Utrácíme hodně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Eemii píše:
TakyJen je do nebe volajici, jak se taky z toho snazis vykroutit. Nedriv napises tu nehoraznost se zadluzenim a ze by za to byla luxusni dovolena a po reakcich zacinas pomalu brzdit a najednou nechapes kamosku, co se ji zahadne ztratil pes, kdyz zacaly problemy.Boze
Může psát co chce.
Už na ni má každej obrázek jasnej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika píše:
Ač s ní nesouhlasím, v tomhle má pravdu. Je prokázáno, že právě ti „voříšci“ jsou jedni z nejzdravějších psů. (Voříškem nemyslím zaručeně čistokrevného psa bez PP, ale skutečnou pouliční směs.)
Ano jsou nejzdravější. Ale ani těmto psům se nevyhýbají úrazy. Můj měl třeba zlomenou nohu… A jen rentgeny přijdou na balík. Kolikrát ho museli i uspat, jelikož jinak nebylo možné rentgen udělat.
A kvůli takové věci psa uspat, jelikož za ty tisícovky pojedu radši na dovolenou?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
@Eemii Takže naposledy..ano nechápu kámošku proč si pořizovala psa, když na něho neměla…nechápu proč se vytahovala se psem, který ani takový není ale třeba ho sehnala od známého za 3tisíce, já nevím a ani mě to nezajímá…
Nechápu lidi, kteří si koupí psa za x tisíc a když je zle, tak musí o nějk vrazit xx dalších tiíc. Ale ano je to každého volba, když to tak chtěl a věděl, tak to tak má…my jsme zachránily psa před smrtí…máme ho rádi, staráme se o něj…zatím nebyl nemocný a když bude, tak se o něj postaráme tak jako o své děti.
Krásné Vánoce všem!
Nemoc si nevybírá. A můžou být nemocní, nebo mít úraz i ti za x litrů, i ti zadarmo
Takže fakt nechápu, co tady furt meleš.
A absolutně ti nevěřím, že by jsi do operace vašeho voříška vrazila třeba 10tis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice Hele, na tohle mám výjimečně stejný názor jako ty. Ale nejde popřít skutečnost, že život voříška ve většině případů vyjde jeho majitele levněji (i s potřebnou veterinární péčí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se to tady zase trochu zvrhlo, ne? ![]()
s tím psem - kolegova manželka s dětmi si vybručeli psa, koupili ho za 5 tisíc. Dodneška na operacích utratili něco kolem 50 tisíc, protože pes je furt nemocnej na klouby. Kolega zuří, ale co má dělat, pes je člen rodiny. Až umře, už si nikdy víc psa nekoupí.
Já jsem měla pečlivě vybraného psa stejné rasy, za kterého jsem dala 10 tisíc. Nemocný nebyl ani jednou, bohužel, když ho hlídal manželův bratr, pes utekl pod vlak. Operace mě přišla na 5 tisíc a pes stejně umřel. Ty peníze jsem do toho tenkrát dala, ale teď už bych si psa znova pořizovat nechtěla.
závěr o psech - kdo chce psa, má si nejdřív zjistit všechny informace o případných nemocech, které to které plemeno má, a pak pečlivě vybírat (já vybírala půl roku). A ne se po hlavě vrhnout do hurá akce. A nehledět na nízké přizovací náklady, ty jsou za život toho psa ty nejmenší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sedmikraska89
ano, to máš pravdu, že nastavení kvality má každý někde jinde. Chápu, že někdo se holt spokojí jen s tím nejkvalitnějším.
A když na to máte, je to v pořádku, já vám to nezávidím ![]()
Já neříkám, že my vše kupujeme to nejlepší, to určitě ne, snažíme se najít kompromis mezi cenou a kvalitou. Nelpíme na jedné konkrétní značce, jak ty píšeš, ověřené, ale spíš sledujeme složení na obalech, člověk pak zjistí, že i levnější varianta může být stejně kvalitní, nebo se objeví nějaká novinka na trhu, ale to už jsem psala.
Snažíme se vychytávat akce, třeba když jsou v akci banány a rajčata, tak koupíme tyto a ne hrušky a papriky za plnou cenu, když je v akci krůtí maso, nekoupíme králíka apod. Ale dopřejeme si
i méně běžné ovoce (mango, ananas, pomelo…), občas jedeme třeba na pštrosí farmu pro maso apod. Ale třeba maliny za x stovek/kilo v zimě třeba nekoupím, protože vím, že se jich v létě v lese nebo na zahradě u babičky děti napasou dost a zadarmo. ![]()
Taky hodně záleží na tom, jak máte staré děti a jak velcí jsou to jedlíci. Naše jsou jednak celkem malé, tak toho zase tak moc nesní, ale hlavně jsou vedené k tomu, že se jí to, co se uvaří, takže neexistuje, že bychom vyvařovali každému zvlášť. Když něco nechtějí jíst (třeba nejstarší dcera maso), tak jí to samozřejmě nenutíme, ale pak se musí spokojit jen třeba jen s bramborami/rýží/burgurem… a zeleninou. ![]()
Taky mi přijde, že už se ta cena za potraviny nezvedá, co je nás víc jak čtyři, nevím, čím to je, možná se víc dojídá a tolik nevyhazuje. ![]()
A v neposlední řadě je taky hodně znát, kde se nakupuje, v nějakých pidi obchodech na vesnicích, nebo třeba u soukromých farmářů/na farmářských trzích jsou potraviny dražší, než v hypermarketu ve velkém městě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak dělala jsem nedávno rozpočet na jídlo ![]()
týdenní nákup ovoce a zeleniny z farmy nás v létě vyšel na krýásných 500, teď v zimě za to dáme dvojnásobek ceny a jíme jí i méně.
Maso - jak kdy, teď jsem koupila z farmy kuřecí, stálo nás 500 a měli jsme to na dvě večeře (ovšem teda chuťově to byl obrovský rozdíl oproti tomu, když to koupím v obchoďáku, manžel řekl, že raději budeme jíst kuřecí méně často, ale zato tohle). Dvakrát týdně jíme rybu, bohužel se u nás zrušila rybárna, takže jsme odkázaní na obchoďákovou zmraženou
Za 2 večeře utratím 500.
K tomu přílohy jako bulgur, kuskus a tak, někdy si k véče dáváme jenom polévku. Pečivo kupujeme zásadně z pekárny, chleba vyjde na dva dny a stojí 30 Kč. Atd, atd… Manžel chodí na oběd s kolegama, denně dá za oběd kolem 80 Kč.
Suma sumárum to na týden vyjde nějakých 5 000 pro nás dva a batole, když k tomu započítám i nutrilon a hami kaši, která mu strašně chutná. Další prachy jdou na kosmetiku a plíny. Kadeřnici jsem viděla naposledy před půl rokem, to samé kosmetičku, protože mi malého nemá kdo hlídat. Jako nijak si nevyskakujeme, nemáme auto, takže neplatíme ty šílené pálky za benzín. Daří se nám i něco málo ušetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 prosim te neplytvej tady s tim slovem trapna, protoze jedinej, kdo z toho tak vychazi..cetla jsi, co Smoulice psala o svym psovi? Urcite ano, jen vykrik do tmy, kdyz uz nevis co by.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii píše:
@Markéta80 protoze lidi pomalu ani nevi, jak ma york vypadat. Vsude jsou videt akorat ta petikilova, ostrihana kostata.
bohužel a povahově šílený, včera jsme potkali s naší při venčení, majitelka už z dálky na svého hystericky ječela at k ní jde a hned ho brala do náruče a naše kolem nich jen proběhla a pes v náručí řval ak magor
@Šmoulice
mrknu, jo u nás je to taky odstín růžové. už se ujištovala že všechny dárky od ježíška budou růžové
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 jo to je presny, urvany, labilni, unafani yorci, presne takovy, jaci byt nemaji.
No, lidi si je takovy „vyslechtili“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii no proto jsem strašně let říkala že jorka nikdy nechci a až u chovatelky jsem fakt
jak má jork vypadat a jakou má mít povahu
. ted jí budou 2 a manžel že je furt jako štěně ale ted se štěnětem si říkam jak je šikovná a rozumná. Dnes jsem si říkala jestli štěně neni křížené s bobrem
taky jorky v okolí nemam ráda, naše vždy na ně kouká co blbnou a už jsme se dozvěděla že naše neni pravý jork vždyt vůbec neni agresivní a neštěká. navíc každý jork je přece ostříhaný takže jí vlastně týráme když se musí pravidelně česat. jako týraná teda nevypadá
![]()
ale na stravu je levná, kupuji sice hodně drahé krmivo ale na měsíc má 1kg
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika píše:
@Šmoulice Hele, na tohle mám výjimečně stejný názor jako ty. Ale nejde popřít skutečnost, že život voříška ve většině případů vyjde jeho majitele levněji (i s potřebnou veterinární péčí).
Většinou ano, ale jak se mu pak něco stane, je úplně fuk zda je to voříšek, nebo papírák. Vet. náklady jsou pro všechny stejné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminecka4 píše:
@Šmoulice nevěř, tvuj problém já ti tady nemusím vůbec nic dokazovat ani vysvětlovat..jsi cizí matka na emiminu nic víc..a s tou dovolenou, už jsi pěkně trapná…možná tobě vadí, placení za psa co?![]()
![]()
Příspěvek upraven 21.12.16 v 12:13
Jak toto se může množit???
Chudáci děcka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejhůř jsou na tom psi tzv čistokrevní bz PP. nejde do toho počítat úrazy, to je většinou neštastná náhoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit