Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás nemá podobnou zkušenost jako já a hlavně nějakou radu… - o miminko se s manželem snažíme už přes 17 měsíců… hned na začátku snažení nám to vyšlo - poprvé to skončilo v 6tt samovolným potratem, nebyla nutná revize dělohy, tak jsme na to „hupli“ hned znovu a opět se podařilo ihned… jenže ani toto těhu nedopadlo dobře a v 9tt jsem musela podstoupit revizi protože jsem začala špinit a na UTZ plod vůbec neodpovídal a nebyla srdeční akce… absolvovali jsme genetické vyšetření - vše OK, jen mi našli trombofilní mutaci, na kterou beru vyšší dávky listovky… po revizi a následné zhruba 3 měsíční pauze jsme se začali pokoušet znovu… a najednou je tu nějaký problém - je to už zhruba rok, co se znovu pokoušíme a pořád nic - jen jednou (2.„snažící“ cyklus po revizi) jsem měla zpoždění a slabě pozit.test, ale MS přišla asi po 5 dnech zpoždění… od té doby nic - měřila jsem si pár cyklů i BT - vše v pořádku, jen nemám ovu 14DC, ale až kolem 17-19DC (délka cyklů +-27-29).
Nečekala jsem, že by to vyšlo hned, ale toto už je celkem dlouhá doba a začínám mít obavu, jestli není něco špatně. Proto se chci zeptat - je možné, že by revize způsobila nemožnost otěhotnět? Má někdo podobnou zkušenost a jak se to řešilo? Ke svojí Dr jsem objednaná v lednu, ale ráda bych věděla, jestli někdo nemá podobnou zkušenost…
Strašně moc děkuju za jakoukoliv odpověď ![]()
Ahoj Lenino
Jestli chces si povidat o potratech a proc nejde otehotnet, pojd k nam dodiskuze Zivot po potratu..............je tam kupa zenskych ktere resi neco podobneho a hlavne se podporujeme, kdyz to nejde a tesime, kdyz nejaka otehotni
Tady je odkaz
Ahoj, kamarádka měla po potratu neprůchodné vejcovody, na což se přišlo až po 2 letech marného „snažení“. Ale příčin samozřejmě může být… Někdy se tělu prostě nechce. ![]()
Ahoj,
těch příčin může být opravdu několik, velkou roli hraje i psychika.
Jak psala Kat-ka je tu diskuze s touto tématikou a nebo pak deníček Těšitelek-kde jsou holky taky s touhle zkušeností.
https://www.emimino.cz/…s/story/5216
R.
Lenino, v tvém případě bych si v první řadě nechala napsat žádanku na imunobiologii. Taky může být problém ve vejcovodech- to by vyřešili laparoskopií, ale to imuno je podle dost pravděpodobný. Kdyžtak si o tom přečti něco tady http://www.neplodnost.cz/…eni_imunity/
My jsme měli podobný problém. Dvakrát jsme otěhotněli bez problémů, o druhé mimi jsme ale přišli a pak se 2 roky prostě nedařilo
Následoval CAR, všechny vyšetření OK, jen mírně zvýšená imunita. Nevím jestli to bylo tím (prý byla hodně málo zvýšená), ale po přeléčení se nám hned první měsíc zadařilo- ani jsme nepotřebovali další pomoc CARu ![]()
Každopádně mačkám palečky, ať se vám brzy zadaří, určitě sem dej vědět ![]()
ahoj Lenino, nám se to taky povedlo hned, když jsme se rozhodli, že už chceme mimi…a stejně jako ty jsem potratila v šestém týdnu zamlklým potratem. navíc byla zjištěna parciální mola, což je nezhoubný nádor, který vzniká , když se zvrhne embryo, museli jsme s dalším snažením čekat minimálně 6 měsíců, doktor by býval radši, kdybychom čekali rok!! my se znova začali snažit někdy v květnu… no a stále nic..od října měřím bt, ale zatím bez úspěchu, skoro vždycky do toho něco vlezlo, jeho chřipka, moje chřipka, navíc dělám na směny…opravdu si myslím, že hodně dělá psychika. žena, která si přeje otěhotnět, povede se to, a pak konec…není schopna na nic jiného myslet a má jenom jediné přání..ale rozhodně se nech důkladně vyšetřit, dva potraty po sobě a navíc tě po prvním nečistili…no někdy to je lepší nechat na pokoji.. mě vyčistili špatně a za dva dny jsem měla čtyřicítky a skončila na gyndě a šla na čištění znova a marodila měsíc, člověk opravdu nikdy neví, co by bylo lepší.přeju ti hlavně klid a pevné nervy. u mě je to jak na houpačce.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď