Jak správně kojit

358
20.1.12 19:14

jak správně kojit

ahoj holky, chtěla bych se zeptat, co vše dělat správně, abych dobře kojila?co bych měla o kojení vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.1.12 19:18
  • Citovat
  • Upravit
5473
20.1.12 19:35

Všechno. Na to fakt není krátká odpověď. Krom výše uvedeného já hodně studovala stránky www.kojeni.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.1.12 19:37

ja si myslim ze cim min clovek vi tim lip :mrgreen: ;)

Příspěvek upraven 20.01.12 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
20.1.12 19:38

Stačí ti to, co ti řeknou v porodnici a pak vědět, kam se obrátit pro radu při problému. Třeba tady http://www.kojeni.net/databaze.php. Obecně - učit se to (každým kojením se to zlepšuje, naučíte se něco ty i mimčo), pít hodně vody a věrit si, že to dokážeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
20.1.12 19:42

Přečíst materiály z více zdrojů, být psychicky v klidu a věřit si, zjistit si, co jsou růstové spurty a že kolem 3.měsíce se fyziologicky přestávají nalévat prsa a neznamená to úbytek MM. Pak že miminko nemusí pořád přibírat, ale musí mít každý den 6-8pomočených plen. V případě potíží zavolat co nejdřív laktační poradkyni. A vědět, že ne každý pediatr má správné informace o kojení. Mnohdy se víc řídí pozornostmi od výrobců UM, než doporučením pro pediatry v ČR a potřebami miminka a kojící mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
20.1.12 19:44

Za sebe doporučuju nebát se zavolat si laktační poradkyni při problémech. Za mnou přijela domů hned po propuštění z nemocnice, kde tvrdili, že mít popraskaný bradavky je normální a že to ze začátku bolí každýho. Hned mi poradila jak problém nejrychleji vyřešit a překontrolovala techniku kojení. Navíc za to nic nechtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.1.12 19:50
mikitaa píše:
ja si myslim ze cim min clovek vi tim lip :mrgreen: ;)Příspěvek upraven 20.01.12 v 19:45

S tím musím souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
20.1.12 20:09
Neoenc píše:
Za sebe doporučuju nebát se zavolat si laktační poradkyni při problémech. Za mnou přijela domů hned po propuštění z nemocnice, kde tvrdili, že mít popraskaný bradavky je normální a že to ze začátku bolí každýho. Hned mi poradila jak problém nejrychleji vyřešit a překontrolovala techniku kojení. Navíc za to nic nechtějí…

Vážně nic za to nechtějí? Já myslela, že se za to platí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
20.1.12 20:18

Je to hodně, co si můžeš přečíst na netu, takže to vypisovat nebudu, protože holky Ti tady daly odkazy na ty správné stránky.
Za mě:
1/ Buď trpělivá - nevzdávej to, i když budeš mít pocit, že to nejde
2/ Neboj se říci si o pomoc - v porodnici, laktační poradkyni, kamarádce se zkušenostmi
3/ Nevzdávej to a počítej s bolestí - ze začátku to bude bolet než si bradavky zvyknou. Pravidlem je, že kojení nesmí bolet. Ano to je pravda, ale ať nikdo netvrdí, že první dny to nebolelo…bolelo to :lol: .
4/ Kup si panthenol - je úžasný na rozbolavělé bradavky ze začátku. Mazej a uleví jim.
5/ Kojení je o nabídce a poptávce - přikládej miminko co nejčastěji, aby se Ti pěkně rozjela laktace. Kde je poptávka, je i nabídka a dostatek mlíčka. Postupně se tvorba mléka stabilizuje podle potřeb miminka.
6/ Hodně pij - je jedno jestli si nakoupíš kojící čaje nebo budeš pít jen vodu, hlavní je dostatek tekutin během dne. Já jsem si vařila čaj i na noc a během šestinedělí ho pila i v noci, když jsem nakojila malého.
7/ Pokud Ti kojení nepůjde nebo nebudeš mít dostatek mléka, nezoufej :hug: . Nebudeš ani první ani poslední a nic si nevyčítej.

Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
20.1.12 20:24
Samamama píše:
Všechno. Na to fakt není krátká odpověď. Krom výše uvedeného já hodně studovala stránky www.kojeni.net.

Souhlasím. Nejlepší stránky o kojení. V otázkách a odpovědích jsem strávila hodiny a moc mi pomohly. Taky jak holky píší, hlavně klid! V porodnici mi říkali, že bez kojících kloboučků nenakojím ( mám blbé bradavky), řekla jsem, že to nejdříve budeme zkoušet bez a ejhle, zvládli jsme to v naprosté pohodě i bez chytrých sester :D

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
20.1.12 20:30
mikitaa píše:
ja si myslim ze cim min clovek vi tim lip :mrgreen: ;)Příspěvek upraven 20.01.12 v 19:45

:palec: souhlas

• Citovat
  • Upravit
5724
21.1.12 13:10
Petra2104 píše:
Samamama píše:
Souhlasím. Nejlepší stránky o kojení. V otázkách a odpovědích jsem strávila hodiny a moc mi pomohly. Taky jak holky píší, hlavně klid! V porodnici mi říkali, že bez kojících kloboučků nenakojím ( mám blbé bradavky), řekla jsem, že to nejdříve budeme zkoušet bez a ejhle, zvládli jsme to v naprosté pohodě i bez chytrých sester :D

Mně taky v porodce řekly, že mám blbé bradavky, a mám používat klobouček. Blbost, nikdy jsem ho nepoužila, a v pohodě kojím už 5,5 měsíce. Naučila jsem se to v klidu sama doma. Nikdy jsem o kojení nic nečetla. Žádná věda to není. V porodce mě jen vystresovali. Nastavíš prso, malej se přicucne a jede. :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí