Utrácíme hodně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4
Líbí se jí? Školkovné docela měsíční budget navýší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rezulka píše:
@Aries6 To je kolik, jestli se můžu zeptat?
Nevím, přesnou sumu nemám. Ale nemáme nic svého, myslím jako vejse, maso, zeleninu, ovoce minimálně a sezóně, takže to všechno kupujeme. Ale zase se nějak nešetříme, to je pravda. Zatím jsem nebyla nucena se uskromňovat
Možná na to taky dojde.
Ale přes týden vařím jen pro sebe a nejmladší dceru, tak to vařím tak z 80% bez masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rezulka píše:
Otázka jasná. Poslední dva měsíce si píši veškeré výdaje a výsledek mě nemile překvapil. Jsme 5ti členná rodina, starší děti chodí do školy, nejmenší je doma. Vychází to, že utratíme víc jak 30 tisíc. Nepočítala jsem do toho pravidelné platby z účtu za byt, pojistky, telefon atd. Zdá se mi to moc, ale když to projdu postupně, nic tak hrozného tam není. Je fakt, že se teď platily kroužky, ale stejně. Máte někdo přehled o tom, kolik utratíte za běžný provoz domácnosti? Díky.
Tak jestli je to čitě jen útrata bez bydlení, pojistek, energií…tak mi to přijde šíleně moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 píše:
@Šarlota4Líbí se jí? Školkovné docela měsíční budget navýší
Jooo ona to tam miluje! Chodi teda jen na 2 dny v tydnu, ale kazdy rano me taha k autu, ze jedeme do skolky:D. Tady chteji za 2 dny v tydnu 6.000,– coz je na Prahu docela dobre. A asi spis v nizsi cenovy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 Taky musíme všechno kupovat. Určitě nějak extra nešetříme, ale zase si nemyslím, že bychom moc utráceli. Vařím obden na dva dny, manžel chodí domů na oběd, nechodí nikde po restauracích, vyjímečně jdeme oba, děti obědvají ve škole, nejmenší s námi doma. Prostě ty prachy lítají, to je hrozný ![]()
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika Ano, je. Taky mi to přišlo hrozně moc, ale jak to tady čtu, asi je to normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rezulka píše:
@Aries6 Taky musíme všechno kupovat. Určitě nějak extra nešetříme, ale zase si nemyslím, že bychom moc utráceli. Vařím obden na dva dny, manžel chodí domů na oběd, nechodí nikde po restauracích, vyjímečně jdeme oba, děti obědvají ve škole, nejmenší s námi doma. Prostě ty prachy lítají, to je hrozný
Díky.
Tak ono je vsechno drazsi a drazsi. Ja taky pocituju, ze utratim vic a kupuju vice mene to same. Mysleno treba u jidla a sluzeb. To ze vecne s nekym kafickuju je vec druha. Necham tam mesicne dost penez, ale neni to nutny vydaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rezulka píše:
@Aries6 Taky musíme všechno kupovat. Určitě nějak extra nešetříme, ale zase si nemyslím, že bychom moc utráceli. Vařím obden na dva dny, manžel chodí domů na oběd, nechodí nikde po restauracích, vyjímečně jdeme oba, děti obědvají ve škole, nejmenší s námi doma. Prostě ty prachy lítají, to je hrozný
Díky.
Tak máme prakticky stejně. Napsala bych to hodně podobně. Pokud tě to fakt trápí, dělej si domácí zúčtování pár měsíců a uvidíš.
My navíc teda rekonstruujeme, takže peníze fakt lítají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 Psala jsem si to teď dva měsíce a budu v tom pokračovat. Ad rekonstrukce, teď o víkendu jsme dětem dělali nové pokojíky, to do té útraty vůbec nezahrnuju! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja na rodicaku, pritel pracuje, syn ma 8mesicu.. nas celkovy prijem je 18tisic.. joo utracet 30,50tis..to si ani nedovedu predstavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak to já jsem za čtyřčlennou rodinu na 11.000, plus nafta a měsíční platby za kroužky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas je pět, dva dospeli, tri deti. Manžel ma oběd v práci, starsi dcera ve skole také. Varim každý den - oběd pro me a pro další dve deti a aby z toho byla večeře. Na jídlo, pleny, umele mléko, drogerii, občas dárky, oblečení mam 7000kc. Jídlo musím kupovat vše, jine zdroje nemáme. Je to pocuc se do toho vrjit,resp.se do toho ani vejít nedá a už me to štve. ![]()
- Citovat
- Upravit
My jsme ctyri (a kdy nebudu pocitat hypo, poplatky, pojisteni, skolku a benzin), tak jsme na tech cca 20-25k, tech 10-12k padne na jidlo a pak jsou to veci okolo, jeden potrebuje boty, tenhle novy kalhoty, narozeniny, ani se nenadechnu a lita to
Prosim nechat anonym