Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji krásný večer všem. Chci se zeptat, kdo máte jaké zkušenosti s Utrogestanem?
No asi kolika maminkám to pomohlo, jestli je špinění barvy těch tabletek normální při aplikaci zaváděním a jak dlouho je dobré jej brát, ale asi hlavně aby mohly ostatní snažilky napsat taky zkušenosti s těmito tabletkami…
Utrogestan dávají vždy po umělém oplodnění a po inseminaci pro udržení těhotenství! Špinění je normální, tělo si nechá jen část kterou potřebuje a zbytek vyloučí (já jsem Utrogestan vždy zapíjela).
Jestli budeš chtít tak se můžeš podrobněji vyptat holek na naší diskusi! Jen teď tam nikoho nechytneš, musela by jsi ráno!
http://emimino.cz/modules.php?…
Ahoj já beru UTROGESTAN třetí měsíc už poslední várku. první dva měsíce v pohodě jen točení hlavy a ospalost tenhle třetí měsíc jsem špinila . užívám ho ráno večer jednu tabletku polykám…
co by jsi potřebovala vědět??
Ahoj,
brala jsem ho vždy po ET, ale zaváděla do …, prý je to lepší na vstřebání účinných látek do těla a nedráždí se tak žaludek. Posledně po pozitivním testu jsem ho brala do ukončeného 12 týdne. Jen když ho zavádíš, musíš počítat s tím, že to pak vytéká a musíš nosit slipovku. já z něj měla dokonce alergickou reakci ( z toho jak to vytéká), udělala se mi taková puchýřková vyrážka, nic hrozného, jen to bylo nepříjemné, mazala jsem to nejdřív Canestenem pak Clotrimazolem. Po vysazení to do týdne vymizelo.
Jo a zaváděla jsem třikrát denně dvě bobule. Špinění žádné, jen malinko asi týden po ET, asi dva dny, bylo to v datumu, kdy měla být MS. Po prvním ET jsem normálně dostala MS, i přes ten Utrouš(utrogestan), test pak byl negativní.
Co přesně chceš vědět?
Ještě mě napadlo.....Četla jsem někde, že to snad potlačuje i měsíčky, je to pravda? Jak poznám, že mi ten UTROGESTAN nezabral? Začnu krvácet i tak? Myslím tím - příjdu o dítě?
Já jsem brala Utrogestan po IUI, při které jsem otěhotněla - začala jsem krvácet i při braní Utrogenstanu!
Těhotná jsem byla cca 3 týdny po IUI a pak se mimi neudrželo!
![]()
Ahoj, jsem v 7tt a nedávno jsem začala špinit. Dostavily se k tomu silné křeče do břicha a tak jsem si vzala neschopenku a letěla na gyndu, že co to má znamenat
Doktor mi řekl, že malé je v pořádku
, ale předepsal mi Utrogestan a řekl, abych si přikoupila Ascorutin. Oboje beru teprve pár dní, 3×2 tabletky, takže celkem 12 prášků denně
Přijde mi to ale moc, navíc špinění zatím přetrvává, jen křeče zmizely a nahradilo je obyčejné tlačení v podbřišku
Máte s tím některá zkušenosti? Třeba že jste špinily i přes užívání těchto léků nebo jste je nebraly vůbec a přesto těhotenství probíhalo v pořádku?
Bude to moje první miminko, mám jen obavy ![]()
Ahoj. Ja jsem se snažila o miminko ale cca 5-10 dnu přes m/s jsem špinila. Doktor mi napsal Utrogestan a hned prvni měsíc jsem otěhotněla. Jsem 6tt a Utrogestan mám brát dále 1 rano jedna večer ![]()
Ahoj holky, mě utrogestan napsala MUDr. Kvůli tomu, ze mi nechodila MS. Po jeho uzívaní jsem malicko ospalejsi, ale MS chodi +- pravidelne. Ted uz cekame jen na // ![]()
Ahoj holky mám takovou otázku.. začala sem brát utrogestan ještě než se dostavila ovulace 😭 myslela sem si že to mám brát hned a snažit se.. Snažíme se už dva roky.. Beru ho od 12.10 dnes sem se dozvěděla že to mám brát až po ovu.. Co myslíte? nepovede povede? 😭
@Vanesska889 no nepovede, kdyz se ma brat po ovulaci. Jaky mas cyklus? Nebo kdy mivas ovulaci?