si to nedovedu představit :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.11.16 19:39
@Anonymní píše:
@Šarlota4 ale vsak ja taky! a neskutecne si toho vazim. ale vnimam obrovskej rozdil mezi mit se (normalne) dobre a vyskakovanim. vyskakuje si muj sef, kterej byl neletel nicim jinym nez prvni tridou a na miste nevlez do jinyho auta z pujcovny nez je fungl nova a6 a vypije denne lahev pommery…

Ja ti rozumim. Ale tyhle lidi uz jsou pro me bohaci v pravem slova smyslu. ( nemovitosti, milionove prijmy mesicne, zamestnanci atd atd). Ale lidi s prijmem nad 1.000.000 rocne uz jsou u nas brani jako vysokoprijmovy obyvatelstvo. Ted jsem nekde cetla, ze to je asi 6% ceska. (Abych nekecala musela bych dohledat ). Coz predpokladam mate kdyz nechate 720.000 rocne za jidlo, zabavu a bezne vydaje. A to proste cesky standard neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.16 19:55

@Šarlota4 to je zajimava statistika! stejne me porad frustruje kdyz kazdy nemecky absolvent bere tolik co ten cesky takzvany „bohac“ v dobre placenem oboru s x lety praxe. zazivano denne na vlastni kuzi vcetne zaucovani tech „narodnosti s vyssi produktivitou prace“

• Citovat
  • Upravit
74217
4.11.16 19:57
@LKL píše:
@Kelsey ty fakt ukrmis rodinu za mene nez 70kc/os/den? jako dlouhodoby prumer? co do toho vsechno pocitas? uz jen kdyz vezmu obed v hospode (v centru prahy, uznavam) tak se sotva vejdu do 150, s pitim 200kc/os/den. cili uz jen v dospelackych obedech jsem tam za min 6000…

Tak mi doma decka snídají obvykle banan, jabko nebo pecivo sunku, pak jdou do skolky/skoly, doma se sejdeme nejdřív v 16h. takze doma zas až svaci, večeri, když je doma manžel tak i varim celý oběd, jak neni doma tak rychlou polévku deckam něco nac mají chuť, jiný režim máme kdyz jsme sami doma a kdyz vseci. Ja jsem frutarian převážně jim čerstvé ovoce. Poplatky za skolku ani to stravne nepočítám, chodí do státní skolky.
My nikde po hospodách nejime. Muž dělá v zahraničí a varim mu obědy sebou si vozi na 14 dni, že to vychází výhodněji než kdyby si tam chodil, jakoze na to ani cas nemá.
A to ovoce např. kupujeme tady na vesnici což je tez vyhodnejsi, jak v obchodě. V obchodě beru sezónní. Mám ráda akce na ovoce v kauflandu :-D.
A vodu nepočítám na pití ta je přece započítána v inkasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.16 19:59
@Burj Chalifa píše:

invalidní třetího stupně 9200 z platu téměř 30.000 čistého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.11.16 20:00

@LKL
A ještě teda musím dodat, že nevarim denně, nám to vždycky vychází na dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
4.11.16 20:03
@Burj Chalifa píše:
Zakladatelko, tak připadá mi to hodně. Kardinální věc ovšem je, zda s prominutím všechno „prožerete“ a kolik tyto měsíční výdaje činí v poměru k rodinným úsporám. Pokud u takto velké rodiny ukládáte minimum, pak žijete v některých položkách nad poměry a při výpadku příjmů, ke kterému přijít je dnes docela snadné. Budete mít se spotřebou rodinného tryskáče zaděláno na problém.
Jen akademicky si kladu otázku, proč má v dnešní době tolik rodin dluhy u spotřebních úvěrů, když si žijí tak dobře jako místní ženy zde. Že by sem chodilo horních deset tisíc? :think:

Dočetla jsem jen sem, víc teď nestíhám. Neprožereme to, jsou v tom i léky, drogerie, kroužky, oblečení, benzin, výlety. Naspořeno něco máme, platíme dětem i nám spoření, že bychom měli zaděláno na problém se nebojím. Máme jen hypotéku, žádné spotřebitelské úvěry ani nic podobného nemáme ;) A nemyslím si, že bychom si nějak vyskakovali, nenakupuji značkové oblečení, ale na jídle nešetříme, kupujeme kvalitní, ale jíme doma, nechodíme po restauracích. A jak říkám, ta výsledná suma mě překvapila, proto se ptám, jak je to jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
4.11.16 20:07

@Kelsey dik :-) asi je fakt - byt to klise nemam rada, ze v praze vs na malem meste je to velky rozdil. krom naseho vecneho stravovani se po hospodach teda - blbej zvyk co jsme si oba vypestovali za svobodna a ve ctyrech uz to dost leze do penez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat