Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Beru ho orálně, nejdřív ho tak předepsala doktorka, i mi ho tak dávali v nemocnici. Beru ho aspoň 1 hodinu od jídla. Hlava se mi netočí.
Anonymní píše:
Holky prosim ktere jste v prvnim trimestru uzivaly utrogestan, braly jste ho peroralne nebo vaginalni. Me ho dneska predespala gynekolozka, protoze jsem zacala krvacet a mam strazeninu, ale rekla mi ze ho mam uzivat vzdy po jidle. Ale v pribalovenm letaku jsem precetla ze v tehotenstvi brat vaginalne, tak jsem trosku zmatena. A tocila se vam po nem hlava? Na tuto komplikaci me upozornila gynekolozka.
Já ho užívala vaginálně a taky na sraženinu.
Já jsem ho užívala orálně, protože jsem špinila.Jinak hlava se mi netočila.
Mě doktor řekl,že je uplně jedno,jak se to bere,že si mužu vybrat,jak chci..
Mne take doktor rekl,ze je to jedno,jak ho budu brat,ale ze je lepsi veginalne pro me,protoze jsem mela silne nevolnosti.Tak,aby mi nebylo jeste vice zle.Takze pokud ti nic neni,tak ho klidne uzivej oralne.
Tak já ho brala nejdřív orálně,to mi po něm taky nebylo zrovna nejlíp,motala se mi hlava,ale jakmile jsem otěhotněla tak jsem ho brala vaginálně,1 ráno a 1 večer.A to už bylo v pohodě ![]()
Vaginálně, po předchozím ZT jen tak pro jistotu, prej. Ale i tak mi poněm bylo děsně zle + šílené únavy, že jsem ho po třech týdnech brát přestala. Skutečně totiž nebyl žádný objektivní důvod k užívání a měla jsem problém se postarat o syna… Neumím si představit, co by se mnou udělalo polykání ![]()
Jinak vaginálně je to lepší, protože to nezatěžuje tolik játra- nemetabolizuje se přes trávicí systém. Proto bývá takto lépe snášen.
Já jsem ho brala do cca 13tt a ústně vaginálně jsem ho zaváděla jen po IUI a IVF.
Ja jsem ho brala preventivne protoze jsem byla na umelem a to 1-1-1 oralne a jeden jeste vecer zavest
Taky vaginálně, mám pocit, že je v příbalovém letáku, že se má brát v těhotenství vaginálně, jedna kamarádka z orálního užití vinila zamlklý potrat, ale samozřejmě se nic takového neví, ale já bych brala vaginálně, nebylo mi nic, akorát musíš nosit intimku
Holky prosim ktere jste v prvnim trimestru uzivaly utrogestan, braly jste ho peroralne nebo vaginalni. Me ho dneska predespala gynekolozka, protoze jsem zacala krvacet a mam strazeninu, ale rekla mi ze ho mam uzivat vzdy po jidle. Ale v pribalovenm letaku jsem precetla ze v tehotenstvi brat vaginalne, tak jsem trosku zmatena. A tocila se vam po nem hlava? Na tuto komplikaci me upozornila gynekolozka.