Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, jak tak koukám, tak jsem jediná, co utrogestan dostala po půlroce snažení na srovnání ms, ale jen na 20-24 DC…není to málo 5 dnů?
@hdanca píše:
Ahoj, jak tak koukám, tak jsem jediná, co utrogestan dostala po půlroce snažení na srovnání ms, ale jen na 20-24 DC…není to málo 5 dnů?
Ahoj jestli to máš jen na srovnání MS tak to asi stačí já se snažim už přes 3 roky a dostala sem Utrogestan ted poprvé na 3 měsíce a v měsíci na 10 dni po 2 tabletách…tak ale jestli se tito zda malo tak si radši zavolej eště doktorovi a pověž muto
Jj mám to na srovnání jen, tak to asi stačí. Náhodou, jak jsem šla k Dr. tak tam nebyla má Dr. ale jiný doktor a ten mi to napsal, že mám cykly na hranici, ale zbytečně nic navíc do sebe moc ládovat nechci, ale zase jsem ráda, že už vlastně po půl roce snažení se mu něco nezdálo a hned to začal řešit, pokud se do půl roku nezadaří, tak se to bude řešit dál, ale to už doufám, bude mimi v pupíku
.
@hdanca píše:
Jj mám to na srovnání jen, tak to asi stačí. Náhodou, jak jsem šla k Dr. tak tam nebyla má Dr. ale jiný doktor a ten mi to napsal, že mám cykly na hranici, ale zbytečně nic navíc do sebe moc ládovat nechci, ale zase jsem ráda, že už vlastně po půl roce snažení se mu něco nezdálo a hned to začal řešit, pokud se do půl roku nezadaří, tak se to bude řešit dál, ale to už doufám, bude mimi v pupíku.
Ahoj, tak to bud moc ráda že už po pul roce ti předepsal něco
já chodila k dr: 3 roky nic stim nedělal pořád jen ste mlada a nic neřešil a jeho jednina slova byla nepracujou vám správně vaječniky ale to budeme řešit později..konečně sem se odhodlala a přestoupila k jinemu ktery mi okamžitě odebral krev ( měla sem vše v pořákdku) a na ultrazvuku zjistil že mam srusty na vaječníku a do měsice sem byla na laparce ( kde mi je odstranili a i funkci vaječníku mam v pořákdu ) a ted je to už měsic od operace a pravě mi předepsal ten Utrogestan a do pul roka bych měla otěhotnět jinak pudu na umělé :/ takže bud rada že hnedka se ti snaží pomoc..a držím moc plačky a poku d to maš jen na srovnani tak to jistě stačí
Beručka: No já jsem ani nečekala, že by do roka někdo něco řešil, většinou jsem chodila k jiné Dr. (v jedné ordinaci se střídá asi 5 doktorů) a kvůli nemoci té mojí, tam byl jiný pak doktor, a tomu se hned nezdálo, že mám cykly dlouhé 33-34 dnů, i když se mi i tak podařilo otěhotnět. Možná že to bylo kvůli tomu že sem měla nízkou sliznici, to se mu taky nezdálo, že 40DC MS nikde a sliznice nízká, tak hned mi nasadil Utrogestan. Jsem ráda, že jsem byla u něho a hned to začal řešit. Teď měsíc nebo 2, podle toho, jak bude dlouhý cyklus, dáváme s přítelem pauzu, ale v srpnu bych byla ráda kdyby se zadařilo, tak snad jo, když by vajíčko mělo mít vyšší peřinu. No nám pokud se nezadaří do půl roku, tak dostanu další léky tuším na podporu vaječníků. Držím palce, ať se vám zadaří a nemusíš na umělé! Ty jo, koukám, tobě je 21 a už se 3 roky snažíte???
Mazec, jste na to vlítli brzo. Ale chápu, kdyby to šlo, tak bychom se s přítelem taky snažili pěkně dlouho, nebo snad bychom už měli mimi doma. Chtěla jsem mít nejdřív nějakou práci a praxi ať se pak s miminem případně hledá líp.
@hdanca píše:
Beručka: No já jsem ani nečekala, že by do roka někdo něco řešil, většinou jsem chodila k jiné Dr. (v jedné ordinaci se střídá asi 5 doktorů) a kvůli nemoci té mojí, tam byl jiný pak doktor, a tomu se hned nezdálo, že mám cykly dlouhé 33-34 dnů, i když se mi i tak podařilo otěhotnět. Možná že to bylo kvůli tomu že sem měla nízkou sliznici, to se mu taky nezdálo, že 40DC MS nikde a sliznice nízká, tak hned mi nasadil Utrogestan. Jsem ráda, že jsem byla u něho a hned to začal řešit. Teď měsíc nebo 2, podle toho, jak bude dlouhý cyklus, dáváme s přítelem pauzu, ale v srpnu bych byla ráda kdyby se zadařilo, tak snad jo, když by vajíčko mělo mít vyšší peřinu. No nám pokud se nezadaří do půl roku, tak dostanu další léky tuším na podporu vaječníků. Držím palce, ať se vám zadaří a nemusíš na umělé! Ty jo, koukám, tobě je 21 a už se 3 roky snažíte???Mazec, jste na to vlítli brzo. Ale chápu, kdyby to šlo, tak bychom se s přítelem taky snažili pěkně dlouho, nebo snad bychom už měli mimi doma. Chtěla jsem mít nejdřív nějakou práci a praxi ať se pak s miminem případně hledá líp.
Ahojik, věřím že se vám zadaří
jinak děkuju
no já mam menstruaci taky rozházenou mam skoro vždy zpoždění klidně o týden a pak se vtom prostě nevyznám! Nu my nato nevlítli až tak brzo ale nedavali sme si nikdy pozor a nikdy nic a pak už semto začala řešit a sem zato rada jinak kdybych se začala snažit o mimčo třeba ve 30 tak nevim co bych pak dělala bych koukala asi trochu vice zmateně že už nemam tolika času atd ted vím že sem mlada a času mam dost takže i možnosti na ruzné zkoušení…
Beručka: Jo, taky si myslím, že je lepší začít dříve, co kdyby byly problémy, jak má žena 30 a rozhodne se, že chce mimi, tak to může být o dost složitější a nervy mnohem větší, než když se nějaký problém vyskytne při snažení o pár let dříve. Ale zase chápu, že ne vždy je pro někoho dobrá situace pro miminko. Děkuju, za víru v zadaření! Taky doufám a věřím, povedlo se jednou, tak proč ne znova. Jen jsem teď trochu v nejistotě. Na jiné diskuzi mi psala jedna holčina, zda si sem jistá, že se nezadařilo, že se mi pořád BT drží na 37 a 36,9 už tak 10 dnů, úplně mě znejistěla a navíc mívám takové divné tlačení v podbřišku, jako tomu bylo po zjištění těhu. Ale spíš si říkám, že to bude cysta (zase
), jelikož otěhotnět ze sexu, co byl 7DC by bylo nejspíš nemožné.
@hdanca píše:
Beručka: Jo, taky si myslím, že je lepší začít dříve, co kdyby byly problémy, jak má žena 30 a rozhodne se, že chce mimi, tak to může být o dost složitější a nervy mnohem větší, než když se nějaký problém vyskytne při snažení o pár let dříve. Ale zase chápu, že ne vždy je pro někoho dobrá situace pro miminko. Děkuju, za víru v zadaření! Taky doufám a věřím, povedlo se jednou, tak proč ne znova. Jen jsem teď trochu v nejistotě. Na jiné diskuzi mi psala jedna holčina, zda si sem jistá, že se nezadařilo, že se mi pořád BT drží na 37 a 36,9 už tak 10 dnů, úplně mě znejistěla a navíc mívám takové divné tlačení v podbřišku, jako tomu bylo po zjištění těhu. Ale spíš si říkám, že to bude cysta (zase), jelikož otěhotnět ze sexu, co byl 7DC by bylo nejspíš nemožné.
Taky sem ráda že sem se začala snažit dříve
já se sice vtom moc nevyznám ale pokud se ti drži teplota pořád nahoře tak bbych neváhala a udělala si testík podle všeho u tebe problém v otěhotnění nebude což je moc dobře jen přeju už zdárný konec
a ty maš cystu?
Před 3 měsíci po ZT se mi cysta objevila, po MS nezmizela, jen se zmenšila, pak jsem měsíc brala bylinky na podporu otěhotnění, ale je to i na cysty a cysta před MS nezlobila, tak jsem byla ráda, že to pomohlo, ale to zrovna ani MS nedorazila a test jen s jednou / tak mě to naštvalo. Dr. cystu nekontroloval, tak nevím zda tam pořád je či ne. Teď bych kvůli ni měla jít na kontrolu, tak tam zavolám a uvidíme. Dnes BT klesla, tak těhu to nebude
. Uf doufala jsem, že tento měsíc ještě nee, až v srpnu, a to musí vyjít! Bála jsem se totiž, že po těhu v březnu mi na konci srpna neprodlouží smlouvu, tak jsme se snažili dál, ale v červnu jsem mluvila s šéfem a smlouva další bude a možná už na neurčito, tak se musí zadařit až po podpisu, tudíž v srpnu! ![]()
Ahoj holky, Nevím čím začít. Od porodu jsem měla přeházenou menstruaci. Jendou sem to měla 14 dní, pak jsem to 2 měsíce neměla a tak podobně. Doktor mi dneska píchl injekci na vyvolání menstruace a napsal mi utrogestan. Mám ho brát od 16- až do 24 dne. A tak jsem se chtěla zeptat jestli to má nějaký vliv, třeba v chování. a po jaké době jste zapadli? My už se snažíme rok, a pořád nic. Pan doktor říkal že jestli neotěhotním v září čekají nás testy, a manžela spermiogram. Tak jsem z toho zoufaláá
![]()
Ahoj holky. prosím vás - beru nebo mám brát utrogestan a nějak nevím jak?? brát ho 14 dní po menstruaci? tak jsem to pochopila od doktorky ale teda nevím jestli jsem to pochopila správně
… děkuji
@Evinka88 píše:
Ahoj holky. prosím vás - beru nebo mám brát utrogestan a nějak nevím jak?? brát ho 14 dní po menstruaci? tak jsem to pochopila od doktorky ale teda nevím jestli jsem to pochopila správně… děkuji
@Evinka88 píše:
Ahoj holky. prosím vás - beru nebo mám brát utrogestan a nějak nevím jak?? brát ho 14 dní po menstruaci? tak jsem to pochopila od doktorky ale teda nevím jestli jsem to pochopila správně… děkuji
Přesně jak píše Elanaa někdy tito muže zastavit ovulaci pokud přesně nevíš kdy jí maš což je ukaždé opravdu ruzné bud by tito měl zjistit tvuj lékař a nebo si měř teplotu. Jinak Utroš se muže jak polykat tak i zavádět lepší je ale zavádět několik holek tu psali že při polykání se jim motala hlavaa bylo jim špatně ![]()
Ahoj holky…prosím o radu…ted tady čtu že Utrogestan nasazený před ovu zabranuje ovu
tak to nechápu. Já po vysazení ATK nedostala MS, zjistili mi PCO. Dr. mi určil 1DC pouze podle výšky sliznice. a naordinoval mi Clostilbegyt(ten už mám dobraný) a Utrogestan od 5DC…tak to nechápu ted… ![]()
Dokonce si mě pozval 9DC na folikulometrii. a tam byla nějaká doktorka na zástup která mi řekla že nemám folikuly a když jsem se jí ptala jestli mám dále brát tablety tak mi řekla že jo…ted jsem 16DC a ještě mám na 5dní+celou další krabičku…jsem z toho uplně zmatená…poradte mi prosím zda to mám ještě brát nebo to vysadit??
Já zase o tom, že by měl brzdit OVU teda nevím, spíš brzdí MS a pomáhá k otěhotnění nebo spíš k zavrtání mimíse